Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Jaką postać kupić(3150IP)(Mocno Rozpisane)

Flors

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie, posiadam 3150 IP prosił bym o doradzenie mi jaką postać wybrać. Bardzo dobrze idzie mi: Akali, Katariną, Jaxem i Pantheonem.

WYMAGANIA POSTACI:

- Duży DMG. (Z ap bądź ad)(Może być i papier, zależy mi bardziej na dmg)

- Na topa, mida bądź jungle(W takiej kolejności najlepiej)

- Najlepiej żeby nie była to postać ADC(kompletny nieogar)

- Support też odpada, nie lubie grać na tej pozycji

- Troszeczkę gorzej celuje z umiejętności takich jak q eza(lecz daje radę)

Myślałem nad:

-LUX(Grałem, nawet dobrze mi szło, tylko z raz nie trafiłem z klatki)

-OLAF(Dosyć fajne skille wgl. mnie, woj, nawet tankowaty)

-NIDALEE(Super dzida, tylko zastanawiam się nad tym czy z czego innego potrafi zabić)

Prosił bym, jeżeli dajecie propozycję napiszcie:

-PLUSY I MINUSY

-JAK SIĘ NIĄ GRA

-NIE MUSICIE DAWAĆ BUILDÓW(ZNAJDĘ SOBIE)

-CO WGL. WAS JEST W TEJ POSTACI NAJLEPSZE

POSIADAM:

Akali, Ashe, Cho, Fiddle, Garen, Jax, Katarina, Kayle, Lee sin, Master, Nunu, Panteon, Ryze, Soraka, teemo, Tristana, Trynda, Udyr. Warwick, Xin

KHA`ZIX!

Opublikowano

Nidalee - Mam do niej ogromny sentyment, postać dobra, co prawda Auto Ataki leżą na początku trochę mocno, co może sprawić małą trudność w lasthitach, ale dzida na 2-3 poziomie robi już taki cudny dmg, że jestem w stanie jej wybaczyć nawet to utrudnienie. Co prawda celowanie na smartcascie jest średnio-trudne, co może Cię zniechęcić, ale polecam "Smartcast range indicator" gdzie wciskasz Q i widzisz zasięg dzidy w postaci tej Linii, a w chwili gdy puścisz Q, dzida zostanie rzucona. W sumie ten sposób powoduje trafienie 70% moich dzid, jak i robienie "big playsów" w postaci dobijania adc który uciekł na 20 procent hp, gdzieś za ścianę - trochę zmysłu i dzida zabija. Raz w sumie udało mi się trafić dzidę w Twisted Fate na którego nie miałem wizji, ale miał on full hp, plus tak się złożyło, że był między minionami (wiem to, bo chwilę po rzuceniu zabójczej dzidy za 1800+ hp miniony przyszły na linię) no i "LOL OP NIDA 1 Q FULL HP o.O!!!!!"

Co do pytania, tak. Nidalee potrafi zabić na postaci pumy, jak i znacznie przyśpiesza farmienie, pushowanie ( W + E z panterki zabija caster miniony, i wystarczy po 1 AA na meele miniony, z początku gdy mamy mało ap oczywiście, potem starcza W+E na wszystko) i dzięki temu roamowanie. E jest skillem leczącym, jak pewnie wiesz, dlatego maxuje się go jako drugi, zaraz po dzidzie, a więc gdy masz zmaksowane Q+E, masz ogromny potencjał w robieniu dmg (dzida, oraz cios łapą na E w postaci pumy - ma przelicznik AP, dość dobry, gdy masz 500 ap, to z E bodajże 600 dmg się wyciska) no i przetrwanie dzięki healowi (140 many na 5 poziomie, znaczne utrudnienie). Ale do pumy przechodzi się z reguły, gdy enemy nie trafił combo, lub gdy jest do dobicia na E+Q (Q w pumie robi więcej dmg gdy cel ma mniej hp). No i AD Bruiser Nidalee też jest dobra...

167161466687770313241.png

Opublikowano

Olaf'a możesz wziąć, teraz może i jest dość słaby, ale niedługo ma dostać buff'a który moim zdaniem bardzo go polepszy.

Opublikowano

Kup Gangplanka , według mnie bardzo prosta postać , przyjemnie sie nią gra.

Plusy ;

- Okropny DmG z Q (jeżeli lecisz w kryta , sam namierzasz cel)

- Heal z W

- Buffy do AD i Speeda na E

- AoE ultimate

Minusy :

- Mały DmG z ultimate , ale jest możliwość pójscia w AP i wtedy będzie lepszy heal i dmg z ulty , nie opłacalna wersja lepiej AD/Kryt.

early - farmisz sie i spamujesz wroga z Q , po 6lvl ultimate rzucaj dla siebie jeżeli masz słabą sytuacje , a jak dobrą to pomagaj na lini (bot,mid etc, zalezy na ktorej jestes)

late - jezeli masz już dobre itemy idziesz na wroga i z Q go spamujesz ponieważ w kryta z tej umiejętnosci mozna zadac (min 400 - 900 max) papierki to twój cel.

Dobry Build :

1. Brawler's Gloves + 2x Poty na HP

2.Avavice Blade (z Brawlers'a składasz)

3.Statikk Shiv zbierasz

4.Infinity Edge

5.The Bloodthrister

6.zależy od sytuacji (zawsze cos pod crita lub AD ;D).

tyle z mojej strony :D

Opublikowano

Polecam Nasusa.

Sustain

Lifesteal w pasywce

AoE skill

Stackowane Q

Ultimate dodający HP i wytrzymałość

Slow

W early stakujesz Q, jak atakuje to Q,W,E,Q,Q,Q i niech ginie ._. Czasem możesz zgankować mida, nasus ma dobrego slowa. Maxuj Q>W>E lub Q>E>W co wolisz.

Opublikowano

Nidalle :

+ Ogromny DMG z Q skilla (Składam supporta w late na dwie dzidy)

+ 7 skilli

+ Może healować siebie i sojuszników

+ Tank , AP Carry i support w jednym

+ Pułapki (W skill - postać ludzka)

+ escape system (Postać Pumy - W skill)

- Brak "prawdziwego" ultimate

Możesz kupić też Olafa , bo dostanie re-worka

giphy.gif ­

Opublikowano

Dziękuje za opinię, na razie przeważą nidalee. Czekam na jeszcze.

@UP2 Ależ się rozpisał...

KHA`ZIX!

Opublikowano

Kup Gangplanka , według mnie bardzo prosta postać , przyjemnie sie nią gra.
Plusy ;
- Okropny DmG z Q (jeżeli lecisz w kryta , sam namierzasz cel)
- Heal z W
- Buffy do AD i Speeda na E
- AoE ultimate

Opublikowano

Nidalle :

Ogromny DMG z Q skilla (Składam supporta w late na dwie dzidy)

7 skilli

Może healować siebie i sojuszników

Tank , AP Carry i support w jednym

Pułapki (W skill - postać ludzka)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...