Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Od czego zaczynać nauke

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam zamiar nauczyć się robić prostych programów

Czego mam się uczyć macie link do nauki pisać pw

aby nie reklamować

273311426008082588388.png

Opublikowano

od srania kurwo niczego się nie nauczysz w dwa dni i chuj

Pomogłem? Postaw: "✔ Lubie To"

Opublikowano

Co za słowa OOO

mam zamiar poświęcić długo czas na to

Twoja wypowiedz nie dało nic do mojego pytania

273311426008082588388.png

Opublikowano

to się ucz z poradników,ściągaj kody, oglądaj, próbuj napisać lepszy/udoskonalony

Pomogłem? Postaw: "✔ Lubie To"

Opublikowano

Np: wpisz w google jak zrobić kalkulator w (twoim programie którego używasz).A najlepiej to sobie ściągnij c++ byle jakiego i ucz sie z youtube ,jaki program?Dla nowych kalkulator np: gre w kółko i krzyżyk.Ucz sie synu,ucz...

Daj lajka :D

Opublikowano

Ucz się robić prosty kalkulator, zegarek, stoper. Jakieś proste gry tekstowe, kółko i krzyżyk.. Szukaj projektów na google, i udoskalaj je własnym kodem. Wstawiaj tu swoje programy/cheaty/gry, a na pewno ktoś je oceni, da wskazówke.

x

Opublikowano

Ok dzieki za wypowiedzi już zrobiłem kalkulator

będe coraz wiecej czytał robił

To milego robienia Ci zycze.

bez gif

Opublikowano

Najprostsze rzeczy i ogarnięcie podstawowych zasad programowania nauczysz się w AutoIT, ale większe projekty będziesz musiał robić w C++ bo Autoit jest bardzo mało wydajny.

Mi C++ nie podpasowało bo nie chciało mi się bawić w naukę, wybieranie, instalację np. bibliotek graficznych i przerzuciłem się na javę, która ma wszystko odrazu i jest w miarę wydajna (Nie tak jak C++ ale do tworzenia prostych programów wystarczy, no i możemy w niej robić apki na androida <3)

Opublikowano

Ja zaczynałem od WemMasteringu php css html msql i ogarniam to już w 100% od autorskich itemshopow do z :D

Jednak tego nie mozna nazwać językiem progromowania jednak daje to sporo do myślenia

Najpierw bawiłem sie w plikach .bat jednak uznałem ze to narazie nie jest mi potrzebne

Pózniej w Pythonie co bardzo polecam język ten nawet nie jest trudny jednak ma ograniczona kreatywność bo sporo w nim nie napiszesz

Pózniej c++ który na dal świczę i napisałeś już 1 grę prywatna język ten nie jest trudny jak mówią inni mozna nawet napisac ze jest łatwiejszy od Pythona

Pózniej zacząłem grać w grę Minecraft która jest napisana w Javie i pisze autorskie wtyczki do silnika craftbukkit/SpiGot

Aktualnie pisze a AutoIT Jednak rezygnuje AutoIT ma za mało bibliotek

Ci na początek polecam AutoIT oraz Python

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

Ja zaczynałem od WemMasteringu php css html msql i ogarniam to już w 100% od autorskich itemshopow do z :D

Jednak tego nie mozna nazwać językiem progromowania jednak daje to sporo do myślenia

Najpierw bawiłem sie w plikach .bat jednak uznałem ze to narazie nie jest mi potrzebne

Pózniej w Pythonie co bardzo polecam język ten nawet nie jest trudny jednak ma ograniczona kreatywność bo sporo w nim nie napiszesz

Pózniej c++ który na dal świczę i napisałeś już 1 grę prywatna język ten nie jest trudny jak mówią inni mozna nawet napisac ze jest łatwiejszy od Pythona

Pózniej zacząłem grać w grę Minecraft która jest napisana w Javie i pisze autorskie wtyczki do silnika craftbukkit/SpiGot

Widzę, że niezły z Ciebie geniusz :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ta, a potem się obudziłeś i dowiedziałeś się, że nie tylko umiesz gówno w zakresie programowania, ale nie umiesz nawet składać zdań po Polsku i z sensem.

PS. Ale co by nie było bezpodstawnie, czekam na kod jakiejś twojej "prywatnej" gry w c++, możesz ewentualnie podrzucić coś w Pythonie, albo ostatecznie jakiś prosty cms.

@Autor: Polecam zacząć od książki o nazwie: "Słownik języka polskiego". Następnie przeczytać kilka artykułów odnośnie pisania "z sensem" i zakończyć to lekturą netykiety. Ostatecznie napisać temat ponownie, tym razem tak aby dało się go przeczytać.

Uczę podstaw zarabiania w internecie. Zainteresowany? Wyślij mi PW!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...