Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] SKŁADANIE ŻYCIA W SILVER

sweetgrove12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, po tych wszystkich moich wzlotach i upadkach ( w większości tych ) w lolu, doszedłem do wniosku, że ludzie na silver nie radzą sobie ze składaniem życia. Dlaczego? Gdy na początku np. zrushuje warmoga, to nikt mnie nie focusuje, i już supporta wolą zabić, a ja bez problemu ich składam. Inaczej jest gdy złoże armor, wtedy wolą mnie od adc focusować. To pozwala BARDZO łatwo wygrać early game, dzięki czemu jest łatwy win. A co wy sądzicie o przesadnym HP w early? Jakby co to grałem lee sinem, a ten sposób już od dawna stosuje i świetnie działa, nie tylko na ślepcu

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Przesadne ilości HP w early są dobre tylko wtedy, gdy postać sama z siebie ma dobry dmg i kiedy u tej postaci nie jest wymagane budowanie większych ilości ad (or ap) by robić ten dmg. Jak u wroga nie ma kogoś, co zadaje dmg z % max hp, lub kiedy przeciwnik nie umie grać na gościa z full hp to wtedy taka strategia jest dobra.

Opublikowano

Przesadne ilości HP w early są dobre tylko wtedy, gdy postać sama z siebie ma dobry dmg i kiedy u tej postaci nie jest wymagane budowanie większych ilości ad (or ap) by robić ten dmg. Jak u wroga nie ma kogoś, co zadaje dmg z % max hp, lub kiedy przeciwnik nie umie grać na gościa z full hp to wtedy taka strategia jest dobra.

Dokładnie, chyba, że enemy złożą to ale i tak będą focusować supporta (bo ma debuffy, stuny i inne gówna - logika większości dzieci w Bronze/Silver).

8zbv.png

f1zzy here.

'Hodor hodor hodor!' ~Hodor

Opublikowano

Powiem wam jak widze full dmg wukonga/jaxa/kate/jayce to płakać mi sie chce. Nie dość że taki gracz jest useless to jeszcze feeduje. Ja np, na jaxie kupuje po kolei:

-long sword+pot

-scepter pot/ward

-ostrze z aktywem i giant belt

-merkurki (butki)

-warmog i rewolwer

W tej fazie gry już wiem czy w enemy mam warzywa czy nie. Ale to chyba jasne że do champów które wbijają w środek trzeba hp.

Dzieci sie naoglądają takich patologicznych filmików:

I grają tak ranki

xxx

Opublikowano

Najlepiej to grać mundem w jungli i od razu zrushować 2x warmog a potem armor i mr. Silver to silver, ludzie mają w dupie focus, atakują w większości byle kogo. Jeśli masz tankowaty team to raczej nie warto robić warmoga, wolałbym coś w stylu frozen malleta jeśłi już.

Opublikowano

A ja gram Łejn i mało mnie opchodzi wash ha pe built :D

A na poważnie, faktycznie 3k hp nieźle odstrasza w early/early-mid, chociaż mimo wszystko focus leci na to co jest bliżej. Też od jakiegoś czasu wolę kupić giant belt'a od podstawowego armora za 720 golda (składam zazwyczaj sunfire, daje ciekawy dps pasyw, jest dość tani z itemów na hp i armora)

Opublikowano

Powiem wam jak widze full dmg wukonga/jaxa/kate/jayce to płakać mi sie chce. Nie dość że taki gracz jest useless to jeszcze feeduje. Ja np, na jaxie kupuje po kolei:

-long sword+pot

-scepter pot/ward

-merkurki (butki)

-warmog i rewolwer

W tej fazie gry już wiem czy w enemy mam warzywa czy nie. Ale to chyba jasne że do champów które wbijają w środek trzeba hp.

I grają tak ranki

No dobra narzekaj sobie że tak grają w Brązie... Jeżeli się tam znalazłeś to najwyraźniej na to zasługujesz. I nie nazywaj tego patologicznymi filmikami, bo ten YT'ber akurat jest ,,ogarnięty'' ale w innym znaczeniu. To jest robione dla beki.

"Ogień topi lód, ale woda gasi płomień"

Opublikowano

-long sword+pot

-scepter pot/ward

-merkurki (butki)

-warmog i rewolwer

I grają tak ranki

Jayce inny niz full AD glass canon to najwiekszy shit.. Jak budujesz itemy typu frozen mallet czy cos to powodzonka :* ew. Warmog albo GA jako ostatni item, no chyba ze gdzies w srodku chociaz rzadko widuje sie

Opublikowano

sweetgrove12

Lee sin wszystko ok ale ja wole sunfire + hydra bo masz dosyć dobrego susteina na lini czasami widziałem na lee item do wardów lw bulwark mercurki

Czemu sunifre + hydra bo dodajmy do tego jeszcze E i mamy już dosyć mocny harras

Przy czym my mało stracimy hp

Opublikowano

Haha, autor tematu ma rację, zawsze grając jakimś hardym tankiem, to napierdalam mu tony resistów i nie buduje w ogóle HP, mam focus i jednocześnie mam wyjebane :D
Ps, Full AD Wukong useless? To jest jakiś inny Wukong?

Opublikowano

Sprawdziłem tę metodę i rzeczywiście działa! Picknąłem takiego lee sina do jungli i zbudowałem go pod resisty. Jaaki focus na mnie polecial, a ADC wszystkich rozwaliła. A potem jak zbudowałem HP to oczywiście nikt się do mnie nie przyssa...

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Opublikowano

No dobra narzekaj sobie że tak grają w Brązie... Jeżeli się tam znalazłeś to najwyraźniej na to zasługujesz. I nie nazywaj tego patologicznymi filmikami, bo ten YT'ber akurat jest ,,ogarnięty'' ale w innym znaczeniu. To jest robione dla beki.

Nie jestem w brązie, może on to robi dla beki ale większość osób po obejrzeniu właśnie gra j4 testując ten build.

Jayce inny niz full AD glass canon to najwiekszy shit.. Jak budujesz itemy typu frozen mallet czy cos to powodzonka :* ew. Warmog albo GA jako ostatni item, no chyba ze gdzies w srodku chociaz rzadko widuje sie

Sam sobie zaprzeczyłeś. Na początku piszesz ze to shit a później że budujesz warmoga gz.

@down nie mowie o adc, bo to chyba jasne. Jaycem jak w mid game nie złożysz troche hp to tylko kulką straszysz i do tego jesteś łatwym celem

xxx

Opublikowano

Na adc też się buduje warmoga/ga jako ostatni item, czy to oznacza że adc buduje się pod tanka?

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Warmog dostał nerfa, teraz malleta bardziej opłaca się kupić, chociaż League of Warmog był dosyć fajny d

Jaką se myszke kupić? Mam obecnie z logitecha, żeby była z kablem USB, tak do 120zł. Kształ jak najzywklejszy, żeby to nie był"kloc" z 120 guzikami dodatkowymi. Pisać PW lub na statusie profilu. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...