Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Sony Xperia U i blokada

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. ;p
Posiadam telefon sony xperia u i mam takie pytanie.
Bo jak ustawiam odblokowywanie telefonu przez wzór (te 9 kropeczek. ;D) to później mam tak jakby 2 blokady. Tą normalną a po jej odblokowaniu jest dopiero ten wzór. Da się coś zrobić aby nie było tej pierwszej blokady? ;)

I jeszcze takie pytanie. Da się zaktualizować androida na xperi u bez robienia rota?

Opublikowano

przecież normalne jest że najpierw jest blokada systemowa i dopiero potem trzeba podać hasła czy wzór jak u ciebie

nie ma żadnego problemu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

przecież normalne jest że najpierw jest blokada systemowa i dopiero potem trzeba podać hasła czy wzór jak u ciebie

nie ma żadnego problemu

Nie koniecznie.

U każdego wręcz można ustawić ten wzór jako jedyną blokadę, bo można to wybrać w ustawieniu systemowym.

Jeszcze się nie spotkałem z podwójną blokadą (no chyba, że masz blokadę systemową i z launchera, albo jakimś cudem 2 blokady systemowe na raz, albo srajphona)

436951440626370320491.png

Opublikowano

to zobacz czy masz jeszcze gdzieś w opcjach wzoru czy blokady ekranu cos podobnego do Pomiń po włączeniu zabezpieczenia.

z tego co pamiętam stockowe xperie zawsze mają dwie : slider i dopiero wzór. chyba tego nie mają tylko romy z CM albo pochodne

można użyć lanchera który nie zamyka sliderem , jaki to nie wiem niestety . spróbuj Nemus

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Softy od Samsunga są zawsze pozmieniane i wszystko jest inne i tam idzie to lajtowo zmienić, nie tylko w CM :P

Co do launchera, to polecam Next launcher, wgl nie muli a ma fajne opcje przejścia etc.

No kosztuje 50zł, ale są też "inne" metody zdobycia go.

Jbc nie popieram piractwa.

Opublikowano

Nic nie instalowałem. Żadnego launchera. W opcjach nie ma nic żeby to wyłączyć. W samsungu np jest tylko jedna blokada, gdy naciśniesz jakiś przycisk, podświetla się ekran i od razu masz wzór który musisz podać. A to jest troche... Wkurzające kiedy masz najpierw ten slider. <_<

Opublikowano

Z darmowych launcherów Golauncher ma swój własny ekran do blokowania i z tego co wiem, to Apex i trebuchet chyba też? (nie jestem pewien).

Ewentualnie jak już wcześniej pisałem NextLauncher.

Go jest fajny wizualnie, ale jak dla mnie strasznie muli fona.

Opublikowano

Heh, trochę to dziwne ponieważ sam mam xperię U i P i jak miałem ustawiony wzór to nie było nic więcej po wciśnięciu przycisku odrazu wyskakiwały te kropki od wzoru. (mowa tutaj o stocku na xperii U a na xperii P CM10)

Opublikowano

Na htc wildfire s pamiętam że na stockockowym gingerbread najpierw trzeba było pierścień do góry i dopiero potem blokada tymi kropkami.

Z darmowych launcherów Golauncher ma swój własny ekran do blokowania i z tego co wiem, to Apex i trebuchet chyba też? (nie jestem pewien).
Ewentualnie jak już wcześniej pisałem NextLauncher.
Go jest fajny wizualnie, ale jak dla mnie strasznie muli fona.

Apex i trebuchet nie mają wbudowanego lockera, a go launcher żeby był custom locker to jest do tego go locker (wymaga go launcher)

Go launcher strasznie muli telefon, ja używam Apex w wersji pro i jestem bardzo zadowolony, idealna imitacja trebucheta

Opublikowano

A jaki androdid - można wiedzieć? Zrób reset, bo w każdym androidowym telefonie z jakim miałem do czynienia, nie miałem tego problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...