Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z SG - wychodzenie z serwera, komendy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem z pluginem SG - gdy gracz pod czas sg wyjdzie calkowicie z gry, wejdzie z powrotem to respi sie w tym samym miejscu gdzie był czyli na Arenie, moze tam zaglądać do skrzynek brac itemy itp, da rade to zablokować żeby respił się np w lobby SG. Oraz 2 rzeczą jest to że na świecie mam wyłaczone pvp a SG jest zbudowany własnie tam, da się jakoś włączyć pvp na Sg nie wyłączając pvp z całego swiata ?

Opublikowano

Co do drugiego (PvP na arenie) to pluginy WorldEdit i WorldGuard (na pewno je masz). Zaznacz siekierką rogi areny (jak nie umiesz - youtube), wpisz /region define nazwa_terenu twój_nick. Czyli przykład: /region define arenapvp Marcin132. Teraz piszesz /region flag nazwa_tereny pvp allow.

Przykład: Jeśli teren nazywa się arenapvp to piszesz /region flag arenapvp pvp allow

allow - zezwalanie (tak) - w tym wypadku zezwalanie na pvp na danym terenie (arenapvp)

deny - odrzucenie (nie) - w tym wypadku zablokowanie pvp na danym terenie (arenapvp)

Napisałem Ci to prościutko, więc problemu nie ma ;) Jak będziesz mieć jednak problem to napisz mi na PW, bo gubie się już w tej subskrybcji tematu :D

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...