Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Tablety do rysowania. Poradź ; )

kamilg1997

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM!

Witam ; )

Chciałbym, żebyście mi polecili najlepszego tableta do 200-250zł : )

Głównie rysuję Mangę i chciałbym spróbować to zrobić na komputerze..

Lubisz mój post? Śmiało kliknij LUBIĘ TO+.

Opublikowano

W tej sumce co ty podałeś to:

Wacom Bamboo Pen 3

Pentagram P2006

A coś z lepszej półki to:

Wacom Tablet Bamboo Pen & Touch A6

Pentagram O'PEN WIDE P 2004

1325621825-U261344.png
Opublikowano

Ja polecam Wacomy, bo po nich się nie zawiedziesz :)

Ewentualnie pozbieraj na specjalną edycję do mangi heh:

http://allegro.pl/wacom-bamboo3-manga-pentouch-pl-fv-gratis-i3392605511.html

W zestawie dostaniesz oprogramowanie:

• Manga Studio Debut 4
  • Anime Studio Debut 8

Co do zwykłego Bamboo to dają zazwyczaj ArtRage 2.6, ale ja osobiście korzystam jako szkicownik z programu Paint Tool SAI.

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

Moim zdaniem Wacom, ponieważ mają solidne piórka i to bez baterii nie męczy się tak ręka jak w Pentagramach. Nie zważając też na to, że tańsze Wacom'y mają mniejsze pole robocze, ale za są wyśmienite, byłem posiadaczem jednego z nich i nie żałowałem zakupu. Polecam.

1325621825-U261344.png
Opublikowano

http://allegro.pl/listing/listing.php?string=wacom+bamboo3&search_scope=category-4570 Jaki tablet z tych najbardziej mi polecacie? Bo na nich są jakieś pierdoły w stylu ArtRage 2.6 albo Adobe Photoshop... anime studio debut 4 i nie wiem, które wybrać. ; ) A chciałbym wiedzieć czy by mi się to przydało, bo najlepiej by było jak bym miał z programem oryginalnym tego tableta. Pomocy : D

Opublikowano

Ja polecam Tablet Wacom Bamboo 3 MANGA Pen and Touch CTH-470M

Jest na nim Manga Studio™ Debut 4 i Anime Studio® Debut 8 jeżeli podoba ci się manga i lubisz robić animacje i kreskówki 2d

Opublikowano

Chyba jednak kupie ten za 220zł ; ) Do nie których dołączają ArtRage 2.6... Czy lepiej pozbierać na Wacom Bamboo FUN ? z adobe photoshop elements 11? Czy tylko wystarczy mi PaintTool SAI bezpłatna wersja? : )

A tak wgl. mogę wziąć gdzieś pełną wersję? Jakiegoś cracka bez wirusów albo photoshop full bez wirusów również? ^^

Opublikowano

To zależy od Ciebie, ale jednak coś lepszego by nie zaszkodziło heh. PT SAI powinien Ci wystarczyć tyle co do rysowania.

Dzisiejszy internet wszystko ma, więc możesz gdzieś znaleźć pełne wersje, ale na pewno nie na tym forum, bo nie wspieramy piractwa ;)

1325621825-U261344.png
Opublikowano

Wspomagacze... tak, tak. A myślisz, że crack nie pomaga? Udostępnia pełną wersję gry nie przeszkadzając w tym innym, a ten, który używa hack'a to przeszkadza innym i się wywyższa :)

Opublikowano

Żeby digital painting w Photoshopie rysować to przynajmniej 4GB RAMu potrzeba, by ścinek nie było, wiem co mówię takie wymagania ;d

ItgMSFz.gif­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...