Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komp do 3k

Rocki star12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciał bym prosić o kompa do 3k nie więcej nie mniej.

Miałem plany co do i7 ale mój aktualny komp ledwo zipie i nie daje sobie już wgl. rady.

Osobiście myślałem nad czymś takim :

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=50390&s=77931&s=15240&s=67056&s=77392&s=73501&s=P100005

Ale nie jestem pewny co do 7870xt, jest coś lepszego w tej cenie? czy nie lepiej by wziąść 660ti?

graphic.png
Opublikowano

Do tego chyba nawet fortis starczy ale moze byc i macho. Ja bym zmienił na 660ti, bo 7870xt bierze się podkręcając ale w te upały to chyba zbytnio nie ma sensu. Reszta może być

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

@up wiesz co;D ja w Angli mieszkam i tu max temp. 30 stopni ( 2 dni z rzędu była )

660Ti znowu zdrożała :/ 1k zł dla tego nie mam wyjścia i biore radka :<.

A i co sądzisz o zasilaczu? lepiej by było wziąć wersje 600w? bo na pewno będę o/c'ował procka i karte.

Procek do 4,3-4,7 jeśli dam rade. A karta się zobaczy.

Co będzie lepsze fortis czy macho? O głośność się nie przejmuję ponieważ gram na słuchawkach zamkniętych :).

graphic.png
Opublikowano

Co będzie lepsze fortis czy macho? O głośność się nie przejmuję ponieważ gram na słuchawkach zamkniętych :).

Pewno nie zauważysz ;D?

Aaa, i zapomniałem totalnie zapytać czy wszystkie części wejdą do m23 :D?

Czytałem coś że 7870xt na styk wejdzie co do macho to już wgl nie mam pojęcia bo to bydle jest wielkie 0.0

graphic.png
Opublikowano

Macho lepsze. Fortis jest tańszy dlatego o nim powiedziałem;p Możesz brać ten zestaw według mnie

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Do Zalman'a Z9 wejdzie. Kilka złoty drożej albo wygniesz te kilka mm :D Albo w ogóle beż klapy bocznej xD

Opublikowano

haha, mi to lotto czy klapa jest czy nie ma ;p. Bo tak czy siak komp mam pomiędzy szafą ( półtora metra wysokości ) a biurkiem 80 cm wysokości, i klape mam aktualnie zdjętą :D.

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=66747&s=73500&s=77931&s=P100005&s=67056&s=15240&s=50390

Tak to aktualnie ma wyglądać :)? i powiedz mi wszystko w 100% do niej wejdzie ( karta grafi i macho :D ).

graphic.png
Opublikowano

wiesz dostępność dostępnością mam czas, bowiem musze sprzedać leżącego xbx i dopiero w tedy mogę się zabrać za kupowanie. Więc mi to lotto.

Więc jak rozumiem 2 link lepszy :)?

graphic.png
Opublikowano

wiesz dostępność dostępnością mam czas, bowiem musze sprzedać leżącego xbx i dopiero w tedy mogę się zabrać za kupowanie. Więc mi to lotto.

Więc jak rozumiem 2 link lepszy :)?

Na 99% nie będzie już nigdy dostępna ;).

Opublikowano

Trudno, więc dzięki i w takim razie rozumiem że to mi zostaje ?:

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=72810&s=66747&s=73500&s=P100005&s=67056&s=15240&s=50390

Poczekam aż dostępne będą te podzespoły i zamawiam :).

Powiedz mi do ilu dam rade podkręcić tak spokojnie tego procka ? spore te chłodzenie jest ^..^

Tego Ci nikt nie powie, ale właśnie tu jest przewaga takiego haswell'a . Możesz poczekać, trochę dopłacić i masz pewniaka. Im nowsze K tym według statystyk gorzej się kręcą.

Opublikowano

Ale fakt że 2500k to już taki mały dziadeczek przy tych nowiutkich nw. 3770k ?.

Rozumiesz o co mi chodzi, ja już nie chce przesadzać zależy mi na fajnym pc'cie ale zawsze jest to ale, to może być lepsze a może tamto.

Zrozum i mnie że nie mam tak kasy żeby wywalać ja na kolejną lepszą część.

Wiem że chcesz dobrze ;p ale takie jest me zdanie.

Więc dziękuje za pomoc oraz informacje które mi daliście.

No a tera czekamy na tą paczuszkę :>

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...