Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klasa pod bossy.

Gniewny™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie, jaka klasa jest najlepsza pod bossy?

Załóżmy, że ma wszystkie skille na P, ładnie wybonowane eq pod bossy(Tak jak jest na wielu serwerach prywatnych).

Najbardziej interesuję mnie Dagger, WP, Smok - jak uważacie, czy Smok dobrze by sobie dawał rady na bossach?

Opublikowano

wątpie że ogólnie szaman da sobie dobrze rade, chociaż pomoc+odbicie+błogo może coś zdziałać xD

ogólnie to mi się z tych trzech najlepiej rozwala bossy daggerem. dajesz krycie, zasadzka od tyłu, potem ten triczek z wirującym itd. i to jego polecam.

Opublikowano

Bo wiesz, może i dagger dobry na bossy i w pvp, ale już do expa i na metki jest gorszy, a chciałbym taką w miarę postać.

Według mnie to:

Dagger: PVP, Bossy

WP: Exp, Metki, może i bossy - ale brak tutaj PVP i dlatego nie chcę tym grać...

Smok: Exp dobry, Metki także dobry, w pvp sobie radzi, ale z tymi bossami... I chcę taką fachową radę, czy smok sobie da radę na bossach?

Opublikowano

Smok radzi sobie z bossami nawet dobrze, duże sr w broni + buffy i z hitów leci aż miło patrzeć można powiedzieć że idzie tak samo jak wp bez pomocy więc radził bym ci wybrać smoka lub tego daggera :)

Jeżeli piszę haotycznie to znaczy, że piszę na szybko i nie zwracam uwagi na to w jaki sposób piszę!

hjbu.jpg

Opublikowano

Smok na bossach nie da sobie rady, chyba że na poli, ale to tak samo z daggerem i metkami. WP to świetna postać do pvp więc nawet nie mów że się nie nadaje. Ogólnie najbardziej uniwersalna postać z tych wszystkich to WP, potem dagger, a na końcu smok, bo słabo sobie z bossami radzi. Smok bardziej do metków, pvp i exp, WP do wszystkiego, a dagger pvp, bossy, exp.

Opublikowano

Nie gadaj, że WP jest tak dobry do pvp, bo wszyscy teraz robią absy na miecze, a WP głównie nimi się posługuję..

Dagger, od kiedy jest dobry w expie? Nie ma żadnych skilli wspierających, więc będzie mu bardzo ciężko.

Smok to jest kosa na wojny, pvp do expa, ale te bossy wredne.. Skądś przecież będę potrzebował ulepszaczy..

Jest to serwer easy, więc tutaj skille od razu na P, o dobre eq na bossy nie będzie ciężko, więc co myślicie o tym smoku, nie da sobie rady?

A może WP? Dobry byłby w tym pvp, bo już sam nie wiem...

Opublikowano

Bodziak odpada, za dużo ludzi nim gra, absów tyle na niego, że to głowa mała...

I wcale do expa nie jest taki dobry ;)

Nadal zastanawiam się nad WP i Smokiem(najbardziej), bo Daggerem to nie widzę przyszłości.

Opublikowano

Szamanem smokiem nie jest tak źle .

Masz przy okazji buffa.

Dagger tez nie jest zły .

W chmurce ma otrucie ,a w marmurze na łuku mq dmg jak body :)

08945921259705007813.png

Opublikowano

Bodziak odpada, za dużo ludzi nim gra, absów tyle na niego, że to głowa mała...

I wcale do expa nie jest taki dobry ;)

Nadal zastanawiam się nad WP i Smokiem(najbardziej), bo Daggerem to nie widzę przyszłości.

Domyślam się, że chodzi ci o Aline2 :) Jeśli tak to mam dla ciebie radę... :P też będę grał tam szamanem smokiem i też się zastanawiałem czy na bossach dam radę... i znalazłem na to rozwiązanie... a mianowicie na tym serwerze można teleportować BUFFA (tylko szamana smoka innych postaci nie można) poprzez ślub na nowe mapy mimo, że ma mniejszy lvl niż wymagany :) Więc moją główną postacią będzie szaman smok ale założę sobie również Bodego (kobietę... a bodego dlatego, że oczywiście najlepszy na bossy) i ożenię te 2 postacie i pierw będę level wbijał bodym i później teleportował szamana na nową mapę (a jak np szaman będzie miał 70 to na mapie 95 mu będzie exp zapierd**** jak...) I tak będę miał 2 postacie... główną Szamana Smoka i Bodego na Bossy :) I naprawdę wbicie w ten sposób lvla nie będzie dużo dłuższe niż gdybym expił samym smokiem... (tym bardziej, że kuzynce na laptopie obok włączę metka niech bije na spocie obok Szamanem :P)

@PS. Zamiast wojowniczki body może też być Surka WP.

Opublikowano

Domyślam się, że chodzi ci o Aline2 :) Jeśli tak to mam dla ciebie radę... :P też będę grał tam szamanem smokiem i też się zastanawiałem czy na bossach dam radę... i znalazłem na to rozwiązanie... a mianowicie na tym serwerze można teleportować BUFFA (tylko szamana smoka innych postaci nie można) poprzez ślub na nowe mapy mimo, że ma mniejszy lvl niż wymagany :) Więc moją główną postacią będzie szaman smok ale założę sobie również Bodego (kobietę... a bodego dlatego, że oczywiście najlepszy na bossy) i ożenię te 2 postacie i pierw będę level wbijał bodym i później teleportował szamana na nową mapę (a jak np szaman będzie miał 70 to na mapie 95 mu będzie exp zapierd**** jak...) I tak będę miał 2 postacie... główną Szamana Smoka i Bodego na Bossy :) I naprawdę wbicie w ten sposób lvla nie będzie dużo dłuższe niż gdybym expił samym smokiem... (tym bardziej, że kuzynce na laptopie obok włączę metka niech bije na spocie obok Szamanem :P)

@PS. Zamiast wojowniczki body może też być Surka WP.

Nie, o Azmal ;)

Opublikowano

Robisz Bodego / Wp odpalasz skile odpalasz marmur Odbugowujesz Aure/Ostrze i ubijasz co chcesz :D

x

Opublikowano

Nie, o Azmal ;)

To oczywiście najlepszy na bossy był by WP. jest on nawet lepszy do expa i porównywalny na bossy co Body. Jednak widzę, że nie chcesz nim grać.

Dagger... Do pvp hmmm... nie będę się wypowiadał bo to wszystko zależy od serwera... są serwery na których WP kosi każdego a bm ssie więc... Natomiast expi się niezbyt chociaż to easy więc da radę :P A co do bossów... Najlepiej, jak by były łatwo dostępne marmury to wtedy kruk śr 40+ i bardzo ładnie kosisz na bossach)

Smok... Ogólnie do pvp bardzo dobry ale trzeba go odpowiednio zrobić (na pw ci mogę dużo o nim napisać :P) ale to też oczywiście od serwa zależy (od bonów, zielonej roski itp.) Do expa jest naprawdę dobry... bo masz buffy :P a do bossów... trzeba powiedzieć, że ma 100% na kryta więc trochę nadrabia słabsze hity. najlepiej bambus 40+ i też da radę (a jak już w marmurze to całkiem...) a jak są bardzo silne bossy, że samemu ich się nie da ubić tylko w pt to też cię chętnie będą brali.)

@widzę, że napaliłeś się na smoka... naprawdę bardzo ci tą postać polecam... bardzo wszechstronna i to jest serwer easy więc pvp chyba też ci ważne a w tym dobry smok nie odstaje a nawet góruje :P Wielka frajda z gry. Szczególnie jak na wojnie jebniesz skowyt z krytem :P

Opublikowano

Czyli podsumowując, lepiej brać wpka?

Będzie lepiej kosił na bossach i w pvp sobie też będzie dawał radę? :)

Opublikowano

Czyli podsumowując, lepiej brać wpka?

Będzie lepiej kosił na bossach i w pvp sobie też będzie dawał radę? :)

Na Medium/Hard brać WPka bo dobrze zrobiony WP daje radę w pvp ale nie daj sobie wmówić, że WP z pro perfect eq rozwali Smoka,BMa etc. z pro perfect eq. Owszem, na wojnach jest bardzo dobry bo ma rozpro i skille aoe.

na serwer Easy/medium polecam ci smoka. napisz na pw powiem ci kilka rad. Na wojnach też jest kosa (nie można jednoznacznie powiedzieć która postać najlepsza na wojny ale smok jest jedną z tych najlepszych :P)

Opublikowano

Czuję właśnie taką chęć gry smokiem, ale boję się o te bossy.

Nie chciałbym odstawać od innych pod względem ekwipunku.

A nie oszukujmy się, bossy to podstawa, aby mieć coś...

I właśnie tu rodzi się pytanie, czy szaman ze skillami na P, z full eq na bossy dałby sobie radę, tak jak załóżmy wp?

Opublikowano

Mimo wszystko lepiej byłoby bić je WPkiem,lub Daggerem,przy pomocy buffa.Jeśli Ci jednak zależy,z dobrym eq,i dobrą techniką bicia bossów,także dasz radę.

Opublikowano

Na bossy dobry byłby Sura WP oczywiście Dagger z dobrymi skrzydełkami też dałby rade ;)

Szaman raczej odpada według mnie :mellow:

2hxtusn.png

East To West!

Arsenal Is The Best!

Fuck The Rest!

Opublikowano

Według mnie te klasy z tymi skillami niekoniecznie ujdą ale z tych wyżej wymienionych myśle ,że najleprzy byłby ninja dagger.

A tak ze wszystkich postaci najlepsze byłyby :

-Wojownik MENTAL - zalety - bosy go nie odpychają , nie upada , zadaje dość niezły DMG

-Ninja z łukiem NA POLI - zalety- wielkie DMG

Pomogłem?? Daj +'ika :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...