Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bieganie ..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozciągnij się dobrze . Hmm zależy o sile twoich mięsni . Proste ,ze szybciej biega ten kto jest chudszy ale nie zawsze . Nie biegaj na zabój , oddychaj równo .

Może wstawaj rano i nwm biegaj . poprawisz kondycje nie będziesz się tak męczyć przez co bedziesz mogł biegać szybciej .

Opublikowano

Dodaje Pytanie

Jestem prawym obrońcą a więc jak poradzić sobie w sytuacji 2 na 1 ? jak sie zachowywać ?

jak bd mial wiecej pytan to dam edit

Opublikowano

Jeżeli masz przed sobą 2 atakujący z przeciwnego zespołu cofaj się również . Musisz poczekać aż koledzy wrócą . Bo jeżeli atak cie wyminie to będzie koniec dla twojego bramkarza . Jeżeli za to spróbujesz pójść na jednego z atakujących ten poda do kolegi żeby zmierzył się 1 na 1 z twoim bramkarzem xD . Masz moje złote rady teraz idź na pole i koś te szmaty z przeciwnego teamu

Opublikowano

Obserwuj ich aż do końca . Stój na ugiętych nogach . Spróbuj zamarkować ruch w strone przeciwnika który ma piłke . Jak pójdzie dobrze poda do swojego sojusznika a ty wtedy przechwycisz piłke .

PAMIETAJ ! nigdy nie zasłaniaj bramkarzowi ! .

stary ale prosty trick . zawsze sie nabierają .

albo poprostu zrób wślizg może ci się poszczęsci . Jak trafisz w nogi ? trudno w najgorszym wypadku czerwona a najlepszym upomnienie .

będzie wolny i jak bramkarz ogarnia to wyjmie :)

Opublikowano

Żeby mieć osiągi w bieganiu musisz trenować. Tylko trenować intensywnie, a nie na odpierdol!

Czyli ułóż sobie trenning np. 4 lub 5 dni w tygodniu wychodzisz rano lub wieczorem biegać.

Na początek rozgrzewka ale jak rozgrzewasz się rozgrzewaj całe ciało, a nie tylko nogi bo biegasz całym ciałem.

Biegi powinny być różne, szybkie i krótkie; długie i wolne; podbiegi oraz zbiegi. Ważne jest też tempo, musi ono być stałe bez przyśpieszeń (chyba że robisz interwały), tempo takie które Ci odpowiada.

Pamiętaj też że jeśli biegasz rano to nie jedz przed biegiem, a jeśli wieczorem załóżmy 21-22 to najpóźniej o 18 można Ci zjeść, potem to już tylko woda ewentualnie jakieś lekkostrawne posiłki, bo będzie Cię zatykało, kolka lub inne narządy będą się domagały abyś przestał.

Ja korzystam z tego terningu: https://treningbiegacza.pl/trening/poradnia-biegacza/item/612-egzamin-na-50-i-1000-m-poradnia-biegacza

Na początek jest dobry zacząłem go realizować w maju, a we wtorek miałem test na 1000m i było 3.23 może byłby lepszy ale w czerwcu nie zawsze była pogoda do biegania.

Opublikowano

Dodaje Pytanie

Jestem prawym obrońcą a więc jak poradzić sobie w sytuacji 2 na 1 ? jak sie zachowywać ?

jak bd mial wiecej pytan to dam edit

Najlepiej zastawiaj sie cialem, lub zbalansuj w lewo, a pójdz w prawo.

2d6tno4.png

BANNED :(( na 15 dni

Opublikowano

I pamiętaj, zero czipsów, coca coli, i innego gówna! Tylko woda, i ew. jakiś batonik, ale bardzo mały.

Opublikowano

Polecam ci biegać tak jak ja :)

Co 3-4 dni abyś zregenerował siły i aby twoje mięśnie się odbudowały

Bieganie przez 40 min najszybciej jak możesz dla przykładu ja :

8 km w 35 min w tym dla coraz szybszego biegu 3 x sprint po 800m w 1-3 w 60% biegu i pod koniec aby sprintem dobiec do domu

Podczas tej przerwy musisz zjeść 2-3g bialka na 1kg twojej masy

w dniu biegu dużo węglowodanów batony cukierki to co ma dużo cukru

Biegam od 1,5 mies

Opublikowano

I pamiętaj, zero czipsów, coca coli, i innego gówna! Tylko woda, i ew. jakiś batonik, ale bardzo mały.

co?

Idź pan w chuj z tymi teoriami. Po pierwsze jak jest ektomorfikiem to mu i tak tłuszczu nie przybędzie. Można chipsy, colę tylko w umiarkowanych ilościach, to nie trening kulturystyczny tylko bieganie po za tym i tak to spali jak będzie biegał...

Polecam ci biegać tak jak ja :)

Co 3-4 dni abyś zregenerował siły i aby twoje mięśnie się odbudowały

Bieganie przez 40 min najszybciej jak możesz dla przykładu ja :

8 km w 35 min w tym dla coraz szybszego biegu 3 x sprint po 800m w 1-3 w 60% biegu i pod koniec aby sprintem dobiec do domu

Podczas tej przerwy musisz zjeść 2-3g bialka na 1kg twojej masy

w dniu biegu dużo węglowodanów batony cukierki to co ma dużo cukru

Biegam od 1,5 mies

What? 8km to ja robię truchtem w 40 minut...

Po za tym jak będzie zasuwał jak na 1000m to mu nic nie da na takim dystansie bo po prostu nie dobiegnie do 1/4 i padnie.

Trzeba mieć wydolność, a żeby zbudować wydolność trzeba ćwiczyć i to długo ćwiczyć bieganie czy pływanie.

Jeśli chodzi o węglowodany to lepsze są wafle ryżowe.

Opublikowano

co?

Idź pan w chuj z tymi teoriami. Po pierwsze jak jest ektomorfikiem to mu i tak tłuszczu nie przybędzie. Można chipsy, colę tylko w umiarkowanych ilościach, to nie trening kulturystyczny tylko bieganie po za tym i tak to spali jak będzie biegał...

What? 8km to ja robię truchtem w 40 minut...

Po za tym jak będzie zasuwał jak na 1000m to mu nic nie da na takim dystansie bo po prostu nie dobiegnie do 1/4 i padnie.

Trzeba mieć wydolność, a żeby zbudować wydolność trzeba ćwiczyć i to długo ćwiczyć bieganie czy pływanie.

Jeśli chodzi o węglowodany to lepsze są wafle ryżowe.

Mój brat cioteczny też biega, i gra w piłke, i nie spożywa tego syfu. Mówisz, że spali? Może i spali, ale po dłuższym czasie, bo kilkanaście takich czpisów to już ponad 100 kcal...

Opublikowano

no to jesteś zajebiście szybki ^-^ jeśli twój truch to ponad 12km sprawdź swój dystans google maps

coś źle policzone... 1km to około 5 minut truchtu.

Mój brat cioteczny też biega, i gra w piłke, i nie spożywa tego syfu. Mówisz, że spali? Może i spali, ale po dłuższym czasie, bo kilkanaście takich czpisów to już ponad 100 kcal...

Zacznijmy od tego że jest to zależne od budowy ciała jak gościu ma tendencję do przybierania na wadze to raczej oczywiste że trzeba ograniczać syfy i więcej biegać jeśli chce się spalić...

Ja pisałem że wszystko w odpowiednich ilościach jest dobre, czyli jak je codziennie chipsy to nawet jak nie przybiera na wadze to jest złe bo to nie jest zdrowe.

Opublikowano

U nas na wsi gania się za krowami ^^
I to nie żaden troll, bo krowy szybko biegają.
Tak sobie przy nich kondycję wyrobiłem że szok ;)

Zajrzyj na bloga -> Click

Opublikowano

Kontroluj ruchy napastnika, zasłaniaj pola widzienia bramkarza, cofaj się i spychaj go w bok najlepiej w stronę słabszej nogi jeśli wiesz która. Poczekaj i w odpowiednim momencie zrób wślizg, lub po prostu zabierz piłkę jak ją sobie za daleko wypuści

wkl13h.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...