Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Ezreal Normal czy Blue?

TRV13E

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, kupiłem wczoraj Ezreala, zagrałem łącznie około 3-4 rankedów. Wszystkie gry do tej pory przegrane(nie z mojej winy). Teraz pytanie jak grać? Problem jest taki że nawet jak cisnąłem Vayne w early-game 5/2 miałem to w late game było mi bardzo ciężko(już na full buildzie). Miałem na początku mniej więcej 12/4, a kończyłem z 13/11. Dajcie mi jakieś porady jak grać, normalnym buildem czy blue ezem :)

Opublikowano

Po pierwsze- wypierdalaj tym ezem na boty, tudzież normale bo jak kupileś nowego champa to nie idzie sie nim odrazu grać rankedy, zrozum!

Po drugie- jak już ogarniesz mniej więcej jego skille i system walki = przejdźmy do bulidu - najlepszy na obecną'mete' będzie tzw. 'blue ez' czyli murama, gountlet, last whisper, ionianki i BoTRKa (sytuacja).

tzn normalny <zwykły adc build> też nie jest zły, ale bardziej się opłaca ten spamujący ez, który robi niezły dmg ;)

Opublikowano

Dziwisz się że pokonałeś Vayne w early a cię cisnęła w late? -.- To są takie postacie, vayne jedzie prawie każdego w late. Tak jak up, dlaczego grasz najpierw rankedy, idź na boty, normale whatever ale nie rankedy. Ja lubię robić mieszankę blue i normal ez'a bt, trinity, muramana, last whisper, bersekerki/ioanki i sytuacyjnie ostatni.

Opublikowano

Kupiłeś go i juz rankedy;p? Hardcor 100%. Blue ez standardowo : Ioanki, muramana, lizard, last whisper, BOTRK, Gauntlet.

KomaNdoRamBoo_eune_64_3_logo.png

Jestę w brązię i się nię wstydzę.

Opublikowano

Po pierwsze- wypierdalaj tym ezem na boty, tudzież normale bo jak kupileś nowego champa to nie idzie sie nim odrazu grać rankedy, zrozum!

Po drugie- jak już ogarniesz mniej więcej jego skille i system walki = przejdźmy do bulidu - najlepszy na obecną'mete' będzie tzw. 'blue ez' czyli murama, gountlet, last whisper, ionianki i BoTRKa (sytuacja).

tzn normalny <zwykły adc build> też nie jest zły, ale bardziej się opłaca ten spamujący ez, który robi niezły dmg ;)

Exmod i takie glupoty pisze. Nawet nie wiesz co blue ez w late wyczynia q jakeis 600dmg co 1 sec, do tego slow. tylko z takim buildem imo ma racje bytu. Grasz pasywnie early, jak wrogowie divują do bawisz sie z nimi w ganianego w ogól turreta i włączasz bariere, jak jest fle to e i flash. Jak już złożysz rękawice, itemek juglowy i muramane i twoj team sie trzyma to wiedz iż to wygrasz ;D

xxx

Opublikowano

Blue gdyz jest lepszy. Kiedys nie ogranialem ezreala a z tym nowym bulidem umiem dobrze nim grac.

Nie graj tak szybko rankedow jesli nie umiesz dobrze grac postacia

To ze wygrywasz early nie znaczy ze wygrasz cala gre. Musisz miec przede wszystkim dobra farme wiedziec kogo focusowac co sie dzieje na mapie , pomagac sojusznika wtedy bedziesz wygrywal

u1lc.png
Opublikowano

Witajcie, kupiłem wczoraj Ezreala, zagrałem łącznie około 3-4 rankedów. Wszystkie gry do tej pory przegrane(nie z mojej winy). Teraz pytanie jak grać? Problem jest taki że nawet jak cisnąłem Vayne w early-game 5/2 miałem to w late game było mi bardzo ciężko(już na full buildzie). Miałem na początku mniej więcej 12/4, a kończyłem z 13/11. Dajcie mi jakieś porady jak grać, normalnym buildem czy blue ezem :)

kupiles eza poszedles odrazu na rankedy i 4 pod rząd przegrałeś oczywiście nie z twojej winy ty byłeś najlepszy?

support zjebal napewno leona 0/11

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...