Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] 4Story początek gry.

Pilion

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam właśnie pobieram 4Story,ponieważ jeszcze nie grałem w tą grę MMO.I mam kilka pytań:

-Czy można jakoś zacząć zarabiać na początkowych poziomach aby mieć na podstawowy ekwipunek oraz potrzebne item'y?

-Jaka klasa będzie odpowiednia do ogarnięcia gry,mechaniki oraz do nabrania skill'a?

Wszystkie odpowiedzi będą nagradzane plusami.

Pozdrawiam Pilion B)!

1373643059-U967824.png

Opublikowano

Na początku nie musisz się martwić o itemki :) i pózniej w lvl 20-30tak ponieważ będą ci przychodziły na czas -4-3-dni około . Najlepiej znajdz sobie mentora . Pisz Na czacie SZUKAM MENTORA JESTEM NOWY. Napewno ci ktoś pomoże i spytaj sie czy cie obczai z grą w sęsie CO TO TD Td To Tajdy dokument na którym jest lepszy exp i drop i tam wiele ludzi expi. jest tam również golem (JAK JA GO NAZYWAM) z którego dropią itemki po 50s i warto je sprzedać

Jak mentor cie wyexpi Do 30lvl zbieraj kase potem na td będą się pojawiać OGROMNE grzyby które musisz ubić potem będzie Ogromny Felin którego jak ubijesz lecą zwoje co chodzą 1-2g Tak sądze. i potem pójdzie gładko . też warto robić PIEKI. Na 90lvl z piek do kilku G jest. TAK SLYSZALEM :)

I to by było na tyle przepraszam za błędy jak coś zle napisalem niech poprawi :D ZEDYTUJE Najwyzej

Najlepsza klasa na poczatek to LUCZNIK łatwy do ogarnięcika sam zobaczysz :D wiele ludzi nim gra i jest dobry w PVP bo jest 2 czy 3 w rankingu a zaklinacz jest ciężki do pvp na początku i expa ale potem na 90lvl jest dobry do PVP

Ja gram LUCZNIKIEM :> ale skonczylem gre (Teraz gram na privach)

@UP TO JEST MMORPG xD

@Edit

POOGLĄdaj na YT Reszte :)

Opublikowano

Poczekam na inne wypowiedzi poleciał plusik,ale nad klasą się zastanowię bo nie chce grać tym co wszyscy :P.

@UP Wiem,że to MMORPG ale po prostu napisałem tak bo chyba każdy się domyślił bo od tego jest ten dział.Ale jeśli uważasz to za błąd to przepraszam :unsure:.

1373643059-U967824.png

Opublikowano

Co do expa i zbierania kasy wszystko ładnie opisał. Co do klasy to ja na początek polecił bym mag bo ma sporo dmg, 2 stuny i 3 aeo co ułatwia exp, jdynym minusem jest mała ilość defa. Łucznika nie polecam bo gra nim prawie każdy ( pewnie dlatego że jest dość prosty do ogarnięcia) i łatwo jest go pokonać.

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

Opublikowano

Dlatego nie chcę być jak każdy,czekam na inne wskazówki jeśli ktoś ma coś jeszcze do dodania.

1373643059-U967824.png

Opublikowano

Jeszcze dobry jest RMC Jest żadki i dobry w PVP Ma Stuny :) i jak mówiłem bardzo dobry w pvp mało ludzi nim gra bo trzeba docenić jego moc :)

Opublikowano

Ja polecam łucznika, bynajmniej na początek, bo jest łatwy do ogarnięcia, a nie każdy może go zabić (pod warunkiem, że ma się skilla ;)). Mag ma dobre skille, ale mało defa. Rycerz mroku cienia ma dużo stunów i znika, ale ma słabsze skille do expa, jest to postać typowo do PVP. Co do kapłana i zaklinacza. Kapłan ma skille, którymi sobie pomaga, np.: buffy czy bańki ochronne. Zaklinacz ma stwora, który mu pomaga. Każda postać jest w czymś dobra, ma swoje plusy i minusy. Wystarczy trochę umiejętności i eq by być naprawde dobrym. Do expa polecam: łucznika, maga,kapłana,zaklinacza.

P.S.

Sorry o wojowniku zapomniałem, ale nim się cieżko expi :)

Opublikowano

W sumie ja grałem na prywatnych serwerach na hackach łucznikiem no i wymiatałem, łatwo się expiło, dużo poświęciłem tej grze czasu, bo na polskim 4story
strasznie długo się wbija poziomy, na prywatnym za to poszło gładziutko do 30, jeśli chcesz ogarnąć mechanikę gry i zarabiać łatwo kasę to ja również polecam
Łucznika.

OndteAw.png

Opublikowano

Jeśli zaczynasz grę i będziesz miał pewnie nie za dobre eq to polecam ci Maga ponieważ ma 2x ataki obszarowe i 2x tzw. dobitki
dzięki tym skillom szybko dobijesz potworki.

Tak da się zarabiać na początkowych lvl'ach poprostu expiąc ponieważ lecą ci różne przedmioty które trochę są WART !!.
Jest loteria dusz od dziś jest nowy patch 4,2 w którym w loteri będziemy ciągle wygrywać nawet jak przegramy co prawda mniejszą sumkę ale zawsze coś...

JAK COŚ TO POLECAM GRAĆ OD DZIS !!!
O eq nie jest problem !! Wystarczy ci eq tzw. LOCHOWE te eq mozesz kupić (cale ) za ok. 1g.
1g uzbierasz bo to nie problem. Do 34lvl możesz expić w eq z wypożyczalni całe eq kupisz +12 na 3 dni za 90s w takim eq w 3 dni spokojnie wbijesz 34

ogółem 93 lvl wbijesz w miesiąc jak codziennie będziesz grać min. 2-4h

1312138057-U250359.jpg

By GutenMorgen

Smok

w1d6h0.gif

Team

logocfq.png

Filmy

Cat_catches_treat.gifPowerwheels_wheelie.gif

Kangaroo_playswith_junk.gifMascot_troll_flashing.gif

Opublikowano

1. Nie masz co sie martwić na małych lvl`ach nie potrzebne jest Ci jakieś pro eq, za misje, pieczątki i moby dostaniesz odpowiednią ilość pieniędzy. (chyba, że będziesz chciał ulepszać, wtedy przyda się hajs)
2. Jak wolisz, np. najszybciej expi się wojownikiem, ale zagraj łucznikiem, albo kapłanem.

Opublikowano

Ja gram w 4s ok 2/3 lata z przerwami i się trochę już nagrałem na pl'u i na Privach.
Mechanika gry jest dość łatwa ale dla myślących głową.
Na Początek polecam ci wbicie małej ilości pieniędzy poprzez sprzedaż otemków tak do ok 100 sztuk srebra, aby móc kupić Broń i Zwoje, Ulepszyć je do +8/9 i wystawić. 400-900s (Nie wiem jakie są ceny, byś musiał kogoś spytać, bo od afery z goldami to już zaczełem nie ogarniać) i za 1/1.5G Możesz kupic sobie dobrą (Nawet) Broń do expa, później ekwipunek. Tak jak Dreem212 Napisał, Szukaj mentora, on może ci pomóc w biciu lvl'a.

Co Do Klasy To Tak (Moim punktem Widzenia ;). ):

-Woj, Jest ciężki do ogarnięcia na początek Dobry do pvp Przeciwko RMC, Dużo siły, Dużo życia, mało zręczności itp..
-Łucznik, No Też ciężki na sam początek do ogarnięcia, ale z czasem jak przypatyrzysz się innym graczom to się nauczysz. Dobry do PvP, Ogarnięty Łucznik potrafi wygrać ze wszystkimi ale chyba jego największymi rywalami są Zaklinacz i Mag ;D, Średnia ilość siły, Dużo zręczności, Też tak śrenio Życia.

-Rycerz Mroku Cienia (RMC) Łatwy do ogarnięcia, bardzo łatwy Do PvP Dobry Przeciwko Łucznikowi jeżeli Gracz RMC jest ogarnięty, Do wojen nie polecam Jedynie to chyba Łuk i kapłani do wojen są dobrzy, Do Expa Średnio dobry, ale przydatny na misje ponieważ ma dużo stunnów. Dużo siły, mało życia, Średnio zręczności
-Zaklinacz, Na Sam Poczatek nie jest za dobry, mało skilli, ale ma swojego Towarzysza, Chodzi o stwora który pomaga w expieniu, Zaklinacz jest dobry Od ok 70 lvl Do PvP do Expa i do PvP Nie polecam bo jest ciężki do ogarnięcia, ale Może Pokonać Łucznika, Wojownika, (Zależy jaki Mobek jest przy tobie(Wspomniany wcześniej Towarzysz)Dużo inteligencji, Mało mądrości , Średnio życia, Mało zręczności, mało siły
-Mag, Jest naprawdę prosty do ogarnięcia, jeszcze prostszy od łucznika, Łatwo się nim expi, dobry do pvp z Wojem, RmC, Nawet łucznikiem i kapłanem, Klasa popsortu do expienia,
Dużo inteligencji, Dużo mądrości, Dużo jak na klasę magiczną Życia mało Siły, Średnio zręczności
-Kapłan, Hmm.. Co By Tu Powiedzieć o kapłanie, Kapłan ma dużo zalet, Jak masz lvl ok 20 Posiadasz już prawie całość buffków oczywiście 1/x To już cię mogą inne klasy Podexpiać. Kapłan dzieli się na 2 Podklasy jakby. Defensywny i Offensywny. Nie wybierzesz tego w menu tylko sam wybierasz jego "Podgrupę" Znaczy to że Kapłan offensywny nie wybiera Skilli Pomagających tzn. Buffów tylko Skille Atakujące. Kapłan Offensywny Musi posiadać eq +18 albo wyższe A Kapłan Defensywny wystarczy mu +11/16 Kapłanem się w 4story najwięcej nagrałem i mógłbym tu o nim napisać książkę.

Kapłan Defensywny Jest Kapłanem "Pomagającym" Znaczy to że "Rozdaje" Buffki każdemu. Mało życia(Ze Względu na buffy) Dużo Mądrości, Średnio Inteligencji.

a Teraz Klasy Które ja Osobiście wybieram Dla Ciebie:

-Łucznik

-Kapłan

-Mag

Nie polecam tobie xD:

-Woj

-RMC

-Zaklinacz

Co Do Mechaniki gry bo zapomniałem ująć, Musisz zdobyć jak najszybciej Dobry Ekwipunek Ponieważ Siła mobków wzrasta z każdym lvl'em i ciężej będzie wbić na 93 lvl ;/ Polecam osobiście eq +17/20
To by było na tyle, Masz teraz coś do czytania, Taki jakby mały poradnik ode mnie dla ciebie hahhee :D. Życzę ci miłej gry ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...