Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc przy integracji forum z grą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie znam PHP, nie umiem PHP, nie lubię PHP.

Szukam kogoś, kto pomoże zintegrować forum MyBB z serwerami gry. Chodzi o logowanie do forum. Rejestracja była by wyłączona, zamiast normalnego logowania powinno pojawiać sie pole 'login', 'hasło' oraz pole rozwijane z nazwa serwera gry. Po wprowadzeniu danych i wyborze serwera następowało by logowanie gracza na forum. Zapewniam dostęp do listy serwerów w trybie odczytu (nazwa, kod, nazwa bazy serwera), dostęp do autoryzacji gracza poprzez funkcję osadzoną na bazie wybranego serwera (parametry to login i hasło, zwrot to null lub imie gospodarza).

Na serwerze gry mozliwa jest zmiana imienia gospodarza oraz hasła, jeśli forum takiej zmiany nie ogarnie przy logowaniu to powinno miec wystawiony interfejs (link) do zmiany imienia w bazie forum.

Czekam na chętnych, raczej nie chcę płacić ale jak będzie trzeba to się dogadamy.

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

Sprawa wdł. mnie wyglada tak ,ze :

1. Forum jest ... złe... dla mnie za dużo namieszane , podjąłbym się tego za free ale ...

2. Dla takich "Rozwiązań" chwilami jest lepsze stworzenie własnego forum od 0 (czyt. zlecenie komuś / poproszenie kogoś / zrobienie samemu )

3. Przy własnym forum także jest plus ,że można bez problemu dodawać własne rozwiązania,co jest dobre.

Fan happy tree friends.

Nr. gg otrzymują zaufane osoby.

Opublikowano

No bez jaj, nawet z moją prawie zerowa wiedzą o PHP wiem, że się da to zrobić na istniejącym silniku.

Ciekawe czemu wychodzi tyle pluginów i modyfikacji do różnych silników for i cmsów. Przecież, według tego co piszecie powinno się za każdym razem robić nowy silnik ;)

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

Jeden odważny się tego podjął i właśnie przedziera się przez dokumentacje. Jak nikt tego nie ogarnie powiedzmy do końca miesiąca to pewnie sam nad tym usiądę. Tylko, że będę się wtedy musiał porządnie 'znieczulić'.

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

A popatrz sobie za jakimiś prostymi skryptami forum niekoniecznie MyBB . Tylko forum z podstawową grafiką , gdzie jest user admin mod , selekcje ,tematy itd .

mca.png
Opublikowano

Możesz zwyczajnie wydać za pomocą javy polecenie, które wyślę żądanie z odpowiednim danym POST w logowaniu/rejestracji.

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

Wiem, że w javie mogę zrobić GET/POST. Po stronie forum musi być jednak kod, który odpowiednio przetworzy takie polecenie. Sama rejestracja będzie przecież wyłączona.

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

A zrozumiałem chyba co chcesz - Gdy rejestruje się w grze to i na forum? Banał.

Poszukaj sobie tabeli z userami (chyba cośtam Users) było z tego co wiem.

Zarejestruj jedno konto przez formularz i sprawdź jak wygląda wpis.

Daj sobie hasło ,które znasz i jeśli nie znasz szyfrowania/kodowania hasła to sprawdź MD5 lub PASSWORD('$haslo') (To jest opcja jaką daje nam MySQL)

Potem już w podczas rejestracji łączysz się do MySQL Forum i dajesz zapytanie. Powinno pomóc, ew. możesz mi napisać na PW czy robić czy co chcesz to może coś poradzę.

Opublikowano

No właśnie o taki banał chodzi. Tylko że odrobinę na odwrót - rejestracja nie łączy się z bazą forum, to podczas logowania na forum sprawdzane są dane z bazy serwera. User na forum podaje login, haslo i wybiera serwer z pola rozwijanego - potem pojawia się an forum jako np 'User_S1'. nie zmieniając sposobu logowania a tylko wpisując dane do bazy forum user musiał by logowac się właśnie jako 'User_S1' czyli z imienia i kodu serwera zamiast z loginu.

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

Nie mogę. nazwa wyświetlana != login. nazwa wyświetlana = imię z gry + kod serwera.

Musiałbym nazwę wyświetlaną traktować jednocześnie jako login na forum co jest nieładne. gracz musi logować się na forum tym samym, czym loguje się do gry (login+haslo+wyb.serwera). Login ma być niewidoczny, zamiast tego ma się pokazywać imię z gry.

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...