Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Konto z allegro

miszy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z miesiąc ponad temu kupiłem konto na allegro, poniewaz była atrakcyjna kwota w licytacji. Konto straciłem 2tyg temu. Napisałem do kolesia zeby mi konto oddał. On po 4 dniach mi wysłał smsa, ze juz je dla mnie odzyskał. Twierdzi, ze mam keylogery rzekome, i ze następnym razem nie moze odzyskac bo nałozą blokade na konto. Co o tym sądzic? Mi tam smierdzi złodziejem i kłamstwem, ale czy mogę w jakikolwiek zabezpieczyc konto, aby nie ukradł ponownie? Na konto poszło 180zł...

Opublikowano

Dlatego kupowanie konta na allegro jest bardzo ryzykowne. Gosciu w kazdej chwili moze oddzyskacc swoje konto nawet jesli konto jest na twoim e mailu. Wystarczy ze napisze do supportu ze ktos mu ukradl konto a on poda potrzebne im dane i to wystarczy zeby oddzyskal,

Dlatego lepiej zrob jakiegos screena dzieki ktoremu w razie gdy on ci ukradnie zbanujesz mu konto

u1lc.png
Opublikowano

No własnie chodzi oto, ze on przez support odzyskał. Ale zabrał je mi tym sposobem i wmawia ze niby odzyskał w 4 DNI! Mogę jakos napisac do supa by dali mi jakies wskazowki jak sie zabezpieczyc jak sie przeprowadziłem(inne ip) i nic nie pamiętam co potrzebne ?

Opublikowano

Mozesz sprobowac ale watpie ze cos to da. Gosciu pewnnie myslal ze jak ci zmieni haslo to do niego nie napiszesz ale moze boi sie ze masz jego dane i dlatego ci oddal. Zadzwon do niego i powiedz ze nie masz zadnych keylogerow (do tej gry nie ma jak narazie, chyba ze falszywe stronki) i ze jesli sie to powrtorzy to chcesz oddzyskac kase zeby nie robic cie w ch.,.

ps. jesli nie masz mocnego glosu najlepiej daj tacie i wytlumacz mu o co chodzi

u1lc.png
Opublikowano

Głos to akurat mam mocny. Dane jego tez mam, bo przelew robiłem. Nic nie da jak go bym postraszył. Juz to robiłem to powiedział, ze jak jeszcze raz go bede straszył to nie odzyska, więc odpusciłem. Zgłosze na allegro, a co dalej będzie to się zobaczy. Oczywiscie dopiero jesli 2 raz stracę. Czy w swietle prawa pozostanie on bezkarny? Handel kontami niby nielegalny, ale kradziez tym bardziej.

Opublikowano

Jak napiszesz do supportu to dostaniesz bana tak czy siak, bo nie można kupować kont na allegro.

Jeśli się mylę to przepraszam, ale tak mi się kiedyś o uszy obiło.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Ale do supportu bym nie pisał, ze kupiłem. Tylko ze nie pamiętam niezbędnych inf do odzyskania konta. Jakby spytali sie o ip/dostawce to powiedziałbym ze sie przeprowadzułem. Nie popuszcze konta ze względu na 180zł jakie władowałem.

Opublikowano

Jesli napiszesz do supportu mogą cię zdemaskować poprzez ip czy miejsce z którego piszesz bo przecież osoba sprzedająca pisała również z innego miejsca. Po pierwsze przeskanuj system, sprawdź czy masz te keyloggery, nie masz co do roboty, nie możesz pisać do supportu, jedynie możesz gadać ze sprzedawcą konta. Jeśli cię oszuka to już wasz problem.

Opublikowano

Ale mi chodzi oto czy w swietle prawa(prawdziwe ŻYCIE) moze on zostac ukarany za kradziez konta. Nabyłem konto, stało się moją własnoscią i mi kradnie były własciciel.

Opublikowano

Nie, nawet gdybyś poszedł na policje, to by nic nie zrobili, policja zajmuje się sprawami z 250 zł ++++

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Jak napiszesz do supportu to dostaniesz bana tak czy siak, bo nie można kupować kont na allegro.

Jeśli się mylę to przepraszam, ale tak mi się kiedyś o uszy obiło.

Kąt nie można sprzedawać, ale czas na nie poświęcony jak najbardziej ;) (przynajmniej w LoL'u)

@TOP: No jesteś w d*pie, ponieważon o kradzież nie może być osądzony (magia allegro) ponieważ pewnie napisał gdzieś coś typu: kupujesz na własną odpowiedzialność. Teraz można tylko liczyć na jego litość. Dlatego jak mawiają: ,,praca popłaca''

"Ogień topi lód, ale woda gasi płomień"

Opublikowano

Opis auckji: „Witam, przedmiotem mojej aukcji jest czas poświęcony na grze w League Of Legends.

Konto ma oczywiście 30lv na serverze Eu East, konto posiada 2 pełne strony run oraZ 5XXampionów. Są na nim również pojedyncze skiny których nie chce mi się liczyć :)

Konto jest w srebrnej dywizji. Normalnych gier wygranych jest przeszło 0 koncie

zostawiam również śladowe ilości RP (302) i *1000IP. W razie pytań proszę o kontakt

pod numerem telefonu 794lub gadu gadu 5095 naciskając raczej na rozmowy telefoniczne bo nie mam zbytnio czasu na korzystanie z komputera ;d Jest to

również główny powód wystawienia tej aukcji. Pozdrawiam.

Opublikowano

Miszy nie rozumiesz Logiki

To jest dalej konto tego właściela on odpowiada za wszystko bo ma tak naprawde wszystkie dane to raz . I on jest główny właścicielem konta

Ty jesteś współwłaścicielem

Dlatego się robi swoje konto masz wszystko od zera i masz pewność że nikt nie skradnie

ON CI NIE UKRADŁ KONTA TYLKO JE ODZYSKAŁ FUCK LOGIC :) MA DO TEGO PRAWO NAWET JAK OD NIEGO KUPIŁEŚ W ŚWIETLE RIOTU W ŚWIETLE ALLEGRO NIE MA TAKIE PRAWA

MASŁO MAŚLANE :)

ALE RIOT NIE POZWAL SPRZEDAWAĆ KONT WIĘC MASZ ZA SWOJE NIC Z TYM NIE ZROBISZ PRZYKRO MI .

Opublikowano

Ok. No więc temat do usunięcia. Dlaczego? Bo nie chcę by ludzie kierowali się tym co opisałem i by nie wzrosła ilosc tego gowna co kradnie, bo będą bezkarni.

Opublikowano

Możesz jeszcze iść na policje

Powiedz że kupiłeś konto w grze na allegro

Nie mogą oni ocenić ile to konto faktycznie kosztuje powiedz że kupiłeś na licytacji.

Obstawiam że gości jak naślesz na niego policje odda ci konto.Bo nie wiem czy grzywnę opłaca mu się płacić

Opublikowano

Kurcze no. Niepełnoletni jeszcze jestem, a na policje przydałoby się z osobą pełoletnią. Pierw negatywa wystawie, po czym zgłosze.(Jak jeszcze raz ukradnie.)

Opublikowano

Dlatego miszy swoje ale własne ;)

Wszystko co nowe to twoje ;)

Nigdy nie kupuj nic używanego bo nie wiadomo co tam siedzi wszystkie Konta z Tibii Lola i innych gówien nie opłaca się a że jeszcze zabezpieczenia LOLA są tak żenujące .

Opublikowano

Pisałem up ... przedmiot musi być wart min. 250 zł by zgłosić to na policję.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

jak będe pewny ze konto odzyskam na zawsze to moge dołozyc 70zł i będzie +250. Nie wydaje mi się by cos takiego funkcjonowało w Polsce, ale moge sie mylic. Konto głowne mam, ale tu cena atrakcyjna, a konto w miare dobre.

Opublikowano

atrakcyjna cena ? za to mogłeś kupic d3, z 10 stronami na runy + full skórek -,-

@edit

żeby nie było warnu, jak dołożysz, to wtedy możesz to zgłosić na policję, radze wziąć ze sobą swojego opiekuna prawnego.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

Opublikowano

no to brawo, za 30 zł konto, lepiej już było zrobić samemu nowe.

taaak można kupić, tylko też trzeba patrzeć po jego ocenach, ostatnio mój kolega sprzedawał konto d2, dużo run, skórek (w tym legancy i legendarna) za ok. 230 zł.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

Opublikowano

100% pozytywnych. Z 40 auckji. Zrozum, ze jak kupiłem za 30 to nie jakis syf. Cena niska, ale konto b.dobre. Mam własne konto z 30, a nie bede nowego robił.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...