Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Łotrzyk człowiek, czy grać dalej ?

boxer010

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc, gram łotrzykiem czlowiekiem, mam juz 28 lv, i słyszalem ze to złe połączenie. i tu jest pytanie: czy grac dalej, czy zrobic łotrzyka niziołka do tego? czy jest duża róznica miedzy tymi 2 rasami ?

TqL

6dIB3s_s2.jpg

Opublikowano

Jest duża różnica, człowiek dla łotrzyka to zły wybór. Różnica między Niziołkiem a Człowiekiem jest taka, że ma tylko 2 punkty statystyk do danej cechy a Niziołek ma pierwszorzędne i drugorzędne statystyki przeznaczone dla łotrzyka.

Opublikowano

Hmm Człowiek to jest takie troche dziwne połączenie , człowiek jest wolny co oznacza mniej uników niziołek jest szybszy co oznacza więcej uników ja bym ci radził zmienić bo na end game możesz nie dać rady ,;(

Opublikowano

ok, dzięki wam, w jakims tam poradniku wyczytałem, ze to dobre połączenie a teraz załuje ;p mam pytanie, jest jakas mozliwosc przerzucenia kasy na 1 kompie ? z postaci na postac

ps. nową postac lepiej robic w Dragon czy Beholder?

TqL

6dIB3s_s2.jpg

Opublikowano

ok, dzięki wam, w jakims tam poradniku wyczytałem, ze to dobre połączenie a teraz załuje ;p mam pytanie, jest jakas mozliwosc przerzucenia kasy na 1 kompie ? z postaci na postac

ps. nową postac lepiej robic w Dragon czy Beholder?

Waluty nie da się przerzucić, możesz komuś zaufanej osobie dać, aby ci przechował. Graj na tym, gdzie ci się podoba.

Opublikowano

a na ktorym wiecej graczy / polakow?

Na każdym serwerze gra dużo polaków, który byś nie wybrał to wszędzie można spotkać.

Opublikowano

ok, juz ostatnie pytanie, jak przenieśc itemki na inną postac? bo slyszalem ze sie da, bo niestety nikt ze znajomych w to nie gra, a nie mam 2giego kompa w domu ;p

aa i dzieki wszytskimz a opdowiedzi macie lajki

TqL

6dIB3s_s2.jpg

Opublikowano

ok, juz ostatnie pytanie, jak przenieśc itemki na inną postac? bo slyszalem ze sie da, bo niestety nikt ze znajomych w to nie gra, a nie mam 2giego kompa w domu ;p

aa i dzieki wszytskimz a opdowiedzi macie lajki

Na itemy wystarczy poczta w grze.

Ale panowie, co z elfem, który ma bon do kryta?

Opublikowano

ja gram elfem na rogalu i dobrze mi sie gra. Żadnych problem w PvE jak i w PvP.

Właśnie o to chodzi. Dlaczego klasa z bonusem do krytyka jest pomijana?

Opublikowano

ja ta klase wybralem na poczatku ze względów estetycznych, później się dowiedziałem ze ma takie bonusiki. Pomijana jest poniewaz ten 1% nie wpływa tak bardzo na rozgrywke, a ten drugi na mniejszy slow to nie dla rogala tak mysle chociaz przydatne np. vs controlers

nudsyg_zps005130d2.png

Opublikowano

A tak konkretnie to przeczytałeś pewni w tym tutorialu http://www.mpcforum.pl/topic/981218-mini-tut-wybor-rasy-do-klasy/.

Maximus460 trochę dziwne to z twojej strony tu piszesz inaczej tam inaczej, a co do pytania to graj jaką rasa chcesz w końcu najlepiej podjęty wybór to wybór prób i błędów.

Znalazłem błędy i postanowiłem zmienić.

Dla Rogue najlepszym rozwiązaniem będzie Niziołek a już piszę dlaczego. Niziołek ma pierwszorzędną i drugorzędną cechę to czyni, że jest lepszy od takiego elfa na dodatek ma 10% na odbicie. Elfa można porównać z półorkiem, też mają bonusy do krytyka, ale pół ork ma aż 5%, ale znow półork ma dwie cechy pierwszorzędne i drugorzędne czyli to oznacza, że elfa nie warto brać do rogue.

Opublikowano

Rasy uporządkowane w zależności od przewagi w dpsie.

1. Half Orc: +5% crit severity, +2 Dexterity and +2 strength, +10% run speed on combat start

1. Drow: Faerie Fire: -3% damage reduction/-5% power, +2 Dexterity and +2 Charisma

2. Human: +3 heroic feats, +2 Strength, +3% defense

2. Tiefling: +5% damage on mobs under half HP, +2 Charisma, +2 Intelligence

3. Wood Elf: 1% crit, +2 Dexterity, +2 Intelligence, 10% slow resistance

4. Halfling: +3% deflect, +2 Dexterity, +2 Charisma, 10% CC resistance

5. Half-Elf: +1 Intelligence, +2 Charisma, +1% crit severity, +1% deflect

6. Dwarf: knockback resistance, +2 Strength, DoT resistance

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...