Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak bardzo modyfikacja BulidCraft obciąży mój komputer (mniej więcej)

Gnieworz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Intel Pentium 4 1.80GHz

ATI Radeon 9550

Windows XP SP3

1GB RAM

max FPS które wyciągam na tym drewnianym komputerze to 40 i to żadko, niemal przez przypadek i zaraz spada do 30

od 1.6.2 tochę się poprawiło i nie odczuwam aż takich spadkow ale przy renderowaniu nie przekraczam nawet 10 FPS

mam moda Rei's Minimap (na serwer bo tam czasem mam nawet 90 FPS xD a normalnie nie podrużuję po mapie)

oraz moda Optifine ustawionego na MAX FPS i jedyne animacje które zostawiłem to ognień i te serca które pojawiają się nad gotowym do rozrodu zwierzakiem

więc rodzi się pytanie

słyszałem że bulid craft strasznie obciąża minecrafta nawet jak nie jest uruchomiona żadna maszyna

czy to prawda?

ile szacujecie że będę miał FPS po zainstalowaniu moda?

oczywiście będę musiał dodać jeszcze Recipe Book :(

a może dać sobie spokój i grać bez takich modyfikacji?

jeśli nie to polecacie jakąś lepiej zoptymalizowaną modyfikację działającą na podobnej zasadzie?

PS: dopiero będę testował i poznawał BC więc nie będę tworzył ultra skomplikowanych maszyn :P

Opublikowano

Jak będziesz miał 15fps to będzie cud >_> Mam stary komputer o podobnych parametrach to modyfikacje nie działają wgl <_<

f7dc8f3a258ac745ee343dc830f3b493_1.jpg

Opublikowano

@UP

Mała różnica...Jego komputer ledwo chodzi gdy mapa się renderuje a u ciebie nawet na "f3" się nic nie zmienia >_<

f7dc8f3a258ac745ee343dc830f3b493_1.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...