Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 1200zł - 1300zł (DO GIER)

grzechis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie, a mianowicie, czy ktoś potrafi mi złożyć komputer do 1200 - 1300 zł do gier. Mam teraz laptopa 5 lat starego i on już się nie nadaje do gier. Jak narazie nie mam takiej kwoty, ale to się dozbiera szybko :P. Nie mam nic, żadnej obudowy, dysku, kompletnie nic. Więc proszę o podanie jakiegoś ciekawego zestawu dla mnie, czyli do gier. Dzieki i pozdrawiam.

Opublikowano

To ile potrzebowałbym jeszcze dołożyć, żeby ładnie gierki chodziły ( te nowsze). Do 1400-1500zł.?

@EDIT

Gość robi chyba dobre zestawy. Oto 2 filmiki:

zestaw za 1200zł - /watch?v=TcnD1wEfWjI

zestaw za 1500zł - /watch?v=FSbVe3Q1Q3A

Opublikowano

Zastanawiam się też, czy nie lepiej kupić konsole do gier niż komputer za te 1400zł, bo ten komputer na długo by mi nie wystarczył, jeśli chodzi o gry ( te nowsze ). Doradźcie.

Opublikowano

To ile potrzebowałbym jeszcze dołożyć, żeby ładnie gierki chodziły ( te nowsze). Do 1400-1500zł.?

@EDIT

Gość robi chyba dobre zestawy. Oto 2 filmiki:

zestaw za 1200zł - /watch?v=TcnD1wEfWjI

zestaw za 1500zł - /watch?v=FSbVe3Q1Q3A

PatrykaBednarskiego sobie daruj, bo tam połowa części jest do wymiany.

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=73911&s=56411&s=74072&s=73503&s=75650&s=56456&s=63363&s=73652

Jakbyś mógł dołożyć ;// Chce żebyś miał ten 4 rdzeniowy procek bo te pentiniumy mnie nie przekonują ;/ Spróbuj przełożyć te częsci co podałem na morele.net bo ostatino coś niżej tam z cenami.

Ale pchać do 1300zł ? Nie da rady.

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=63363&s=73911&s=70749&s=74756&s=74828&s=74018&s=56456&s=73969

Moja propozycja. Procesor co prawda dwujajeczny, ale za to mocny ;). Karta graficzna pozwoli odpalić każdą grę przy rozsądnych ustawieniach graficznych.

Co do konsoli - za niedługo premiery nowych, a graficznie kiepsko z grami. No i sterowanie w grach ;3

Opublikowano

sterowanie w grach na konsoli to nie problem ;x, tylko problem tkwi w tym że nowe wychodzą ps4 i xbx "one" czy 720 jak kto woli to nazwać.

Osobiście nie polecam ładować w konsole ponieważ gry do nich to spora kasa, ja aktualnie posiadam ps3 z którego wgl nie korzystam oraz xbx'a 360S limitowaną edycje na którym pograłem przez 3-4 miesiące i tera leży. Wydałem na xbx łączną sume 500-600 F ( 2,5k-3k ) Tyle wyniósł mnie internet + gry + dodatki do gier.

Mam kolege który ma 4 lata xbx 360 elite i wydał około 3k F ( 15k zł ).

Polecam kompa ponieważ gry zawsze można sobie ściągnąć ( tak tak piractwo -,- ) ale bynajmniej jest to tańszym sposobem niż "kupno konsoli"

graphic.png
Opublikowano

Jeszcze do końca nie wiem, czy będe kupował komputer, ale wole już pytać. Brat ma co prawda komputer praktycznie taki sam jak piszecie ( komp ma 4,5 roku ). Czy opłaca się kupować komputer za 1300zł w tym momencie, czy warto jeszcze poczekać do jakiejś kwoty? No nie wiem, 2500zl?

Opublikowano

Jeszcze do końca nie wiem, czy będe kupował komputer, ale wole już pytać. Brat ma co prawda komputer praktycznie taki sam jak piszecie ( komp ma 4,5 roku ). Czy opłaca się kupować komputer za 1300zł w tym momencie, czy warto jeszcze poczekać do jakiejś kwoty? No nie wiem, 2500zl?

Nie może mieć takie komputera od 4 lat, bo premiera procesora ten rok, a MOBO rewizja G3 czyli również młoda.

7770 aż tak stare też nie jest ;> .

Za 2,5k masz już MEDIUM-Gamer'a ;). Wystarczy do wszystkich gier przy stabilnym FPS.

Opublikowano

Nie chodzi mi o to, że ma taki sam procesor czy karte, ale chodzi mi wydajnościowo. Kupił go 4,5 roku temu za 2500zł gotowego w jakimś sklepie albo komisie. Działa do dziś i może jeszcze rok temu wszystkie gry na full działały.

Opublikowano

Nie chodzi mi o to, że ma taki sam procesor czy karte, ale chodzi mi wydajnościowo. Kupił go 4,5 roku temu za 2500zł gotowego w jakimś sklepie albo komisie. Działa do dziś i może jeszcze rok temu wszystkie gry na full działały.

Kupił w sklepie/komisie czyli na 90% wydajność kompa za ~~1900zł.

Opublikowano

No no. Fajnie sie mówi, tylko na dzień dzisiejszy mam ~800 zł -.- No niestety, mam inne wydatki, nie tylko komputer. Można to zauważyć po mojej sygnaturze i statusie :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...