Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Punkty rankingowe

dsg2005

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wczoraj wpadłem na pomysł, że w końcu trzeba wyjść z brązu.

Póki co,wczorajszej nocy przeskoczyłem z Brązu II na Brąz I.

O dziwo, kiedy wygrywałem mecze w brązie II dostawałem po 15/25 pkt za wygrany mecz.

Postanowiłem zagrać pierwszy mecz w Brązie I Fizzem. Oczywiście wygrałem, lecz dostałem jedynie 5 pkt.

e9ae.png

Ogólnie serie miałem chyba dobrą, dlatego nie pokoi mnie ten spadek pkt. :O

Jakieś sugestie?

Opublikowano

Jak jesteś w I to dostajesz mniej pkt za wygraną bo walczysz o awans do wyższej dywizji. Nie dziw się że dostaniesz za wygraną po 5/6 pkt, a za przegarną -10/15

Brąz I - Silver V itd

Opublikowano

Rozumiem.

Więc dlaczego moja dziewczyna na swoim koncie dostaje po 15? -.^

Gramy razem duo, ja dostaję po 5-10, a ona po 15.

Opublikowano

Mialem to samo dostawalem po 4 punkty. Przegralem trzy mecze przez moje bledy i trolli. Teraz dostaje +20 za wygrana. Przegraj 2/3 mecze i bedzie dobrze.

riven_league_of_legends_signature_2_by_c

Opublikowano

Mialem to samo dostawalem po 4 punkty. Przegralem trzy mecze przez moje bledy i trolli. Teraz dostaje +20 za wygrana. Przegraj 2/3 mecze i bedzie dobrze.

Chyba chciałeś powiedzieć, żeby 2-3 razy wyszedł z dobierania bohaterów. Wtedy traci LP, lecz MMR zostaje takie samo. Gdyby zrobił tak, jak mu powiedziałeś straciłby i LP i MMR.

Opublikowano

Od 70-80 - ok, byłoby miło.

Tylko, że ja na sam początek dostałem 5 pkt za wygrany mecz.

W Brązie I rozegrałem 4 mecze, z czego 4 wygrane i mam jedyne 23 pkt...

Opublikowano

Przegraj jeden mecz albo wyjdź z wybierania bohaterów. Ewentualnie możesz napisać do supportu, może stwierdzą u ciebie jakikolwiek błąd jednak to jest dosyć normalne w takich sytuacjach.

Opublikowano

@up: Tak napisąłem już do riotu, ciekawe czy coś mi pomogą z tym.

W sumie to już powinien być 2gi win promo w serii:)

League of Legends

Opublikowano

Panowie, nie rozumiem tego.

Dostaję po 5-6 pkt za wygrany mecz, ale nie odejmuje mi jak twierdzicie po 15, 20, a jedynie po 3 punkty.

Może to jakiś nowy system?

Bo nie powiem, jeśli będzie to wyglądać tak, że wygrany +5 pkt, przegrany -3 to ja jestem gotów wbijać czalendżera. :D

Opublikowano

Po 4 rankedach +0 stwierdziłem że jest mi obojętne czy bd win czy lost i poszedłem z kumplem silver 3 duo. Teamy w platynach i mój i enemy (enemy 1 gold v my silv 3), po winie dziwo dostałem serie... Widocznie coś się odbugowało w momencie pójścia duo.

League of Legends

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...