Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[INFO] Zmiany dla Olafa!

Fatal1ty .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potężny wiking zostaje właśnie buffowany – niedługo na PBE wejdą
zmiany, które przywrócą Olafa do grona często granych postaci. O
planowanych zmianach w Olafie bardzo szeroko pisaliśmy w tym artykule, teraz czas na konkrety.

Undertow

• Spowolnienie nie maleje z czasem
  • Minimalna odległość rzutu to 450 jednostek
  • Topory utykają w ścianach i przeszkodach, zamiast przez nie przelatywać

Vicious Strikes

• Mana koszt zredukowany do 25 z 40/45/50/55/60
  • Zapewnia ulepszone leczenie o 1% za każde 2% brakującego życia na okres trwania skilla.

Ragnarok

• Usunięty koszt many
  • Zmiana cooldownu do 120/100/80 z 100
  • Zmniejszony czas działania do 5 z 6
  • Dodano nowy pasyw: Olaf zyskuje 10/25/40 Armora i Magic Resistu pasywnie
  • Zmieniony aktyw: Olaf usuwa wszystkie CC i staje się niewrażliwy na
    nie przez okres 5 sekund. Podczas trwania zyskuje podwójną premię do
    Attack Speedu z Berserker Rage’a.

Źródło: how2win.pl

8zbv.png

f1zzy here.

'Hodor hodor hodor!' ~Hodor

Opublikowano

Hoho, czuję że będę musiał znowu pograć Olafem :> Te zmiany mogą wyjść mu na lepsze i mam nadzieję że tak będzie. Wiadomo w którym patchu wejdą zmiany?

Opublikowano

Właśnie miałem zamiar zacząć nim sobie grać.

Z toporem trochę kiepsko, że przez ściany nie leci :)

//gif w sygnie

F.

RZAL :<

Do u wanna fight with me?

Opublikowano

Hoho, czuję że będę musiał znowu pograć Olafem :> Te zmiany mogą wyjść mu na lepsze i mam nadzieję że tak będzie. Wiadomo w którym patchu wejdą zmiany?

Na razie nie wiadomo, tylko tyle, że za jakiś czas wejdą na PBE. To może być dzień, dwa, albo tygodnie - wszystko zależy od Riotu.

8zbv.png

f1zzy here.

Opublikowano

skoro topory utykają w przeszkodach to liczy się to również minionów ? będzie można sobie dalej farmić z Q ?

bardzo dobra zmiana ze spowolnieniem

W teraz chyba aż za mocne, przez te koszty many będzie cały czas na pełnym życiu

co z tym ultem odjebali to szkoda gadać.

brak penetracji ? to było bardzo dobre, z E dawało dużo dmg, którego w late nam brakowało, zmniejszenie czasu trwania, to też źle, na 6 lvlu będzie z odpalonym ultem i małą ilością życia pushował turreta jak pojebany.

jak dla mnie ult powinien być taki jak przed nerfem, to był najlepszy olaf, co prawda troche za mocny, ale wystarczyło zmniejszyć troche wartości bonusów, a nie jakieś chujowe zmiany...

Opublikowano

armor pen na ulcie > każdy inny sensowny buff

imo. wystarczyło dać starego ulta z lekko zmniejszonymi statami i wyrzucić slow fade over time na Q.

46891132602722595964.jpg
Opublikowano

Nie zbuffowali to całkowicie i nie zrobili z niego mega pro OP ,ale przyznaje że jest troszke silniejszy. Dlaczego troszke? Otóż zbuffowali mu Q , W , ale ulti pół na pół. Niby jak kolega wspomniał będzie miał sustaina który pozwoli mu długo przetrwać na lini przez małą manożerność. Jest jeden mankament - Olaf dalej pozostaje słabym pickiem w jungli. Na topa są znacznie lepsze postacie , więc po co ryzykować? Ma niby to swoje true dmg , ale to obecnie jest offtank z naciskiem na TANK... Co da mu ten buff z Q/W skoro w late game będzie miał śladowy lifesteal i słaby dmg? Nie wiele to wniosło bo dalej będzie się opierał na swoim ultimate który przebije wszystko i true dmg , które z dobrym buildem może mieć co 4-5 s. Ludzie rzadko nim grają , ponieważ na dzisiejszą mete sam haras z Q nie wystarczy. Po zmaksowaniu E może ciskać , ale nie ma potencjału do carrowania gier , jedynie ich tankowania - przy czym do tego dokłada swój true dmg i śladowe dmg jak wspomniałem. Dlatego był dobrym pickiem na jungle i po zmianie jego mechaniki riot chciał go bardziej przystosować do Top'a ale wciąż mu brakuje tego przelicznika..

http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227#history

Profil sławnego Kaszy - Adolfa Hipstera. Zmienił nick bo był jednym z najsławniejszych BoLowców. Jak widać wszystkie gry to praktycznie APC. Pare dni nie ma BoLa i kaszce się troszku spadło ale dszelendszer będzie.

Opublikowano

Dobre zmiany, tylko nie wiem czy wystarczą by przywrócić Olafowi popularność. Q będzie teraz mniej użyteczne w jungli bo nie można rzucać i podnosić automatycznie, natomiast "W" będzie teraz bardziej przydatne. Zmiana ulta troche mniej mi się podoba, dotąd Olaf polegał na swoim dmg, a nie attack speed. Bonus AS był traktowany jedynie jako dodatek, teraz jednak może być bardzo efektywne w połączeniu z W, a co za tym idzie sfeedowanego Olafa nic nie powstrzyma. Czyżby Riot widział w Olafie nowego Melee carry?

Opublikowano

Dobre zmiany, tylko nie wiem czy wystarczą by przywrócić Olafowi popularność. Q będzie teraz mniej użyteczne w jungli bo nie można rzucać i podnosić automatycznie, natomiast "W" będzie teraz bardziej przydatne. Zmiana ulta troche mniej mi się podoba, dotąd Olaf polegał na swoim dmg, a nie attack speed. Bonus AS był traktowany jedynie jako dodatek, teraz jednak może być bardzo efektywne w połączeniu z W, a co za tym idzie sfeedowanego Olafa nic nie powstrzyma. Czyżby Riot widział w Olafie nowego Melee carry?

Bardzo prawdopodobne, chciałbym, by to był ten stary, dobry Olaf co kiedyś... Ale to tylko wspomnienia.

Byłby to dobry Melee Carry, tylko trochę większe przeliczniki i OK.

8zbv.png

f1zzy here.

Opublikowano

Teraz będzie mordor z ultem, podwójna premia do AS z połową życia to już 1.00 ataku więcej. Szczęście, że go mam ;).

KomaNdoRamBoo_eune_64_3_logo.png

Jestę w brązię i się nię wstydzę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...