Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z internetem

Miyoshi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawa wygląda następująco: strasznie spowolnił mi internet. Mam normalnie 25mb, a teraz pobiera mi pliki z prędkością 20kb/s. -,- Do tego filmy na YT odtwarzają się w 144p, bo w wyżej rozdzielczości za długo się buforują. No już szlag mnie trafia od tego. Nie jest to na pewno wina internetu, bo mój tato ma normalnie. Pytanie czy to przez jakiś wirus czy inne ustrojstwo... nie wiem, jak mogę sobie z tym poradzić. Jakieś pomysły?

Opublikowano

Co do bufforowania to możliwe że to YT słyszałem że mają jakieś problemy (sam mam taki problem czekam ponad godzinę na buforowanie filmiku o długości 3:40)

1386361287-U962219.png

By Maxio.

Opublikowano

Z buforowaniem jest różnie, czasami na yt mi śmiga jak szalone a czasami jest tak, że głupi 30 sekundowy filmik buforuje się z 5 minut.

Opublikowano

Z buforowaniem jest różnie, czasami na yt mi śmiga jak szalone a czasami jest tak, że głupi 30 sekundowy filmik buforuje się z 5 minut.

To był jeden z przykładów. Ogólnie chodzi o wszystko. Pliki się ściągają po 20kb/s i jestem pewna, że wina nie leży po stronie hostingu, bo ten sam plik u innych ściągał się normalnie 700kb/s-1mb. Zaraz wstawię screena.

ctrl+alt+delete > procesy

pokaz mi cala liste, moze masz jakiegos wirusa co ci internet ogranicza..

http://scr.hu/17bw/0icfg

Opublikowano

To tak najpierw przeskanuj komputera jakimś darmowym antywirusem, przeczyść rejestr. Wyczyść cache i usuń ciasteczka, usuń całą historię bo to też zamula. Następnie zrestartuj komputer. Może to być także problem z kartą sieciową.

Opublikowano

Nie wiem, z procesami wszystko okej.

Pobierz jakiegos anty spyware przeskanuj komputer, moze cos tam masz... sam mialem juz raz takie problemy i sie okazalo ze to wina wirusa, wiec przeskanuj i to dobrze, tka samo przeczysc cc cleanerem czy czyms

Zrób mi Sygnature! :)

Jeżeli chcesz bym mógł Ci dalej pomóc w danym temacie, po prostu zacytuj mój post!

Opublikowano

Nie wiem, z procesami wszystko okej.

Pobierz jakiegos anty spyware przeskanuj komputer, moze cos tam masz... sam mialem juz raz takie problemy i sie okazalo ze to wina wirusa, wiec przeskanuj i to dobrze, tka samo przeczysc cc cleanerem czy czyms

Skanowałam. Nic nie wykrył. Spróbuje jeszcze z CCleaner'em, ale to jak wrócę do domu.

Opublikowano

TAK TO JEST JAK SIE BANUJE NA MPC NIEODPOWIEDNIE OSOBY xD

Opublikowano

Pokaż procesy wszystkich użytkowników, ten lolipop wydaje mi się podejrzany. Jak chcesz się szybko pozbyć to polecam Ci program combofix. A jak w mniej inwazyjny sposób to dział komputery.

#miałem rację, to wirus

Opublikowano

A jakieś podejrzane foldery/mniej miejsca na dysku/wolna praca komputera. Pojawiło się coś takiego?

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...