Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Mały apel

exonex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przenosząc się myślami do czasów, gdy dział minecraft miał tylko poddział publikacje serwerów, zauważyłem coś strasznie dołującego - mimo usilnych starań wielu osób, mimo stworzenia kolejnych poddziałów, spam tematów jest coraz większy.

Pomijając to co się dzieje w tematach, pomijając wzrost zainteresowania działem, to i tak jest masakra. Człowiek wchodząc np. do poddziału "Zarządzanie Serwerem" widzi masowy spam:

- skryptów, które robi się w 5 minut,

- tematów "Czy gralibyście na XXX"

- pluginów typu hello world

- problemów z permisjami

- powtarzające się pytania o otherdrops

- debilnymi zapytaniami o tak proste sprawy konfiguracyjne, że czytając instrukcje nawet szympans byłby w stanie to zrobić sam

Właśnie teraz powinniście sobie uświadomić prawdziwość tego. Najgorsze jest w tym całym jest to, że tu przedstawiłem tylko część tego co jest w zarządzaniu serwerem... mała cząstka działu minecraft. Cała rzeczywistość jest dużo gorsza.

Ludzie! Czy tak trudno wpisać pytanie do wyszukiwarki? Tak trudno przejrzeć więcej niż jedną stronę? Tak trudno jest wejść na google? Musicie tak często debilnymi zapytaniami spamować po dziale? Rozumiem jeśli czegoś naprawdę nie ma, coś nie jest do końca wyjaśnione, macie coś nowego, odpowiedź jest zależna tylko od waszego sprzętu, ale powtarzanie po raz miliardowy tego samego? Czy wy macie swój własny rozum? Po ki [cenzura] tworzyć kolejny temat z serii "Czy gralibyście", "Jaki nick", "Jak się robi permissions" czy "Jaki hosting najtańszy"? Tak trudno kliknąć w temat "Lista najważniejszych tematow"? Już nawet wykluczam stąd idiotyczne reklamy serwerów spoza publikacji, bo komuś nie chce się nabić 50 postów.

Tak więc niniejszym apeluje, pomyślcie nim coś będziecie pisać. Zmniejszycie ilość pracy modom (którzy muszą być zarobieni zgłoszeniami), a sami w szybszy i mniej inwazyjny sposób dojdziecie do wszystkiego.

P.S.

Po co to piszę? Bo mam dość całego spamu w działach. Jeśli temat dotrze do przynajmniej jednej osoby to będę zadowolony.

Znawca
Opublikowano

Co zrobić, że na te forum wchodzą 10-latki?

Ciekawym sposobem by było umieszczenie jakiegoś trudnego pytania przy rejestracji, np. "Co pije krowa?" i jak ktoś źle odpowie to nie będzie miał możliwości rejestrowania się.

Cóż, nie tylko te forum jest zainfekowane takimi dziećmi.

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

Twój pomysł tylko na chwilę zmniejszy ilość nieogarów, jednak później powstanie setka tematów na zapytaj onet czy czymś innym o hasło. Ja mam inny sposób - mocne zaostrzenie kar. Czemu tak? Widząc ten cały wysyp, inni przestają mieć ochotę by tu wchodzić, wiem to po samym sobie.

Opublikowano

Wiesz jak to jest, sami byliśmy takim wieku. Forum jest otwarte dla każdego bez względu na wiek.

Tak, jest wiele tematów, które forum spamują i nie są to pytania, na które autor oczekuje odpowiedzi, tylko

robi to dla spamu. Team Minecrafta stara się takie rzeczy usuwać, od tego jesteśmy, no ale widzisz jak to jest ;)

Każdy ma prawo wypowiedzieć się na MPC.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Twój pomysł tylko na chwilę zmniejszy ilość nieogarów, jednak później powstanie setka tematów na zapytaj onet czy czymś innym o hasło. Ja mam inny sposób - mocne zaostrzenie kar. Czemu tak? Widząc ten cały wysyp, inni przestają mieć ochotę by tu wchodzić, wiem to po samym sobie.

Dobry pomysł, Zmotywowało by to niektórych do zaprzestania spamu, Ja bardzo często widzę nowe konta które spamują by napisać w publikacjach, Prezentację swojego serwera...

Opublikowano

Wiem jak to jest, sam od czasu ponownego przebudzenia na sb staram się ułatwiać pracę i raportuje tematy/posty.

Co do wypowiadania się, to z tego co pamiętam, kiedyś była inna mentalność ludzi i modów, dzięki czemu było mniej spamu. Czemu do tego nie powrócić?

@tka

Jest dokładnie jak mówisz. Każdy może założyć serwer, a jedynym sposobem dla wielu, by nabić posty jest spam.

Opublikowano

Wiem jak to jest, sam od czasu ponownego przebudzenia na sb staram się ułatwiać pracę i raportuje tematy/posty.

Co do wypowiadania się, to z tego co pamiętam, kiedyś była inna mentalność ludzi i modów, dzięki czemu było mniej spamu. Czemu do tego nie powrócić?

@tka

Jest dokładnie jak mówisz. Każdy może założyć serwer, a jedynym sposobem dla wielu, by nabić posty jest spam.

Co prawda jest ochrona Antyspamowa, Że niby posty można pisać co 20-40 Sekund, Jakoś tak, Ale to mało daję gdyż nie zawsze Moderator jest, Szczególnie np. gdy dana osoba nabija sobie posty w nocy gdzie rzadko kto jest, Zauważyłem też że mpcforum, Stało się centrum reklamowym że tak to ujmę, Co chwilę ktoś reklamuję jakieś fora itp. :)

Opublikowano

Co prawda jest ochrona Antyspamowa, Że niby posty można pisać co 20-40 Sekund, Jakoś tak, Ale to mało daję gdyż nie zawsze Moderator jest, Szczególnie np. gdy dana osoba nabija sobie posty w nocy gdzie rzadko kto jest, Zauważyłem też że mpcforum, Stało się centrum reklamowym że tak to ujmę, Co chwilę ktoś reklamuję jakieś fora itp. :)

Jest ochrona anty floodowa, tak, ale 20 sekund na pewno nie trwa ;)

W nocy nie zawsze jest moderator, ale możesz wierzyć, że jako team, który pracuje na MPC na wiele do zrobienia.

Wiele osób wysyła raporty i można pomyśleć jak ciężko jest to wszystko zrobić szybko.

Na forum wybiła już jakiś czas temu liczba użytkowników wynosząca bodajże 800 tysięcy.

Tak, MPCforum cieszy się dużym obiektem zainteresowań reklamiarzy. Każde forum musi się "wybić", a że tutaj jest tyle ludzi, to wiesz ;)

Nie wolno zapomnieć, że MPC nic nie dorówna heh.

Takie tematy są zamykane natychmiastowo, nie ma tu miejsca na reklamy innych for.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Nie tylko fora, ale także kanały na yt.

Co do spamu to ten post na 20-40 sekund to i tak dużo. Ochrona niestety nie wyłapie niepotrzebnych wiadomości, a to jest problem. Ja jestem tutaj dość długo, moja data rejestracji to 04 wrz 2009, już za niedługo cztery lata odkąd tu jestem tym kontem. Przez ten czas więcej mnie tu nie było niż byłem, miałem swoje chwile aktywności. Z tego co pamiętam to wszystkie tematy z beznadziejnymi pytaniami typu: jak zrobić permisje, były od razu usuwane, moderator wstawiał osta jeśli sytuacja się powtarzała kilka razy i tyle. W temacie była tylko notka, która odsyłała do tutoriali, wtedy jakoś nikt nie płakał.

Opublikowano

Nie róbmy z siebie nieszczęścia. Forum jest dla nas - użytkowników. Nie widzę w tym nic złego, że użytkownik zada pytanie, mimo to że tematów takich było już tysiące. MPCforum ma być przyjazne dla użytkowników. :-)

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Opublikowano

//to przeniesienie mnie trochę wytrąciło

Nie mówię by robić nie wiadomo jak dużego problemu, jednak lepiej jest gdy użytkownicy trzymają jakiś poziom, nie uważasz? Oni reprezentują forum tym co robią, prawie w równym stopniu co ekipa.

Opublikowano

Nie róbmy z siebie nieszczęścia. Forum jest dla nas - użytkowników. Nie widzę w tym nic złego, że użytkownik zada pytanie, mimo to że tematów takich było już tysiące. MPCforum ma być przyjazne dla użytkowników. :-)

Otóż to, forum ma być dla użytkownika nie róbmy z niego wiezienia, jeżeli ktoś ma problem niech go napisze.

1388363882-U262029.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...