Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] 2 Krolestwa

Dokuohtei

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem postanowilem zrobic na swoim serwerze 2 krolestwa usunelem wszystko ok tylko 1 problem jak to
zlikwidowac

ss: http://scr.hu/0b66/depa6
ss: http://scr.hu/0b66/iyu5g

Gdy mam przezroczysta ta flage bez flagi krolestwo tak jak na ss klikne "Wybierz" zrobie postac pojawia sie ona w chunjo a chcialem wlasnie te 3 krolestwo usunac calkowicie

Zablokowalem przyciski te na czerwono na ss jedynie gdy chce wybrac krolestwo czasami jest to przezroczyste bez flagi jak to zablokowac? reszte mam zablokowane ani przyciskami ani mysza nie moge wybrac jedynie losowo czasem pojawia sie to :P i moje pytanie lezy jak usunac zeby juz nie bylo tego bez flagi tylko jinno i shinsoo

Tzn jak na ss jest Wyjdz klikne i znowu wybiore wybierz krolestwo Bd Jinno potem znowu kilkne Wyjdz i klikne wybierz krolestwo bd Shinsoo i potem jak wyjde i wybiore krolestwo bedzie te bez flagi i tak na okraglo jak to usunac?;P

Duzo sie napisalem i pewnie powtorzylem ale kit moze zrozumiecie oco mi chodzi :D

qx9lvo.jpg

Opublikowano

Mi nie chodzi o wyglad okna jak zmienic tylko poprostu jak zablokowac to czarne zeby sie odrazu po kliknieciu "Wybierz krolestwo" pokazywalo 1 albo 2 krolestwo zamiast tego czarnego

qx9lvo.jpg

Opublikowano

Strzalki mam zablokowane watpie zeby to cos dalo :D

To dziala na zasadzie.... losowego pokazu krolestwa i nie wiem gdize to moze sie znajdowac

qx9lvo.jpg

Opublikowano

Robisz tak

1.Otwierasz introempire

2.Zjeżdżasz do definicji

def Open
w klasie
DescriptionBox
3. Usuwasz funkcję
self.OnSelectEmpire(self.empireID)

ENJOY ! :D

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Opublikowano

Pozniej albo jutro sprawdze i dam edita :P

EDIT: nie dziala :P dziala teraz w 2 strone teraz caly czas mi sie to czarne bez flagi pokazuje a chce zeby sie pokazywalo albo 1 krolestwo albo 2

qx9lvo.jpg

Opublikowano

Teraz nie wybiera CI żadnego Królestwa :D Ale mniejsza, jeśli chcesz tak jak ty to jest trochę więcej roboty napisz mi na GG

nexi.png

Opublikowano

Właśnie to co Up wrzucił to tam masz zrobione tylko jak chcesz żeby Ci losowało 1 z królestw to w funkcji

app.GetRandom(jest tylko jedna)
zmieniasz 3 na 2 powinno to wyglądać tak
self.empireID = app.GetRandom(1, 2)

nexi.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...