Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bycie policjantem vs informatykiem

xAdiXx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z tego co wiem, więcej Informatyk.

No i jak dla mnie ciekawszym zawodem jest informatyk xD

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Informatyk, jeśli znajdziesz dobrą firmę, to na start masz zaje. sty hajs. W policji jak i na świecie idziesz hierarchią..

Kocham mpcforum.pl!!!
18706.png

"I potrafię słodko kwaśny być jak chilli gdy się wkurze"

Opublikowano

Wypłata policjanta najgorsza nie jest, w dodatku ta wcześniejsza emeryturka ;)

1371988330-U644589.jpg

Mentor | Moderator DarkOrbit | Postwriter | exModerator

Opublikowano

Informatyk.Juz studiujac np w Krakowie informatyke nawet podczas studji moze zarabiac z 5k ; )

Ja chce zostac informatykiem, aczkolwiek fajnie by bylo byc antyterorysta (adrenalina).

Opublikowano

Jak znasz się dobrze na kompach to tak jak inni piszą przyjmą cie do dobrej firmy ,możesz naprawiać komputery , robić nich przeglądy itp.A jak tako to idz na policjanta wczesna emeryturka już po 40 nawet i jak jesteś policjantem na emeryturze to możesz dalej pracować i dostawać emeryturę chyba. Zarobki to też ładne.I się nie przepracujesz...

No ale na dodatek będziesz nielubiany przez ludzi.

Opublikowano

jako informatyk, mało mi to mówi, lecz jako programista, średnia to ~6k(btw. informatyków dużo teraz się edukuje, więc ciężko może być)

jako policjant, nie spodobasz się szefowi policjantów xD to lecisz na kryminałkę, więc będziesz musiał być chujem, i nie będziesz miło traktowany przez młodzież itd.

Opublikowano

Informatyka to lepszy zawód pod względem pieniężnym. No ale jest też ciężka, musisz ją polubić. Potem łatwo o pracę. Zresztą podobnie z policjantem.

Opublikowano

Nie bierz informatyka, znam typka co zarabia 200 mieś, a jest z tego dobry.

najlepszy lekarz i policjant :)

Opublikowano

policjant, możesz napierdalać cyganów za free, jak wymieżysz dzieciaka z jaraniem w kieszeni to mu je zabierasz, masz wcześniej emeryturke, tylko będziesz potocznie kurwą : )

Informatyk.Juz studiujac np w Krakowie informatyke nawet podczas studji moze zarabiac z 5k ; )
Ja chce zostac informatykiem, aczkolwiek fajnie by bylo byc antyterorysta (adrenalina).

no też miałem take marzenia że antyterrorystą, no ale ja wychodziłem na dwór a nie uznawałem się za architekta w minecrafcie, a zresztą kulka w łeb i koniec twoich marzeń.

a 5k w trakcie studi to ci chyba matka powiedziała żebyś z infy na koniec miał 5.

syggnapng_nhhraxa.png
Opublikowano

JUż lepiej idź na wojskowego... żołnierza ;D

Generałowie mają w ch&^%#@(*&()*)j dużą emeryturę ;D

Zajrzyj na bloga -> Click

Opublikowano

Jeśli chcesz pracować do 67 roku życia to idź na informatyka, a jeśli chcesz mieć spokój od pracy już kilkanaście lat wcześniej i zarobki nie najgorsze to zostań policjantem.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Ja tam polecam ci informatyka ;)

Sam od września zaczynam naukę jako informatyk :)

2hxtusn.png

East To West!

Arsenal Is The Best!

Fuck The Rest!

Opublikowano

Informatyk to pojęcie bardzo obszerne i możesz o wiele więcej zarabiać od policjanta np. w pisaniu stron, projektować w grafice i wiele innych.

Opublikowano

Tych informatyków tyle jest na rynku, że rzygać się nimi chce. Wolę iść na policjanta niż na informatyka, bo później nie muszę martwić się o emeryturę .

9368_gold.png

Opublikowano

Przede wszystkim wybierz to, w czym lepiej się będziesz czuł. Nie tylko kasa się liczy. Nie rzucaj się w informatykę, jeśli masz to robić na siłę i nie będziesz w tym dobry (takich "informatyków" to na rynku pracy jest wielu i dobrego zatrudnienia nie znajdą). Pamiętaj też o tym, że by dostać się do Policji, musisz przejść testy sprawnościowe (które sporo kandydatów oblewa). Praca w Policji może być ciekawa (np. jako technik kryminalistyki).

Znam też osobiście informatyka, który pracuje w Policji (oczywiście jako informatyk policyjny:P). Może to by było dobre połączenie dla Ciebie.

#don't care

Opublikowano

Co Wy tutaj gadacie. Jeśli nie byłby dobrym informatykiem na dobrym stanowisku, to za przeproszeniem, gówno by zarabiał.
Policjant ma większe płace niż myślicie. W domu mam mundurowego, z początek policjant który na chwile obecną zarabia 4-5 tyś. zł miesięcznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...