Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zakładanie strony od podstaw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was. Mam wielki problem, gdyż chciałbym się dowiedzieć jak założyć stronę, jaki hosting wybrać(najlepiej *.pl) i w miarę żeby było tanio. I o jaką mi stronkę chodzi? Chodzi mi o taką, że jak się na nią wejdzie to będzie takie coś jak zarejestruj, pobierz, zaqloguj itp, a na środku będą serwery np. minecraft, które posiadam, i klikając na nie przenosi na tą samą stronkę, lecz na środku, gdzie była lista serwerów jest np. "sklep" "forum" i np. informacje dotyczące np. aktualizacji serwera.

Nie wiem, czy mogę podać stronkę, ale podam. Coś mniej więcej o takie coś mi chodzi, tylko że w teamatyce minecraft i, aby na środku, albo na górze gdzie jest "zarejestruj się" było napisane np. "lista serwerów" i klikając na nią wiadomo, że by przekierowało do wyboru serwera.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Domenę polecam w OVH, pierwszy rok 12 zł, przedłużenie na kolejny 50 zł. Sam tam mam i jest naprawdę ok. Nie bierz domen za darmo bo za przedłużenia biorą po 100 zł, to tak na przyszłość.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Temat hostingów i domen raczej wyczerpany.

Osobiście chciałbym zauważyć, że założyciel (chaotycznie ) mówił również, że chciałby założyć stronę.

Za cholerę z tego bełkotu nie zrozumiałem jak ona dokładnie ma wyglądać, ale jeśli chcesz zrobić stronę, to na sam początek polecam kurs HTML & CSS:

http://www.kurshtml.edu.pl/

Powodzenia.

Opublikowano

Masz dużo darmowych hostingów, tylko że mało ich tak naprawdę nie ma reklam.

Domenę możesz za darmo na 1and1.pl wziąć.

Patrząc jakie ma mieć zastosowanie ta strona myślę że zainstalowanie Wordpressa, byłoby najlepszą opcją :P

Zajrzyj na bloga -> Click

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...