Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] questy nie działają

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wgrałem questy /usr/home/mt2/share/locale/poland/quest

wgrałem player /var/db/mysql/player ty questy i shop item

a teraz pytanie czy coś źle robie quest dziala na npc mam do wybóry otwarcie sklepu ale jak w niego klikam to nic się nie pojawia cos jeszcze musze wgrać czy czegoś zapomniałem !

+ kiedy zmieniam treśc questa np z witamy na aaaaa zmieniam na bbbbbb to nie zmienia mi treści nie wiem czemu

Opublikowano

Moze i masz shopitem, a jestes pewien ze tabelki masz tak wypelnione?

table_name,9,10,11 from information_schema.tables

Opublikowano

Moze i masz shopitem, a jestes pewien ze tabelki masz tak wypelnione?

z leksza zielony z tego jest i nie bardzo wiem o co chodzi questy i mapy wgrywają sie normalnie wgrywam filezila a jak wrzuce do myqsl cały player z tamtych plików to wyskakuje błąd w maszynie

Opublikowano

W navicat>player>shop i tam ustawiasz id shopa oraz id npc

ale ja wrzucam gotowe juz zrobione przez kogoś do player w mysql i i tak nie chce działać nie wiem czemu daje prawa i wszystko + po zmienieniu questa np nazwy z aaaaa na bbbb dalej czyta mi aaa dla czego ?

Opublikowano

A odswiezales questy komenda /rel q po wgraniu zmienionego questa ?

nie + usuwałem folder quest np i dawałem inny folder quest tak dobrze czy jak to podmieniać bo raz mi zadziałało nie usuwać nic tylko wgrac questy i to co zamieni to zamieni

Opublikowano

nie + usuwałem folder quest np i dawałem inny folder quest tak dobrze czy jak to podmieniać bo raz mi zadziałało nie usuwać nic tylko wgrac questy i to co zamieni to zamieni

Oooo moglbys troche hmm skrupulatniej napisac? :D bo ciezko mi jest cos zrozumiec.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...