Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

problem ruter

Najlepszy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zakupiłem ruter od informatyka w sklepie postawilem ruter podlaczylem kabel zasilania do rutera + kabel od neta i jak mam skonfigurować coś co kolwiek zeby to dzialalo krok po kroku bo na telefonie wi fi znalazlo ta siec i podlaczylem i na komórce dziala net i ps jak zabezpieczyć sieć przed sąsiadami ?

Opublikowano

masz napewno jakas instrukcje, przeczytaj

jak nie masz nic to na spodzie tutera masz model, wklepujesz ten model w google, wchodzisz na strone producenta (powinna sie pokazac w googlach), wchodzisz w zkladke dokumenty i tam bedzie na pewno instrukcja, przeczytaj i bedziesz wiedzial.

Opublikowano

moj ruter to tp-link WDR740N kupilem go dziś normalnie podłaczłęm zasilanie i kabel od internetu no i co dalej >? ruter sie świeci na komórce normalnie sieć wyszukuje ale co na kompie jak skonfigurować itp jestem w tym zielony i nie ogarniam stron itp prosił bym o wytłumaczenie nagradzam like i 5 do profilu jak skonfigurować zeby mi na 2 kompach dzialal

Opublikowano

jeżu, człowieku powiedział cI już : PRZECZYTAJ INSTRUKCJĘ OBSŁUGI !

co ty chcesz, by ci ja ktoś tu wkleił bo tobie sie nie chce jej otworzyć ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

dobra dzieki skrzystałem z instrukcji tylko tam nie pisze jak mam się podłaczyć 2 komputerem jak to zrobic w komorce normalnie wyszukuje jak to zrobic na 2 komputerze

Opublikowano

Takim oto kablem możesz podłączyć komputer do routera i nic nie musisz ustawiać.

a3464e8a4ad464a0779d8e12520164b7.jpg Upload with http://Wrzucajtu.pl

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

jakby przeczytał to by wiedział że tylko podłączyć i nic nie ustawiać bo wszystko robi DHCP w routerze

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

kurwa ludzie ! mam tak router kabel bialy ten co jest pokazany i kabel czarny ta ?kabel czarny od internetu ktory podlaczalo sie do 1 kompa i bylo ok teraz ten czarny kabel poszedl do routera a ten bialy podlaczylem do rutera a 2 koncowke do kompa 1 a mam 2 kompy i jak mam na 2 mieć neta ?> o to mi do huja chodzi

Opublikowano

Zrobiłem schemat tak jak ja to widzę i napisz może łopatologicznie co ty chcesz zrobić?

d0da0dffe5689c0ceb8f3e624f84d7da141.101.88.246router.pngUpload with http://Wrzucajtu.pl

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Tak da się przez wi-fi jak kupisz sobie kartę wi-fi i ją podepniesz pod komputer.

Opublikowano

Na pewno nie masz bo ich się w PC nie montuje.... A jak tak bardzo chcesz sprawdzić to wejdź w menedżer urządzeń i w kartach sieciowych podaj co tam masz albo najlepiej zrób screen, albo otwórz kompa i zrób zdjęcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...