Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak ustawić punkt respawnu

PowerMenPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, stworzyłem mini game "Ant farm" i ustawiłem punkt spawnu aby po wejściu na mapę można było przeczytać zasady itp., ale chcę aby po zginięciu gracza teleportował on się w dane miejsce, i nie wiem jak to zrobić :/ Pomoże ktoś ?

Opublikowano

Nie jestem pewien, ale powinno się udać, gdy postawisz tam łóżko i się w nim prześpisz. Wtedy po śmierci gracze będą się respić na nim, ponieważ gra zapisze Cb jako "gracz1", to każdego innego gracza na tej mapie będzie interpretowała w identyczny sposób.

Opublikowano

Nie jestem pewien, ale powinno się udać, gdy postawisz tam łóżko i się w nim prześpisz. Wtedy po śmierci gracze będą się respić na nim, ponieważ gra zapisze Cb jako "gracz1", to każdego innego gracza na tej mapie będzie interpretowała w identyczny sposób.

Właśnie to wiem, to jest mój plan zapasowy. Ale wiem że gdy sie chwilę pobawi comand blokami to da się coś takiego zrobić. Np. Po wyjsciu z lobby (spawnu) gracz 1 idzie do pierwszego pokoju a gracz 2 do drugiego i tam gdy kilkną w guzik teleportują się na właściwą rozgrywkę. Chcę zrobić tak, aby po przeteleportowaniu się to pokoju automatycznie ustawiał się punkt respawnu dla danego gracza. Wiem że to trochę skomplikowane ale... bardzo mi jest to potrzebne :/

Opublikowano

Weź sobie gamemoda creative i wpisz /spawnpoint jeżeli będziesz na jakimś serwerze z pluginem essentials możesz ustawić komendą /setspawn , potem możesz zrobić płytki naciskowe czyli po wyjśću z pokoju zasad bd pół płytka a pod nią command block i w nim wpisz komende spawnpoint to równa się po wyjściu z pomieszenia z zasadami ustawienia spawna , myślę że to jakoś wytłumaczyłem ew. pisz na pw :D

Opublikowano

heheszki ! Polecam plugn Commander

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/dragons-commander/

Pozwala on graczom używać komendy, do których nie mają uprawnień. NP.

klika guzik i dostaje 10 desek.

jak to zrobić ?

Celujesz na guzik i piszesz

/com add [op/player/conlose] [komenda]

jeżeli ustawisz na op, guzik wykona to jako op.

jeżeli ustawisz na console, guzik wykona to jako konsola.

jeżeli ustawisz na player, guzik wykona to jako gracz.

w twoim wypadku najlepiej dodać do półpłytki komendę spawnpoint, czyli

/com add op /spawnpoint

i już ! Dodam też, że ten plugin ma baaardzo dużo możliwości.

Możesz zrobić tak, że gdy gracz kliknie guzik dostanie kit tools, a jak vip kliknie dostanie kit vip. jak ?

/com add op @in VIP /kit vip

/com add op @in Gracz /kit tools

Ma więcej tego typu zmiennych

@in @player @world @level @xp @health @food itp, zobacz na stronie.

Spokój wewnęterzny to klucz do poprawnego korzystania z internetu.

EUNE%20Buster_eune_238_1_logo.png

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...