Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Jak zrobić żeby nie mieć lagów w minecraft !

kickac2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masz straszne lagi w minecraft ?

Nie możesz nic pisać ani robić ?

Mam ta to sposób !!!!

Postępuj zgodnie z instrukcjami.

1.Zainstaluj OptiFine

2.Dodaj TexturPack Faithul

3.Zmień priorytet na Wysoki

Jak to wszystko zrobić ?

1.

2.

3. Wchodzimy w menadżer zadań. Potem Musimy znaleść nazwe minecraft.jar

i klikamy prawym przyciskiem na to , i tam jest zakładka priorytety i tam dajesz Wysoki :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie na jakiego faithul'a ma zmienić x32 ? Bo chyba to trochę głupie zmieniać na lepszą texture.

Opublikowano

Ten priorytet to średni pomysł, lepiej wyłączyć antyvirusa, wejść w ctrl + alt + delete tzw. menadżer zadań i powyłączać zbędne rzeczy, aby mieć mniej użytego cpu. Ustawić 512mb ramu.

sygna.jpg

Opublikowano

wlasnie sprawdzilem . Wszystko idealnie dziala. Bez lagow. Polecam i pozdrawiam Jok3rStars

MQpg.png

| Polub ten Post | Sygnatury na Zamowienie | Bannery | Loga |

Opublikowano

KURWA MAC! LAGI TO NIE MAŁO FPSÓW!

Lag – termin stosowany w żargonie informatycznym w odniesieniu do szybkości działania sieciowych programów komputerowych. Termin ten jest używany gdy aplikacja nie reaguje w odpowiedni sposób na przesyłane sygnały sterujące w sieci, przetwarzane przez dużą ilość hostówpośredniczących. W znaczeniu ogólnym słowem tym określa się niepowodzenie w nadążaniu za czymś lub pozostawanie w

SPADKI FPS TO CO INNEGO!

sygnaturka2.png

Opublikowano

KURWA MAC! LAGI TO NIE MAŁO FPSÓW!

Lag – termin stosowany w żargonie informatycznym w odniesieniu do szybkości działania sieciowych programów komputerowych. Termin ten jest używany gdy aplikacja nie reaguje w odpowiedni sposób na przesyłane sygnały sterujące w sieci, przetwarzane przez dużą ilość hostówpośredniczących. W znaczeniu ogólnym słowem tym określa się niepowodzenie w nadążaniu za czymś lub pozostawanie w

SPADKI FPS TO CO INNEGO!

Już chciałem to napisać, wyręczyłeś mnie.

Człowieku, FAITHFUL więcej pobiera FPS od Standardowego txtpacka, poza tym zapomniałeś o zmniejszeniu grafiki na Tiny, itp.

Popraw :)

Sometimes to find what you're searching for you have to change the way you look

Sygnatura MPC.png

Budowniczy
Opublikowano

No przydatne, dla nowicjuszy grających w MC'ta :)

Ja natomiast nie mam lagów, ale mówie, że poradnik Pomocny :D

Pozdrawiam,

efx.

Opublikowano

żałosny poradnik.

1. to chyba każdy wie -,-

2. głupotą jest zmieniać textury 16x16 na 32x32.. więcej pixeli, mniej fps.

3. nie ma procesu minecraft.jar tylko jest proces javaw.exe albo java.exe -,- jeśli piszesz poradnik to nie na siłę -.-

Budowniczy
Opublikowano

Mam tylko 1 Uwagę co do poradnika, Texture Pack pobiera więcej FPS :P

A i trzeba jeszcze ustawić w Opcjach Minecraft'a, np. Max FPS itp.

Pozdrawiam,

efx.

Opublikowano

No chyba jednak nie mogło dodać ci fpsów polepszając jakość grafiki. Tutoriali takich jest dużo, ale jest różnica tamte są lepsze. Każesz zmienić textury na bardziej wymagające co na pewno nie zwiększy ilości klatek a wręcz odwrotnie. Nie wspomniałeś też o dopisaniu pamięci ram do gry, kolejna porada- pobierz Optifine a co dalej? Mam go zjeść? Mógł byś podać najlepszą konfiguracje dzięki której nasz komputer wyciągnie największa ilość fpsów. Przydało by się dodanie jeszcze jednej porady mianowicie, żeby wyłączyć wszystkie zbędne aplikacje typu GG.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...