Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co wymienić

sebosebosca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie (proszę zaraz nie pisać tutaj zbędnej krytyki) chodzi natomiast o wymianę 2 podzespołów, a mianowicie mam pytanie czy zna ktoś jakiś procesor lepszy od Pentium® Dual-Core CPU 2,70GHz 2rdzeniowy tak do 250 zł może być używany

oraz czy zna ktoś (przepraszam, że się powtarzam) jakąś lepszą kartę graficzną od ATI Radeon HD 4350 tak do 300zł może być także używana. I czy wymiana tych dwóch podzespołów wystarczy do lepszej jakości gier? np. aktualnie mogę pograć tylko w battlefield 3 na ustawieniach low-medium (tzn. parę ustawień graficznych na low (np. cienie, tekstury postaci) a nie które na medium (np. tekstury otoczenia, animacje czy jakośtak) z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano

Podaj płytę główną i zasilacz.

chodź osobiście wnioskuje że tu nic nie wymienisz ( stare części ) jedynie co mi przychodzi do głowy to zmiana karty grafi z aktualnej 4350 na 4850. Ale mogę być w błędzie.

graphic.png
Opublikowano

Zasilacz masz dobry Delta to renomowany producent :) a co do zmian to ja bym zmienił na twoim miejscu tylko kartę graficzną na używanego radeona HD6770 widziałem ostatnio na Allegro za 280zł :) Bardzo Ci tą kartę polecam bo sam ją posiadam i jestem z niej zadowolony BF3 przy rozdzielczości 120x720 śmiga mi na wysokich z wyłączonym antilasingiem :)

Opublikowano

Hmmm spoko pomyśle jeszcze o tej karcie mam tylko takie pytanie czy jeśli ta karta to DDR5 to znaczy, że jeśli mam ram DDR2 (ps. nie jestem za bardzo obeznany w tej dziedzinie) to będę musiał go wymienićna DDR5 ?

Opublikowano

Hmmm spoko pomyśle jeszcze o tej karcie mam tylko takie pytanie czy jeśli ta karta to DDR5 to znaczy, że jeśli mam ram DDR2 (ps. nie jestem za bardzo obeznany w tej dziedzinie) to będę musiał go wymienićna DDR5 ?

nie, nie będziesz musiał wymieniać ramu

Opublikowano

Ja bym proponował kupno najtańszej używanej płyty na H61, do tego Celeron G550/G1610, zostanie Ci około 200-250 zł i za to możesz myśleć o jakiejś karcie (może starczy na HD6770). Przy obecnym procku nie ma co ładować nic mocniejszego. Ewentualnie teraz kup jakąś droższą grafiką lub procesor, a potem dokupisz ten drugi podzespół

Opublikowano

Właśnie znalazłem taki za 249 zł używany ale karta mi się zamknęła i historia cała wyczyściła, postaram się znaleźć zaraz. Karta Graficzna polecam jakąś z typu NVidii Geforce nową za 130 zł jest na allegro

Opublikowano

http://allegro.pl/asrock-h61m-vg3-bulk-intel-h61-lga-1155-pcx-vga-i3343224794.html
http://allegro.pl/procesor-celeron-g1610-2-6ghz-lga1155-box-promo-i3333403651.html 

- ten procesor był by lepszy? tam za bardzo się nie znam ale mam tak samo 2.6 GHz aktualnie swój procesor dwurdzeniowy

I do tegoHD6770 uzbierał bym te 100 zł :)

ps. tylko karta graf. jest w tej płycie zintegrowana :/

Opublikowano

ten procesor był by lepszy? tam za bardzo się nie znam ale mam tak samo 2.6 GHz aktualnie swój procesor dwurdzeniowy

Nie podałeś modelu, jednak stawiam na to że to coś starego i ten Celeron będzie od niego lepszy. Ale podaj model procka, sprawdzisz programem typu CPU-Z

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...