Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słyszeliście o nowej grze Minecraft-RPG ?-Tutaj wszystkiego się dowiesz !

CusT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie !

Nie wiem dokładnie czy mogę napisać taki temat, ale myślę, że nikomu to nie będzie przeszkadzało.

Moderatorze ! Jeżeli temat jest niezgodny z regulaminem, proszę o nienadawanie mi % !

Przejdźmy do opisu !

Gra była zapowiadana już dawno temu, 17 czerwca, miało miejsce zamknięcie Beta-testów gry, gra została wydana 5.07.2013.

Na Beta-testy, gre musieliśmy kupować (koszt około 85 zł) Teraz, na yt pojawił już się cały instalator gry który daje nam grę jak i Single tak i Multiplayer

Gra nosi nazwę CubeWorld, również została ona całkowicie obłożona kwadratami jak w minecraft, lecz tutaj nie możemy kopać itd.

Co robi się w CubeWorld ?

W CubeWorld, chodzi o to aby zostać najlepszym nabić nasz poziom postaci, (Których mamy do wyboru 4)

Gra w CubeWorld tak szybko nam się nie znudzi, musimy tworzyć narzędzia, bronie, itp.

W grze możemy również zrobić swojego Chowańca, czyli inaczej Peta

Gra ma 1 mały - jest ona trochę trudna do ogarnięcia, lecz podam wam tutaj link do stronki, w której wszystko się dowiecie.

Gra jest niestety po angielsku, nie mamy dotychczas dostępu do spolszczenia CubeWorld

CubeWorld, ma nieograniczony świat, w którym tworzą nam się różne zamki, czy jaskinie, lub inne tego typu rzeczy (Duże drzewa)

CubeWorld, jest grą RPG, tam się nie kopie, tylko nabija poziom postaci (Jak ktoś grał w Metina wie oco chodzi) tworzymy i ulepszamy własne bronie, czy też zbroje. Cały świat CubeWorld, jest niebezpieczny, możemy się tam natchnąć na potwory, które mamy na 1 strzał z łuku, a są takie, które mają nas na 1 strzał, między innymi są to bosy, Trolle Cyklopy, i wiele wiele więcej.

Jakieś poradniki ?

Otóż to ! Poradniki jak najbardziej są i tą stronę wam gorąco polecam:

http://wiki.cubeworld.com.pl/Strona_g%C5%82%C3%B3wna

Tam się wszystkiego dowiecie, jeżeli to wam nie wystarczy, zajrzyjcie tutaj na forum do działu CubeWorld :)

http://www.mpcforum.pl/forum/667-cubeworld/

Podsumowując

CubeWorld, to gra RPG, w której walczymy o to, aby być najlepszym. Tworzymy własne bronie w kowadle, czy robimy questy itd.

Jeszcze dodam ważną rzecz, że w tej grze, wykonujemy również questy, za które zarabiamy kase, czy dostajemy jakieś inne przedmioty.

Skąd pobrać gre ?

Gre CubeWorld, możecie pobrać z tego linku:

http://www.youtube.com/watch?v=t2i1gZHDjp4

Kilka SS Z gry:

348519750.jpg

cube_world_1888732.jpg

Zakończenie

I to tyle w tym przedstawieniu tej oto gry, myślę że się spodobało

Jeżeli znajdziecie jakiś błąd, poinformujcie mnie !

::

Klik \/

Opublikowano

Znam tę grę i szczerze Ci powiem, że jako gracz Minecrafta chętnie bym spróbował w tej grze swoich sił.

Była sugestia dot. CubeWorld imam nadzieję, że ten dział przejdzie, bo gra nie powiem, jest bardzo popularna.

Ciekawi mnie koszt tej gry, ostatnio byłem na live Kaliego, to chciałem wygrać w konkursie CW, ale nic z tego ;)

343731479829004887779.png

Opublikowano

Gra ma bardzo ładną kolorystykę widać że te kolory są takie cukierkowe a na YouTube wychodzą już pierwsze Let's Play'e.

jp8p35.png
Opublikowano

Bardzo ładnie zaprezentowałeś grę, moim zdaniem jest wiele

gier, które są podobne do MineCrafta i ich autorzy chcą osiągnać

taki sukces jak osiągnął znany każdemu Notch.

Powiem szczerze, myślę, że w grę przyjemnie by się grało,

Na zamieszczonych screenach wnioskuję, że ta produkcja

różni się od Minecrafta przede wszystkim akcją gry.

MC jest nastawione na budowanie z domieszką RPG ~ PvP, enchantowanie etc,

A myślę, że CubeWorld jest o wiele bardziej nastawione na ten drugi typ rozgrywki.

Ogólnie - gra jest okej, można sobie zagrać. ;)

Znawca
Opublikowano

Bardzo fajna gra, brakuje tylko możliwości niszczenia i stawiania klocków i już gra rządzi. :P

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

Gra jest bardzo fajna już wielu jutuberów w nią gra, nawet tych z polski. Patrząc na nich, aż chce się grać. Dobrze, że zrobiłeś ten temat ;d

Opublikowano

Gra jest fajna lecz brakuje jej tutaj tego "czegoś" Sama grywalność jest bardzo dobra i większość ludzi nie powinna mieć problemu z odpaleniem tej gry na swoim komputerze. Dobre połączenie Minecraft+RPG W przyszłości fajny jak by dodali np. możliwość budowania zamków i walczenie jako gildia z innymi graczami :D

1373794396-U336505.png

Opublikowano

CubeWorld jest wyczepiste, genialna gra, idealne połączenie MC i RPG. Po prostu Bomba, a co do przedstawienia gry też jest genialne!

Opublikowano

To jest fajne? W którym miejscu. Słysząc o niej na początku myślałem, że będzie naprawdę dobra. A tu myk.. Dno totalne. Nawet klocków nie można ruszać, niszczyć i układać. Dno. Jeśli kogoś to jara to niech znajdzie losowego mnorpg i powie mi co ma ten shit a czego tamten nie ma..

Trud innych powinno wynagradzać się "Lubię to". Nie boli, nie kosztuje a daje satysfakcje.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@up Tobie może się nie podobać, ale innym tak, a poza tym trudno aby w grze RPG było można kopać klocki i budować ( to raczej idzie pod grę sandbox)

Opublikowano

Jak dla mnie CubeWorld jest dość niedopracowane.. Gra staje się nudna zaraz po wejściu i wygenerowaniu świata..

50 pkt do 2 lv ? Serio ? Ja to wbijalem przez około pół godziny, odliczając to że drugie pół godziny ogarniałem jak stworzyć postać i wygenerować świat.

Ta gra już na samym początku odstrasza tępaków, czyli tych których jest najwięcej, a bez nich gra długo nie pociągnie..

Opublikowano

CubeWorld nie wybije się tak jak Minecraft. Nie lubię takich typów gier bez kreatywności, a jak dla mnie taką grą jest CW. Musisz lecieć jak maszynka zabijać, zabijać, zabijać (min.) i jeszcze życzą sobie 60 zł za taką grę. Bez sensu. To jest moje zdanie .

50, 100, 150, 200, 250, 300, 350, 400, 450, 500, 550, 600, 650, 700, 750, 800, 850, 900, 950, 1000

Opublikowano

Po pierwsze primo - gra jest niedopracowana.

Po drugie primo - jest nie przystosowana (przynajmniej na dzień dzisiejszy) na grę z większą ilością osób niż takie party ze znajomymi. Na serwerach na których właściciele wymuszają możliwość gry do np 150 os dochodzi do takich kuriozalnych sytuacji, że ktos wchodzi na serwer z 1 lvl i nagle wbija mu się 20 lvli bo jacyś gracze zabili wysokopoziomowego bossa. Mi osobiście nie przypadła do gustu. Ciekaw jestem jak oni nazwali te krainy na każdym numerze seeda. Czy może to losowy proces?

Welcome to my YT Channel (Click)

Sig.png

Opublikowano

Nie wiem jak można porównywać 2 gry do siebie patrząc tylko na grafikę, a sam tytuł tego tematu do tego nawiązuje. Mi nie przypadła do gustu, szczególnie że aktualnie nie ma nic w niej do roboty po za zabijaniem mobów i takich tam dupereli. Teraz jest taki wielki szał na te grę, niektórzy nawet mówią że pobije ona Minecrafta mi się wydaje że będzie tak jak zawsze z takimi grami najpierw wielkie BOOM a za parę tyg/mieś. wszyscy o niej zapomną. Tak samo jak było z Terraria czy tą grą gdzie chodziło się takimi ludzikami z delmy. :D

23/7 na MPC ;__;

kccsoc.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...