Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Elise

Cetera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, jakies buildy sztuczki i ogolnie jak grac ;D

charizard.gif

Zagraj ze mną w POKéMONY już dziś! :3

Opublikowano

Ona przy nawet 300 AP ładnie sieka. Nie trzeba na nią 700 AP jak Kassadinem lecz robi się ją ciut tankowatą.

Napisz jeszcze gdzie preferujesz nią grać.

Ja przeważnie w jungli: (dam po polsku, nie wiem jak chcesz)

Maczeta i poty -> Kamień duchowy + buty +poty -> Łapka za 2000 -> Maska -> Rabadon dla kopa -> Rylai -> Zhonya / Berło otchłani -> Sytuacyjne

Ja tak składam :)

Opublikowano

Combo: E+W+Q+R+E+W+Q, przynajmniej ja na takim zabijałem

Build? Ja składałem:
2x Doran Ring

Mała maska

Butki w zależności od sytuacji (sorcerki/tabi/merkurki)

Rylai

Frozen Heart/Abyssal

Ulepszenie maski do Liandrego

Zhonyia/sytuacyjnie

Sztuczki? E w formie pająka odsłania wszystko wokół Ciebie, dlatego przy uciekaniu w jungli używasz to np. przy ścianie do golema, następnie na niego się opuszczasz. Dobre do uciekania na lane jest również E w formie pająka, potem opuszczasz się do miniona z tyłu i jeszcze flashujesz, dobry escape. W w formie ludzkiej przydatne do chwilowego odsłaniania krzaków jak i dobry poke. Grając w jungli puszczasz W w formie ludzkiej na stworki, zamieniasz się w pająka i bijesz np. golemy z W (bonus do atk. speed.) ale odsuwasz się na małą odległość w ten sposób, aby te przykładowe golemy zfocusowały twoje małe pajączki, a nie Ciebie. W ten sposób tobie nie ubędzie hp. Na koniec jak będą mieli low hp to dobijasz Q.

Jak coś mi się przypomni to dopiszę. Aha i polecam oglądać streamy Kubona (Polak, solotoper MYM'u), on dosyć często gra Elise, którą na dodatek zajebiście ogarnia.

Game Over

Opublikowano

Ja osobiście nią nie gram w jungli za często chociaż czasem bywa, warto ją trochę ztankować tak jak pisał 2up.

SotSW -> Liandry's torment -> Butki sytuacyjnie -> Rylai Crystal Scepter -> Rabadon -> Zhonya

Opublikowano

Ja gram nią przeważnie na topie, i powiem że linię prawie zawsze wygrywam. Nie ma na nią mocnych, op postać. Jeżeli ogarniesz odpowiednie combo, niszczysz. Nie buduje się ją pod full ap, tylko ap tank, coś typu rylai, liandry, sunfire cape. Ma się wbić w tf, zniszczyć przeciwnego carry i wyjść. Tylko, żeby nie dostała nerfa, bo jest naprawdę mocna. W early wystarczy harras z Q i W, przeciwnikowi zostanie 3/4 hp, odpalasz stuna, Q,W, zmieniasz się w pajączka, full combo+ignite i enemy leży. Q dobre na tanków, na topie sie przydaje. Mój build : Soccerki - Liandry - Rylai - Sunfire Cape - Iceborn Gauntlet - Void Staff/Abyssal Scepter. Taki wg mnie jest najlepszy. Aktualnie zagrałem nią najwięcej rankedów, i 3/4 nią to wygrane. Wystarczy ogarnięcie postaci i jesteś potworem na topie.

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

A jeszcze jedno masterki i runy jakie pod nia? 21/9/0?

charizard.gif

Opublikowano

A jeszcze jedno masterki i runy jakie pod nia? 21/9/0?

to zależy jak będziesz grał

21/9 może być lub 9/21 (jak dla mnie na top lepiej 9/21)

runy możesz troche ap, i przebicia + mr/lv i arm

Hejo

Opublikowano

Kurde, ja zawsze mam problemy z jej e w formie pajączka...ni cholere nie chce sie łapać minionków, only czempioni - Wiecie może z jakiego powodu?

Opublikowano

Elise? Bardzo mocny , stabilny pick.Nie odczuł jakichś stanowczych nerfów. Łatwy jungler do opanowania. Odpowiedni build i wszystkich siekasz. Nie polecam jej na topa ,ponieważ o takie rady pytania zadaje się w stosunkowo niskiej dywizji. Idąc nią na topa zajmiesz miejsce jakiemuś bruisowi ,a Elise ma zbyt duży potencjał na jungle =) Na midzie daje rade, ale przykładowo jak masz takiego Kha to lepiej żebyś był na jungli i pomógł mu się nafeedować przy czym za asysty (przy gangu który zakończy się killem) dostaniesz golda , który stopniowo umocni twój sukces. Dobrymi gangami wzbudzisz także sympatie w teamie i efekt będzie taki sam jakbyś był na midzie :)

http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227#history

Profil sławnego Kaszy - Adolfa Hipstera. Zmienił nick bo był jednym z najsławniejszych BoLowców. Jak widać wszystkie gry to praktycznie APC. Pare dni nie ma BoLa i kaszce się troszku spadło ale dszelendszer będzie.

Opublikowano

NO kupilem ja z mysla o jungli ;]

charizard.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...