Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft i Win8

Gość Matrixen

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Matrixen
Opublikowano

Czy minecraft będzie działać na systemie Windows 8 bo właśnie chiałbym zainstalować Windows 8 ale nie wiem czy by mi minecraft działał na ósemce.Ktoś mi powie czy minecraft będzie działał ba Windows 8?

Opublikowano

będzie działał ale lagi będziesz miał,sprawdź dobrze ilu bitowy system a ilu java bo będziesz miał bład "out of memory" i przypisywanie więcej ramu tylko pogorszy sprawe,mc jest niedostosowany do win8 bo Notch nienawidzi obecnej polityki microsoftu związku z instalacją win8 na laptopach i blokadą instalacji innych systemów,inaczej microsoft miałby ogromne straty na nim,pamiętaj o optifainie bez niego nie idzie grać,przypisz co najmniej połowe ramu jaki masz na mc

Opublikowano

tak będzie działał na windows 8 . ja mam 64bit wersje windowsa i śmiga na 60/70 fps

będzie działał ale lagi będziesz miał,sprawdź dobrze ilu bitowy system a ilu java bo będziesz miał bład "out of memory" i przypisywanie więcej ramu tylko pogorszy sprawe,mc jest niedostosowany do win8 bo Notch nienawidzi obecnej polityki microsoftu związku z instalacją win8 na laptopach i blokadą instalacji innych systemów,inaczej microsoft miałby ogromne straty na nim,pamiętaj o optifainie bez niego nie idzie grać,przypisz co najmniej połowe ramu jaki masz na mc

nie wprowadzaj w błąd autora tematu. po twojej wypowiedzi wnioskuję że nie masz win8. ja przydzieliłem 1 gb ram i zero lagów

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano

Będzie ci działać, a jeżeli będziesz miał lagi, to proponuję w zgodności uruchomić windows xp pack ;)
Też miałem taki problem na win 8, w pewenym momencie zaczynało mi strasznie lagować, i nie mogłem grać, ale wystarczyło to zmienić, i przestało ;)

Heheszki ^^

Mój kanał YT:

http://www.youtube.com/user/MrPit199

Opublikowano

arl4s6, dnia 12 Lip 2013 - 22:30, napisał:

Nie gadaj głupot ;_; Posiadam windowsa 8 prawie od premiery, Mi minecraft chodzi 10x lepiej niż na np. xp, Wydajnościowo jest również lepszy, Szybciej wszystko się ładuję, Oraz posiada łatwy w obsłudze interfejs. ;) Trzeba również zabrać pod uwagę, Że starsze gry mogą nie działać, O Minecraft'a się nie martw, Wszystko będzie śmigało. :) Zależy też jaką wersję masz zamiar instalować czy 32 bitową, Czy 64 Bitową. Ponieważ ma to duże znaczenie pod względem wydajności.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...