Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Brak ikon na pulpicie

Rengor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej! Mam troche głupi problem: nie wszystkie ikony są na pulpicie. A więc tak. Wczoraj wieczorej gdzieś wyczytałem, że ustawienie wyglądu w7 na klasyczny minimalnie polepszy wydajność laptopa. Zrobiłem tak, wszystko działało. Dzisiaj rano wchodzę, loguje się i cały czas pisze "ustawianie pulpitu" czy coś takiego. Komputer się odpalił po kilku minutach i pulpit wyglądał tak: na pasku zadań tylko Start i jakiś folder, pulpit cały czarny bez ikonek i error (coś takiego): nie można załadować C>Windows>System32>config>systemprofile>desktop. Więc przez start weszedłem do Mojego konta (w używkownikach). Znalazłem tam "Pulpit", Więc wziąłem go i wyciąłem do tego systemprofile i zrobiłem restart komputera. Odpalił się normalnie, pasek zadań działał (miałem tam wszystkie ikonki) ale na pulpicie pojawiło się kilka skrótów i kosz. Zmieniłem wygląd na standardowy w7 ale dalej nic. Pragne wspomnieć że te ikonki które są na pulpicie (a i tak jest ich kilka) to skróty (tylko kosz nie jest skrótem). Moje pytanie jak przywrócić foldery i pliki na pulpit? W tym folderze pulpit w system profile są wszystkie ikonki które powinny być na pulpicie, ale na pulpicie ich niema... Pomocy!

"Kto pragnie pokoju, niech przygotowuje się do wojny"

-Vegetius

banner2.jpg

Opublikowano

Może przenieś je z folderu pulpit na np dysk D a z dysku D na pulpit?

Albo sprawdź, czy nie mają ukrytego atrybutu, czy coś w tym stylu (ppm>właściwości)

Ew. przytrzymaj w którymkolwiek rogu LPM i przeciągnij do rogu po przekątnej, żeby zobaczyć, czy ci się nie podświetlą jakieś ukryte ikonki.

436951440626370320491.png

Opublikowano

tak, ale w tym folderze pulpit mam pliki ktore ważą 45 giga (!) na dysku D mam gdzieś 25 giga wolnego a na C gdzieś też 45... czy napewno dobrze zrobilem ze przenioslem "Pulpit" z mojego urzytkownika do tego systemprofile? a może trzeba w nim we właściwościach coś pogrzebać?

@Refresh

Dobra już se poradziłem...

"Kto pragnie pokoju, niech przygotowuje się do wojny"

-Vegetius

banner2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...