Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Z dwoma modami na silniku BukkitMCPC

OminouS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Stworzyłem serwer do minecrafta na silniku BukkitMCPC, czyli takim gdzie są pluginy oraz mody w jednym. Udało mi się zainstalować sporo modów bez problemu i wszystkie są kompatybilne i działające. Jednak dwa mody na których mi najbardziej zależy - CampCraft oraz Chisel niestety nie działają, bo nie mogę wejść na serwer. Usunąłem resztę modów z serwera i dodałem tylko te 2 aby przekonać się czy nie są kompatybilne z resztą. Jednak problem nadal był. Nawet jeśli został 1 mod albo Chisel albo CampCraft nadal był komunikaty missing ID przy wejściu na serwer! Na SinglePlayer jest wszystko OK. Nie myślcie, że popełniłem jakiś banalny błąd typu nie dodałem tego moda do klienta w %appdata% - wszystko jest SPRAWDZONE! Nie jestem początkujący w tym. Serwer jest na 1.5.2. Zależy mi na tych dwóch modach na serwer, bo bez nich nie jest taki fajny

Podaję linki z tymi modami na minecraftforum.net

CampCraft

http://www.minecraftforum.net/topic/214082-152-campcraft-v-451-sspsmp-60-different-tents/#Downloads

Chisel

http://www.minecraftforum.net/topic/1749374-152smpforge-chisel/

Tutaj załączam screena pokazującego błąd przy wejściu na serwer. Ten błąd głównie pojawiał się wtedy gdy nie miałem tego moda po dwóch stronach - serwera i clienta, ale teraz mam wszędzie wrzucone owe 2 mody.

post-898920-0-62872800-1373728313_thumb.png

Opublikowano

Ten błąd oznacza, że na świecie jest gdzieś postawiony block, a Forge nie może znaleźć odpowiedniego dla Niego ID.

Najlepiej wygenerowac nową mapę serwera.

Jest też opcja, aby w configach modów (strona klient oraz serwer) pozmieniać ID niektórych przedmiotów na te podane w błędzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...