Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] OOBE(Wyjscie z ciała), jakie są możlwosci .

Wojλk.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba , ktoś już o tym słyszał. Kiedyś na forum było, ale linku nie mam.

Jakie są tego możliwosci, możemy robić co chcemy?

latać , walić Jakimiś Ognistymi kulami, Czy ruchać Aktorki prono ?:D etc.

zna ktoś jakiś dobrze sprawdzony sposób?

4+1, jest podobno najłatwiejszy. Probowalem kilka razy, ale zawsze coś mnie rozpraszało, jakis szelest, czy samoistnie ciało mi sie poruszyło xD

Miał ktoś z was OOBE?:D

Za sesowne odp. Lajkuje

Opublikowano

OOBEE nie ale LD tak, mam zamiar niedłgo się w tym pobawić, Można to porównać do LD tylko, że OBEE jest bardziej realistyczne nawet trudno rozróżnić na początku.

Opublikowano

Pomyliłeś świadomy sen z OOBE. W OOBE wychodzisz jakby ze swojego ciała, w "rzeczywistości". W świadomym śnie (LD) masz pełną kontrole nad snem, tj. robisz co chcesz i jak chcesz, czyli np. wyżej wspomniane ogniste kule, czy przygody łóżkowe.

survarium_user_bar_en.jpg
Opublikowano

przecież OOBE to jest wyjście duchem z ciała, czyli będziesz w tym samym miejscu i świecie, nie wiem jak jest z czasem. Niech nie przerazi cię twoje puste ciało.

TO nie jest łatwe, a nawet jest to bardzo trudne. Mimo to warto.

Opublikowano

Dobra, a podczas Tego OOBE, to Wydaje sie jak by to było realne...

Można tam latać ? Przenosić sie w inny miejsca?

Nie chchodzi mi teraz , o jakieś teleportacje jak w grach :D

@edit no Podczas tego OOBE , Zyjemy w Swiecie terazniejszym tak?

Czyli widzimy innych jak spią ?:D I co robią ? xD

Jestem zielony w tym wszystkiem.

Interesuje sie tym od kilku dni.

Opublikowano

@up

Można Twoje ciało jest całkowicie tak jakby, wyłączone. Pod OOBE masz całkowite możliwość, przenoszenia się swoim ciałem. jednak bardziej polecam LD bo możesz sobie... xD

Opublikowano

Świat składa się z tego co widzimy teraz, duchownego i z astrala czyli OOBEE. W OOBEE jesteś w realnym świecie jako swoje ciało i możesz w nim wszystko robić.

Opublikowano

W OOBE niby są jakieś straszne istoty itp. Ja nie próbowałem OOBE nigdy więc mam takie pytanko. Jak powrócić później do ciała?

Zajrzyj na bloga -> Click

Opublikowano

<p>"<span style="background-color:rgb(255,255,255);color:rgb(41,41,41);font-family:Tahoma, Geneva, sans-serif;font-size:12px;text-align:justify;">Dzięki OOBE można podobno przenieść się w zupełnie inne, dalekie miejsca, zobaczyć ludzi, którzy są oddaleni od nas o tysiące kilometrów i doświadczyć przeżyć, które do tej pory wydawały się nierealne. </span>"<br />
<br />
Czyli rozumiem , ze możemy być w miejscu , w ktorym nigdy nie byliśmy . Tak ja to rozumiem.
 </p>
Np. Moge se wbić do domu sąsiadki , chodz nigdy tam nie byłem, i w tym domu będzie wyglądac tak jak jest na prawde ?
@up Pomyśleć , ze chce sie wrócić np. Powiedzieć na głos jeśli , juz bedziesz mial ten oobe i bedziesz chciał wrocić mówisz np." Chcę wrócić" Czy jakoś spróbować poruszać Palcami czy coś. Tyle wyczytalem,

Btw. CO lepsze OOBE czy LD?

Opublikowano

Osobiście umiem to od dzieciństwa,jeżeli chodzi o LD ;)

Nauczyłem się tego chyba z TV(ale pewien nie jestem) i nie wiedziałem nawet jak to się nazywa...Ale jeżeli chodzi o latanie to tak, jest to na prawdę zarąbiste(no i inne rzeczy też ma się rozumieć <_< )

W OOBE niby są jakieś straszne istoty itp. Ja nie próbowałem OOBE nigdy więc mam takie pytanko. Jak powrócić później do ciała?

Z tego co wiem jest to proste, bodajże tylko tego chcieć :P

A tutaj co je odróżnia:

Istnieje powiązanie zjawiska OBE ze świadomym snem. Istnieją różne opinie na ten temat – od poglądu, że oba doświadczenia są identyczne (różne jest tylko sposób osiągania danego stanu), po zdanie, że są to dwie różne rzeczy o podobnych skutkach fizjologicznych. Wśród ezoteryków najpowszechniej uważa się, że świadomy sen to wyłącznie wytwór podświadomości śniącego, natomiast OOBE to doświadczenie realnej, niefizycznej rzeczywistości.

Ezoterycy dopuszczają też możliwość łatwego przełączania się między OOBE a świadomym snem. Oba zjawiska mogą być też wymieszane. W czasie OBE wiele przedmiotów, które widać, nie istnieje w rzeczywistości i jest jedynie wytworem umysłu (snem). Tego rodzaju obiekty nazywa się myślokształtami.

Badania elektroencefalografem wykazały, że podczas świadomego snu fale mózgowe zachowują się jak w fazie REM, natomiast podczas OOBE ich wykres jest inny niż w jakimkolwiek innym stanie świadomości. Wykres fal mózgowych podczas OOBE jest inny u każdej osoby. Trudno nawet u jednej wyodrębnić konkretny stan, który można by nazwać stanem OBE. Obserwuje się raczej nasilanie lub osłabianie pewnych zjawisk lub rytmów. Przykładowo, stan OBE może charakteryzować się krótkimi, kilkusekundowymi fazami REM. Odpowiednie nasilenie tego zjawiska można interpretować jako stan OOBE. Nie istnieje zatem możliwość określenia początku i końca OBE przy pomocy elektroencefalografu

Opublikowano

A takie pytanko , jak tym lataniem sterujemy ?

jakoś umysłowo ?

Siłą woli , tam gdzie chcemy lecimy?

Btw. ma ktoś jakiś poradnik czy coś jak odróznic to OOBE od Javy?(widać serio Swoje leżące ciało ? ;D)

Opublikowano

A takie pytanko , jak tym lataniem sterujemy ?

jakoś umysłowo ?

Siłą woli , tam gdzie chcemy lecimy?

Btw. ma ktoś jakiś poradnik czy coś jak odróznic to OOBE od Javy?(widać serio Swoje leżące ciało ? ;D)

Silą woli oczywiście, wmawiasz sobie wymyślach, że chcesz latać i jak bardzo tego będziesz chciał to będziesz mogł. A steruje się najłatwiej za pomocą tzw. na supermana to co napisałem sorawdza się w LD w OOBE myślę, że jest tak samo.

Opublikowano

To nie jest tak, ze tobie sie wydaje, ze to jest wszystko realne, ale takie jest. Radze ci przeczytac o tym na wikipedii, albo jakims paranormalnym forum, bo zadajesz za duzo pytan

Opublikowano

OBEE krótko mówiąc jest to inny wymiar, można tam spotkać zmarłe osoby, boga, aniołow i inne inteligentne istoty i poprostu łączymy się ze światem realnym, widzimy tak jak jak w terazniejsości, słyszymy itd. Powrót do ciała raczej nie jest trudny, poczytaj konkretnie o tym.

Opublikowano

ok , poczytam sobie , To OOBE , to Ciekawe przyzycie musi być , kupie chyba Sobie książke Tego Mornoe , czy jak on tam ma, lub w neie gdzieś przeczytam o ile jest.

Btw. Miał ktoś z was Tutaj oobe?

@Royal. Skoro zadaje , za dużo pytan to nie odpowiadaj , proste :>

Opublikowano

Jak byłem mały zawsze chciałem szybko zasypiać, więc wyobrażałem sobie coś np. jak wspinam się po górach. Zasypiałem odrazu i śniło mi się to! Czułem że byłem tam! To było coś niesamowitego naprawdę. Najfajniejsze było to że mogłem zmieniać sobie ten sen,dodawać coś, usuwać do dziś to zawsze robię. Spróbujcie może i wam się to uda.

Opublikowano

ja raz miałem że się przebudziłem i czulem paraliż wewnętrzny/ ale sie scykalem

2d6tno4.png

BANNED :(( na 15 dni

Opublikowano

OOBE ja miałam. To jest nic zupełnie innego niż realny świat, i Ty w tym OOBE dobrze o tym wiesz. Masz możliwość robienia nadzwyczajnych rzeczy, a co jest najfajniejsze ? Wiesz, że śpisz i ile czasu zostało Ci, aby powrócić do swojego realna świata, po przebudzeniu pamiętasz to, a jeszcze fajniejsze jest to, że możesz robić różne inne rzeczy, których zawsze bałeś/aś sie spróbować.
* UWAGA : Czytałam i w nie których przypadkach doprowadziło to nawet do śmierci, jak wiemy nie umiera nasze ciało lecz dusza, to co mamy w środku. Jeśli spadli byśmy z jakiejś stromej skały i byśmy umarli to samo może się stać w świecie realnym i byśmy się już nie wybudzili.

Opublikowano

oobe.pl - darmowy kurs :p

Ja sam zrobiłem pewien test z kolegą. On położył kartkę z numerem na półce, a ja podczas oobe miałem podlecieć do tej półki i sprawdzić jaki to numer. (wcześniej tej kartki nie widziałem)

Zaskoczyło mnie to, że zgadłem. To był numer 49... Mieliśmy niezłą beke z tego ;3

graphic.png

Opublikowano

Mógłby mi ktoś ogarnąć o co chodzi? Czy my NAPRAWDĘ wychodzimy z ciała, czy nasz mózg robi takie schizy? Przecież wszystko odbywa się w mózgu, więc jak możemy latać, pamiętać i myśleć poza nim? :O i jak to się ma do nauki? Bo mi się nie chce zbytnio wierzyć że NAPRAWDĘ się wychodzi.

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

@up
Wychodzi się z ciała, naszą duszą. Nie ciałem, lecz duszą. Twój mózg nagle robi niezłe schizy, i widzisz wszystko takie jakby przybliżone, możesz latać, etc. pod wpływem siły w tym śnie i odprężenia. Działa, bo nie raz zdarzyło mi się to mieć, więć z swojego przykładu to mówie ;)

Opublikowano

Mógłby mi ktoś ogarnąć o co chodzi? Czy my NAPRAWDĘ wychodzimy z ciała, czy nasz mózg robi takie schizy? Przecież wszystko odbywa się w mózgu, więc jak możemy latać, pamiętać i myśleć poza nim? :O i jak to się ma do nauki? Bo mi się nie chce zbytnio wierzyć że NAPRAWDĘ się wychodzi.

To już zależy od wiary, ale ja wierzę w to, że nasza dusza opuszcza swoje ciało, nie żadne schizy, to wszystko dzieje się na prawde

Opublikowano

@up Wpisz w google "Kurs OOBE", "OOBE Wiki/Opis"

Zakurwista rzecz probowałem przed spaniem jak bylem zmeczony , doszedlem do tego ,ze czulem jak bym był x2, Ale Nagle coś mi sie urwalo i już nie chciało wyjśc, dziś sprobuje ponownie :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...