Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z internetem mobilnym

gadus987

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż posiadam internet mobilny iPlus. Dobra, przechodząc od razu do sedna sprawy to chodzi o to że mam sygnał HSPA. No i dobra. Internet działa na nim dobrze, aż tu po chwili sygnał zmienia się na WCDMA na którym internet jest już znaacznie wolniejszy. Czytałem o tym mniej więcej na necie no i z tego co zrozumiałem to zmiana sygnału na WCDMA powinna wystąpić tylko wtedy, jeśli akurat internet w danym momencie jest nieużywany. A tutaj problem polega na tym że właśnie np. pobieram coś, idzie po 150kb/s, jest sygnał HSPA aż tu nagle zmiana na WCDMA na którym pobiera się już po 6kb/s. Jest różnica ... Czyli ogólnie zmienia sygnał kiedy internet jest właśnie używany. Dodam że limit wyczerpany nie jest. Nie mam pojęcia o co chodzi. Posiadam modem HUAWEI E173. Żaden z moich znajomych który posiada internet mobilny nie ma tego problemu. Próbowałem też wymusić sygnał HSPA w programie top netinfo, ale to też nic nie daje. Liczę na pomoc bo ja już nie daje rady ... Może ktoś miał ten sam problem lub po prostu wie jak go rozwiązać . Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam :)

1390144171-U592769.png

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Również myślę, że mobilne to gorsza sprawa.

Masz prawdopodobnie problemy z zasięgiem. Coś Ci przerywa sygnał, może miejsce w któym masz modem. Wyjdź z tym bardziej ku oknie (lepszy sygnał).

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Polecam kupno antenki kierunkowej (ja zapłaciłem ok.180 zł) w wewnątrz mam 3 mb/s (przez wakacje było nawet 6), na zewnątrz teraz mam 4-5mb/s.

HSPA oczywiście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...