Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Farma

Ślywaa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Gram w lola od pół roku. Siedzę w Silver V, czy zasłużenie? Pewnie tak, ale nie to chciałem poruszyć. Otóż patrząc na swoją farmę czuję niedosyt. Jest ona po prostu słaba. Jak się podszkolić? Wiem, że 50 to takie minimum minima w 10 minucie. Przeważnie to osiągam, ale chcę być coraz lepszy. Macie jakieś sposoby na efektywną naukę farmy?

P.S Bot Of Legends nie mam zamiaru używać.

"Za te wszystkie wybryki teraz najmocniej żałuje

powiem tylko przepraszam , bo tylko tyle umiem"

Opublikowano

Mhmmm poćwicz zedem na niestandardowej, bez botów.

Nawet te 4 rudnki dziennie, po 10 min da Ci dużo. za tydzień porównaj sobię ile wtedy wyciągasz. Następnie przejdź na normale/rankedy.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Na pewno gdy jesteś zrelaksowany to grasz lepiej niż gdy jesteś zły, zestresowany itd.

Sposób powyższy jest dobry sam tak kiedyś robiłem. Jednak zauważyłem, że gdy za bardzo się skupiam na farmieniu to mam mniej gdy "mam wyj*bane". Przykład: 15 minuta gram Cait na bocie całkowite wyjebuju i mam 150+cs :O ; Gram na midzie skupiam się jak cholera mam w 15 minucie 110 :(((

Ogólnie optymalna farma w 10 minucie powinna być ~70+, nie martw się to przyjdzie z czasem. Albo jeżeli chcesz hardkorowego lasthitowania to graj również w Dote2. Zdarza mi się ze znajomymi pyknąć parę rund dziennie i dopiero dzięki temu zauważyłem że csowanie w lolu jest dziecinnie proste.

18z7.jpg

Na forum od 12-07-2013

od godziny 01:53

Opublikowano

Chodzi ci o nauke lasthitowania ? Jesli tak, to polecam tryndamare.

Staraj sie nie wracać do bazy po 1item co 3min, a znacznie odczujesz roznice w twoim liczniku cs.

Opublikowano

niby można ćwiczyć grając customa.

weź sorake bez run bd miał ok 50 ad ^^ i wtedy ćwicz.

jeżeli chodzi o gre to fajnie uczyć sie na midzie lashitów , ponieważ masz mało ad, na paczatku nie srasz skilami (mana). z niskim ad ćwiczysz .

ważne też jest pozycjonowanie, nie zawsze da sie zlashitować, bo możesz wtedy oberwać od enemy.

To przychodzi czasem.

Ja również nie jestem mistrzem lashitów ale zedem fajnie sie to robi , passywka pomaga plus aoe skile, Wtedy sie dowartościowuje :) hue hue

Opublikowano

Najlepiej ucz się farmić postaciami adc. Gra niestantardowa, nawet bez botów. Ewentualnie zakup Caitlyn, graj PvP, trzymaj się daleko z tyłu i tylko farm.

Opublikowano

Patrz jaki przeciwny minion jest fokusowany tylko ten cie interesuje. Stan blizej minona wtedy aa na postaciach ranged szybciej doleci. Mozesz patrzec na zycie minonia z lewym gornym rogu i na twoj atk dmg

1366207790-U344225.png

by me

Opublikowano

Wybierz champa z płynną animacją autoataku np. Caitlyn, staraj się ułożyć w myślach kolejność, wzór według którego będziesz eliminował poszczególne minionki tak, aby nie stracić żadnego. Potem jak to opanujesz to poproś kolege aby wziął z tobą customa i poproś go żeby wziął postać z dobrym harassem i zaczął cię cały czas harassować - w ten sposób nauczysz sie farmić nawet podczas trudnej linii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...