Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Silnik kosy spalinowej do skuterka

robotek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
W ciagu tygodnia dozbiera mi się pierwsze 200zł zapracowanych pieniążków. chciałbym je przeznaczyć na coś do zabawy na wakacje.
konkretnie chce do mego skuuterka zbudowanego z hulajnogi elektrycznej, wrzucić oto taki silnik http://allegro.pl/silnik-do-kosy-5-2km-kosa-demon-nac-magnum-i-inne-i3371556243.html

mocowanie w moich rękach :D tylko teraz jak poradzi se z tym jakiś kosz sprzęgłowy? oraz jeżeli silnik 200 watt jechał 15km/h przy żekomych 2750 obr.min to ten przy powiedzmy 6000 (wiem że ma 8000 ale obciążenie i uciąg raczej nie pozwolą mu na taką prędkość obr/min) będzie jechał 30-35 km/h ? może ktoś coś widział podobnego :D chętnie zobaczyłbym schemat budowy :D
Pozdrawiam :D

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

Ja ogólnie nie widziałem ale takie samoróbki od kosiarek przeważnie wyciągają pod człowiekiem oczywiście z 25km/h.

Opublikowano

3,6km daje dość nawet zadowalającą jazde :D ja wyślę że troche więcej :D bo te 25km/h to wina tego sprzeęgła nie daje więcej oporu :D i sie ślizga jakby wykożystać pełną moc, czyli w pewnym momęcie np. odpalić drugi silnik który byłby bez sprzęgła i po prostu gasłby jak zwalniasz :D miałem w planach po prostu poeksperymentować i mieć frajde z tego że coś znów udało mi sie samemu zrobić :D zębatke wezme z silnika elektrycznego a silnik elektryczny jak się uda będzie robił za rozruch :D zastnanawiam sie czy nie uda mi się zrobić tam oświetlenia na 6v :D akumulator mam 6.6v 4.5Ah ale najpierw trzeba pomyśleć jak tam coś zbudować zeby to jakoś działało :D

Nieregulaminowa sygnatura.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...