Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rynek transferowy Blaugrany.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Od razu proszę o grzeczną i kulturalną dyskusje/wymianę poglądów. Nie jest to temat do hejtowania/kłócenia się itd.

Co sądzicie o transferach Barcelony do tej pory?

Moim zdaniem prezes sam nie wie czego chce, kupił na razie tylko Neymara (który nie jest taki dobry), a wypożyczać i sprzedawać chce każdego...

Kogo powinni kupić? Kogo sprzedać? Dyskutujcie na poziomie.

Uprzedzam: tak, potrzebny jest do tego osobny temat ponieważ to specyficzny okres transferowy dla Barcy, każdy zespół sprzedaje/kupuje, a Barca nic...

Pozdro.

alepoco.jpg
Opublikowano

Potrzebują obrońcy i podobno Thiago Silva ma przyjść do Barcy. Do tego trzeba obstawić pozycję bramkarza, bo Valdes po tym sezonie(13/14) odchodzi z klubu. Bynajmniej zaklepać jakiegoś zawodnika i tyle.
Co do sprzedawania to Thiago Alcantara odchodzi do Bayernu, wybrał najgorszą opcję. Lepiej jakby poszedł do ManU. Villi nie zatrzymywali i dobrze zrobili, bo Katalończykom on nie był już potrzebny, a w Atletico możliwe, że odzyska formę za czasów Valencii. On sam tak powiedział ;).
Abidal był już dość stary, do tego podczas jego nieobecności zakontraktowali Jordi Albę, więc Francuz nie był już potrzebny.
Co do Neymara to mam nadzieje, że go nie zmarnują i dadzą mu grać tak jak gra, czyli dryblować i wyprowadzać samotne rajdy, bo gdy zmuszą go do grania tiki-taką skończy jak Ronaldinho. R10 za czasów Rijkaarda grał świetnie, ponieważ mógł wykonywać swoje triki, lecz gdy przyszedł Guardiola jego świetność upadła i wylądował na ławce.
Tak więc, życzę Neymarowi jak najlepiej i żeby szybko zaaklimatyzował się w klubie.

NateRobinson_zps5c418c8c.png

Opublikowano

Pomoc jest ok. Toure grał już w Barcelonie i jakoś jego powrotu nie widzę. Tak samo Cole nie jest potrzebny, bo Katalończycy mają bardzo dobrych obrońców na skrzydłach + wiek 32 lata. Do pomysłu z Thiago Silvą i Davidem Luizem raczej nic nie powiem, ponieważ sam popieram te transfery i one podobno miały dojść do skutku.

Opublikowano

Śmiech na sali po prostu. Każdy z tych lepszych klubów zrobił zakupy kupując po 2-3 znaczących zawodników,którzy zrobią swoje. Barca mnie zawiodła. Kupili jedynie dobrze zapowiadającego się Neymara. A co ze środkiem obrony i typową dziewiątką? Davida Luiza nie puści Mourinho,Silva zostaje w PSG. Jest jeszcze Marquinios,który swoje kosztuje a na pewno nie będzie takim pewniakiem jak wcześniej wymienieni. Do tego sprzedano naszą wschodzącą gwiazdę Thiago. I to jeszcze do Bayernu + odejście Davida Villi i Abidala. Nie jest dobrze. A i nie zapominajmy że trzeba kupić pewnego bramkarza. Jak na chwilę obecną to nie wygląda to zbyt dobrze. Mamy jeszcze troszkę czasu na kupno pasujących do Barcy zawodników,którzy nie będą zawodzić. Mam nadzieję,że będą to jakieś sensowne transfery.

egq3SFm.png

Opublikowano

Thiago do Bayernu. Abidal do Monaco, Valdes podobno też ma tam iść. Nie rozumiem, co Barca robi. Oni chyba serio chcą sprzedać cały skład. Thiago Silvy szczerze, to ja nie widzę w Barcelonie.

Opublikowano

Thiago do Bayernu. Abidal do Monaco, Valdes podobno też ma tam iść. Nie rozumiem, co Barca robi. Oni chyba serio chcą sprzedać cały skład. Thiago Silvy szczerze, to ja nie widzę w Barcelonie.

Agent Thiago Silvy, Paulo Tonietto, ogłosił poprzez oficjalną stronę paryskiego klubu, iż jego podopieczny pozostanie w Paris Saint-Germain FC.

Więc o Thiago Silvie można już zapomnieć.

Może Rafael, Hart i Javi Martinez?

Widzę, że nie znasz się dobrze na piłce. Rafael nie jest potrzebny, bo jak mówiłem Barcelonie nie potrzeba obrońców na skrzydłach. Chyba, że mówisz o bramkarzu to on poszedł do Napoli.

Hart jest Anglikiem, a oni nie ruszają się ze swojego kraju. Paru poza Anglią można spotkać, ale tak to grają w swojej ojczyźnie.

Javi Martinez ma dobrze w Bayernie i wątpię, żeby chciał z powrotem przechodzić do La Ligii.

Opublikowano

Na skrzydła obrony nikogo nie potrzeba . Znakomicie włączają sie do ofensywy . Potrzeba nam drugiego środkowego obrońcy . Puyol nie długo kończy kariere .

ja bym zrobił taki skład

muslera

Dani Alves David Luiz Pique Jordi Alba

Cesc Xavi ( Pamiętajmy ,ze ma swoje lata więc wypada kogoś sciągnąc ) Iniesta

Pedro Messi Neymar

i tak jest dobrze .

Czekamy na mecze z Srealem <3<3

Opublikowano

UP@
Na bramce na razie mamy jeszcze Valdesa. Wątpię, że Mourinho puści Davida Luiza do Barcelony. Cesc moim zdaniem też nie jest jakiś pewny. Jego gra w Arsenalu była o wiele, wiele lepsza. Dlatego wolałbym, aby tam grał Thiago, lecz sprzedali go do Bayernu. Xavi jeszcze pogra z 2-3 sezony i będzie chyba kończył karierę(ja tylko przewiduję).
Tak samo zamiast Pedro wolałbym Sancheza, który nie pokazał w tym sezonie swoich umiejętności.
I proszę, miej szacunek do innych klubów.

Opublikowano

Agent Thiago Silvy, Paulo Tonietto, ogłosił poprzez oficjalną stronę paryskiego klubu, iż jego podopieczny pozostanie w Paris Saint-Germain FC.

Więc o Thiago Silvie można już zapomnieć.

Widzę, że nie znasz się dobrze na piłce. Rafael nie jest potrzebny, bo jak mówiłem Barcelonie nie potrzeba obrońców na skrzydłach. Chyba, że mówisz o bramkarzu to on poszedł do Napoli.

Hart jest Anglikiem, a oni nie ruszają się ze swojego kraju. Paru poza Anglią można spotkać, ale tak to grają w swojej ojczyźnie.

Javi Martinez ma dobrze w Bayernie i wątpię, żeby chciał z powrotem przechodzić do La Ligii.

Pisałem o Thiago Alcantarze -.- A nie Silvie.

Opublikowano

Pisałem o Thiago Alcantarze -.- A nie Silvie.

Ale o nim wspomniałeś. A ja źle sformułowałem zdanie, bo mogłem dorzucić jeszcze parę słów.

Opublikowano

Nie mam szacunku do realu tylko . Chamska gra ...

Valdes ostatni sezon zostaje . Sorry pomyłka . Hummels zamiast Luiza .

Pedro jest lepszy niż sanchez ...

Opublikowano

Luiz jest lepszy niż Hummels.

Co do bramkarza to może Sergio Asenjo ?

Dowm.

O co Ci chodzi?... Nie jestem łowcą talentów, ale Sergio to dość dobry bramkarz..

Pedro nie gra podobnie do Robbena...

Opublikowano

Luiz jest lepszy niż Hummels.

Co do bramkarza to może Sergio Asenjo ?

Ja pierd*le facepalm.gif. Ty wybierasz tych piłkarzy na podstawie FIFY czy Football Managera?

Valdes ostatni sezon zostaje . Sorry pomyłka . Hummels zamiast Luiza .

Pedro jest lepszy niż sanchez ...

Bo gra więcej w Barcelonie. Zauważ, że Sanchez nie miał w ogóle czasu na boisku w tamtym sezonie. Chilijczyk jak grał dość często to Pedro rzadko można było zobaczyć.

Sanchez przewyższa Hiszpana w swojej grze, a w dodatku może grać jako ŚN. Dla mnie Pedro gra podobnie do Robbena, więc ja go w składzie nie widzę. Ale, że to jest wychowanek to musi grać. ehhh...

Do tego Hummels wątpię, że odejdzie z Borussii, ponieważ potwierdził, że zostaje jeszcze na jeden sezon. Może w przyszłym.

Opublikowano

Thiago Silva na pewno zostanie w Paris Saint Germain a David Luiz w Chelsea. Barcelonie jest potrzebny obrońca, jednak na razie nie ma pewnych informacji. Na bramkę po odejściu Valdesa nadałby się Ter Stegen lub Muslera. Wielki bład ze strony Barcelony, że puścili takiego zawodnika jak Thiago. W poprzednim sezonie powinien on grać więcej meczów niż Xavi, bo był w lepszej dyspozycji, założę się, że za kilka lat będzie fundamentem Bayernu (jeżeli oczywiście tam pozostanie), chociaż i tak w Monachium ma większa konkurencje niż w Barcelonie. Dodajac do brazylijczyka - Mourinho na pewno go nie puści do Barcelony. Abidal bardzo dobrze, że został sprzedany to już nie te lata by mógł grać na wysokim poziomie, a tym bardziej po takiej chorobie powinien sobie odpuścić, chociaż i tak chamskie zachowanie, ponieważ mieli mu przedłużyć kontrakt po rozegraniu meczu.

Czekamy na mecze z Srealem <3<3

Może trochę szacunku? Nie musisz lubić Realu, ale to nie znaczy, że od razu trzeba wyzywać ten klub. Chamska grę? Widziałeś gdzieś chamstwo w ostatnich gran derbi? Po prostu Real był w lepszej formie, chamsko to się zachowywał Pepe przy faulowaniu, jednak przestał już tak brutalnie grać, chociaż zobaczymy. SENNSI jak możesz, to uzasadnij czemu nazwałeś, że Real gra/grał chamska grę, bo wydaje mi się, że rzucasz słowami na prawo i lewo.

Opublikowano

Katalońska prasa uparcie widzi spore szanse na transfer Thiago Silvy do Barcelony. Z tego powodu Brazylijczyk wydał już kolejne oświadczenie wtórując w ten sposób swojemu agentowi i oficjalnemu stanowisku paryskiego klubu.

Zostanę w klubie do końca mojego kontraktu, czyli do 2017 roku - brzmi krótki komunikat.

źródło : L'Equipe

Wiele wzmocnień barcelonie to nie potrzeba w tym sezonie, kupić środkowego obrońcę(silva już odpada może luiz), wypożyczyć Dos Santosa i Cuence i dać więcej grać takim grajkom jak Montoya czy Sergi Roberto.

Segz

16ob.png

Opublikowano

Jese co do chamskiej gry "Realu" to się z tobą zgadzam, że oni tak nie grają. Lecz sam Ronaldo pokazał swoje diabelskie różki w meczu z Atletico Madryt w Copa Del Rey. No, ale to jest temat o rynku transferowym Barcy, więc tak. O Davidzie Luizie możemy tylko pogadać, bo nie przyjdzie na sto procent. Z obrońcami jest trudno, bo ciężko znaleźć stopera, który jest Hiszpanem lub Portugalczykiem lub jeszcze kimś innym. Bo wątpię, żeby np. taki Niemiec, Włoch lub Anglik grali dla takiego klubu. Więc można spróbować ogrywać wciąż Bartrę lub wyciągnąć Ramiego z Valencii, lub ściągnąć Sakho/Kościelnego. Co do bramki to też jakoś Ter Stegena nie widzę w Barcelonie, choć chodziły słuchy, że z Balugraną ma już kontrakt dogadany, ale zostaje na jeszcze jeden sezon w B.gladbach. Co do Muslery to się nie wypowiem, bo nie mam pojęcia jak on broni.

Opublikowano

Co do meczu z Atleticiem Ronaldo miał już dosyć co się dzieje, rywale go kopali, faulowali a sędzia w większości wypadków nawet nie odgwizdywał faulu. Muslera broni bardzo dobrze co pokazał w Galatasaray oraz w reprezentacji.

Opublikowano

Moim zdaniem muszą koniecznie sprowadzić środkowego obrońcę i wypromować jhakiegoś pomocnika ze szkółki. Mają ich wielu, więc to żaden problem przycisnąć jednego do treningów :)

owd7.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...