Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plusy i minusy klas

DjDaamian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.Wojownik

1373568974-U942871.jpg

Plusy + = Duzy dmg i armor , możliwość blokowania ciosów

Minusy - + mało itemów w sklepach , wolny atak , mało mobilny

Berserker ma duzy dmg i szybki atak nie blokuje ciosow i ma malo armora i jest bardzo mobilny..
Guardian ma sredni dmg i wolny atak blokuje ciosy i ma wiele armora i jest malo mobilny

Wojownicy mogą być Strażnikami albo Berserkerami

- Strażnicy mają zwiększone zdrowie i moce obronne.
- Berserkerzy posiadają moc szaleństwa wojny, które zwiększa ich szybkość ataku z każdym uderzeniem.
Wojownik może posiadać następujące uzbrojenie :
Broń oburęczna (Miecz Dwuręczny, Maczuga, Topór)
Broń jednoręczna (Miecz Jednoręczny, Maczuga, Topór)
Tarcza + broń jednoręczna

2. Mag

1373569237-U942871.png

Plusy + = duży dmg , może się leczyć , najwięcej itemów z mobów i sklepu jest dla niego , zasięg

Minusy - = mało hp ,

Magowie dusz specjalizują się w ognistych lub wodnych zaklęciach.
- Magowie ognia mogą strzelać płonącymi pociskami i ognistymi kulami by spalić swych wrogów.
- Magowie wody mogą przyzwać spadające się krople wody które odnawiają PŻ sojuszników.
Magia Ognia :
Cechuje się zadawaniem obrażeń przy pomocy czarów ognistych.
Magia Wody :
Specjalizuje się w zdolnościach ochronnych i leczniczych.
Prędkość ataku wzrasta z każdym uderzeniem.
Czyli krótko mówiąc mag ognia to typowa postać atakująca magią a mag wody typowy healer .
Mag może nosić :
Lekką zbroję , kostury , różdżki , bransoletki i laski

3.Łucznik

1373569430-U942871.jpg

Plusy + = zasięg , jest łatwy , sporo itemków , jest posredni pomiedzy wojem a magiem

Minusy - = ciężko nieraz trafic szybszego moba

Łucznicy mogą wybrać między Snajperem i Skautem.
- Snajperzy specjalizują się w dokładnie wycelowanym ataku wysoko dystansowym.
- Skauci są bardziej mobilni i dobrzy w walce średnio dystansowej
Skaut:
Mobilny i dobry w walce średniodystansowej.
Umiejętność specjalna - "Scout's Swiftness", zwiększa prędkość poruszania się i atakowania na 10 sekund.
Snajper:
Dobry w wycelowanych strzałach wysoko-dystansowych.
Umiejętność specjalna - "Aim", polega na aktywowaniu niewidzialności, która zwiększa mp oraz szansę na atak krytyczny. Podczas trwania skilla musimy leżeć nieruchomo, gdyż poruszenie się dezaktywuje niewidzialność.
Łucznik może nosić :
Lekką zbroję , łuki , bumerangi oraz kusze

4.Łotrzyk

1373569690-U942871.jpg

Plusy + = szybkie ataki , uniki ,

Minusy - = troche trudny na poczatku

Ninja są bardzo szybcy w walce wręcz, są specjalistami w unikaniu ataków przeciwnika oraz na kontratakach. Z znienacka mogą zaatakować przeciwnika zadając duże obrażenia jak i mogą za pomocą swojej szybkości unikać walk z niechcianym przeciwnikiem.
Assasyni są specjalistam w skradaniu się i ataków z zaskoczenia, głównie posługują się sztyletami czyniąc z nich szybkich zabójców.
Assassin (zabójca):
Dobry w atakach z ukrycia.
Umiejętność specjalna - Niewidzialność. Zwiększa obrażenia zatrutego ataku.
Ninja:
Dobry w unikach i kontrach.
Umiejętność specjalna - "Shuriken Throw", atak i unik w jednym. Polega na wykonaniu obrotu w tył (backflipa) i rzuceniu kilku shurikenów w kierunku wroga.
Łotrzyk może nosić :
Średnią zbroję , sztylety , katany , kastety oraz bronie do rzucania.

Piszcie jakie dodać ,, + ,,lub ,, - ,, do danej klasy ;)

signature5y.png

Opublikowano

no fajnie ze go zrobiles , ale to sie kompletnie nie zgadza z prawda.. sa 4 klasy ale kazda ma po 2 profesie ktore sa calkowicie od siebie inne..

ladnie i estetycznie ale nie wiele w tym prawdy

np:

Wojownik

Plusy + = Duzy dmg i armor , możliwość blokowania ciosów

Minusy - + mało itemów w sklepach , wolny atak , mało mobilny

Berserker ma duzy dmg i szybki atak nie blokuje ciosow i ma malo armora i jest bardzo mobilny..
Guardian ma sredni dmg i wolny atak blokuje ciosy i ma wiele armora i jest malo mobilny
@edit no widzisz i juz to powoli zaczyna niezle wygladac ;)
beater-sy_eneaesp - Kopia.png

1. WarRock- Rozkodowany w 100% - 08.04.2011
  2. CombatArms - Rozdkodowany w 100% - 14.04.2011
  3. Elsword - Rozkodowany w 100% - 03.03.2012
  4. Cube World - Rozkodowany w 100% - 21.07.2013
  5. League of Legends - Rozkodowany w 50% - 22.07.2013
  6. Jakoś nie znalazłem nic ciekawego a z lola zrezygnowałem - 2015
  7. Z Programowania przerzuciłem się na hacking bo to już nie multiplayer cheats,więc mnie tu nie chcą i się do tej pory opierdalam -  połowa 2018
  8. I cyk dwójeczka, zostałem współtwórcą niewykrywalnej prywatnej platformy skrypterskiej do League of legends. Po poznaniu paru osób które mnie poprowadziły w odpowiednią strone w końcu stworzyłem coś undetected do lola... PS przypominam ze zajawka pojawiła się w 2013 a mamy 2019
Opublikowano

Dokładnie tak jak muter napisał każda klasa ma subklasę która różni się od siebie "trochę" polecam jakoś opisać i ładniej to ułożyć graficznie :)

udyr_signature_2_by_janitsu-d82aykp.png

Opublikowano

@2up

@up

opisałem subklasy ;)

oczywiście tutorial będzie ulepszany piszcie propozycje co dopisac ;)

signature5y.png

Opublikowano

3maj gruba garsc info o klasach powyciagaj wazne kwestie i wsadz do swojego poradnika napewno cos znajdziesz ciekawego ;) powodzenia.

WOJOWNIK

Wojownicy mogą używać trzech kombinacji typów broni:

• Broń oburęczna (Miecz Dwuręczny, Maczuga, Topór)
  • Broń jednoręczna (Miecz Jednoręczny, Maczuga, Topór)
  • Tarcza + broń jednoręczna

180px-16.jpg

magnify-clip.png
Przykładowy wojownik

Każdy z trzech typów broni posiada swój zwykły atak (lewy przycisk myszki) i atak specjalny (prawy przycisk myszki). Podstawowym atakiem wojownika są ataki combo, co oznacza, że każdy kolejny atak jest inny. Dodatkowo, gdy trafisz swojego przeciwnika, następny cios zostanie wyprowadzony dużo szybciej. Wojownik może zostać Berserkerem lub Strażnikiem.

[edytuj]Ciosy
Bronie oburęczne

• Kiedy zaatakujesz swojego wroga zwykłym atakiem, pierwszy cios to cios z góry (forward slam).
  • Następnym atakiem jest dźgnięcie (jab attack).
  • Trzecim z kolei atakiem jest odwrót do tyłu (backward swing). Ma on szansę na ogłuszenie przeciwników.
    • Atakiem combo jest przygotowane uderzenie (charged slam). Można go naładować poprzez trzymanie prawego przycisku myszy, ma on również szansę na ogłuszenie przeciwników. Strażnicy mogą blokować ataki podczas ładowania poprzez trzymanie broni bokiem do przeciwnika.

Bronie jednoręczne

• Pierwszym, zwykłym atakiem jest obrót z prawej (right swing)
  • Po nim występuje natychmiastowy szybki obrót. (offhand swing).
    • Specjalnym atakiem jest naładowane wcześniej wirowanie (charged swirl). Wojownik wykonuje szybkie obroty i uderza pobliskich przeciwników cztery razy z rzędu. Strażnicy mogą zablokować atak krzyżując bronie przed sobą w czasie ładowania

Tarcze

180px-4.jpg

magnify-clip.png
Przykładowy wojownik

• Pierwszym, zwykłym atakiem jest grzmotnięcie tarczą (shield bash).
  • Drugim atakiem jest dźgnięcie (stab).
    • Specjalnym atakiem jest naładowany blok (charged block). Podczas ładowania ataki mogą być zablokowane. Kiedy prawy przycisk myszy zostanie puszczony, wirujące cięcie zostanie wykonane, a przeciwnicy na wprost wojownika zostaną ogłuszeni. Strażnicy mają dłuższą przerwę w blokowaniu.

LUCZNIK

Łucznicy atakują swoich wrogów z dystansu. Noszą średnią zbroję i mogą walczyć tylko przy pomocy łuków, kusz i bumerangów. Mają możliwość zostania albo skautem, albosnajperem.

180px-Lucznik007.jpg

magnify-clip.png
Przykładowy łucznik

• Skaut:
    • Mobilny i dobry w walce średniodystansowej.
    • Umiejętność specjalna - "Scout's Swiftness", zwiększa prędkość poruszania się i atakowania na 10 sekund.
  • Snajper:
    • Dobry w wycelowanych strzałach wysoko-dystansowych.
    • Umiejętność specjalna - "Aim", polega na aktywowaniu niewidzialności, która zwiększa mp oraz szansę na atak krytyczny. Podczas trwania skilla musimy leżeć nieruchomo, gdyż poruszenie się dezaktywuje niewidzialność.

MAG DUSZ

Magowie Dusz używają swojego umysłu by kontrolować duszę i rzucać potężne zaklęcia. W przeciwieństwie do innych klas punkty spirit'u pasywnie im się odnawiają. Nosząlekką zbroję i mogą używać kosturów, różdżek, lasek i bransoletek Mogą zostać Magami Ognia lub Magami Wody.
Podstawowe ciosy:
M1.png - Cios kulą lub tornadem.
M2.png - Dłuższe więcej zadające tornado lub kula. (Wymaga Many)
Perki:
1.pngHealing Stream (Leczenie) - Leczy ciebię lub wybraną osobę za kosztem many. ORAZ Ss.pngFire Explosion- Ognista ekplozja - Ognista kula wybucha po pewnym czasie i odpycha przeciwników z zasięgu po wybuchy oraz zadaje obrażenia.
2.pngMana Shield (Tarcza z many) - Jesteś chroniony przez barierę która nie pozwala na jakiś czas otrzymywanie obrażeń.
3.pngTeleport - Zostajesz przeniesiony do zaznaczonej lokalizacji.

180px-120.jpg

magnify-clip.png
Przykładowy Mag (Wody)

• Magia Ognia:
    • Cechuje się zadawaniem obrażeń przy pomocy czarów ognistych.
  • Magia Wody:

180px-84.jpg

magnify-clip.png
Przykładowy Mag (Ognia)

• Specjalizuje się w zdolnościach ochronnych i leczniczych.
    • Prędkość ataku wzrasta z każdym uderzeniem.

ŁOTRZYK

Łotrzyki są cichymi wojownikami wyspecjalizowanymi w skradaniu się, oszustwach, unikach i szybkich atakach. Noszą średnią zbroję oraz mogą używać sztyletów, kastetów,katan oraz broni do rzucania. Łotrzyk jest klasą zadającą duże obrażenia kosztem ilości HP. Łotrzyki mogą podążać drogą Zabójcy lub Ninja.

180px-125.jpg

magnify-clip.png
Przykładowy łotrzyk ze sztyletami

• Assassin (zabójca):
    • Dobry w atakach z ukrycia.
    • Umiejętność specjalna - Niewidzialność. Zwiększa obrażenia zatrutego ataku.
  • Ninja:
    • Dobry w unikach i kontrach.
    • Umiejętność specjalna - "Shuriken Throw", atak i unik w jednym. Polega na wykonaniu obrotu w tył (backflipa) i rzuceniu kilku shurikenów w kierunku wroga.

180px-131.jpg

magnify-clip.png
Przykładowy łotrzyk z kataną

DRZEWKO SKILLI

Drzewko umiejętności jest bardzo ważnym aspektem w Cube World. Każda klasa posiada inne drzewko umiejętności. Umiejętności możemy dodawać dzięki punktom, które dostajemy co 5 poziomów. Drzewko skilli można zresetować za monety, które możemy zdobyć z misji. Oprócz umiejętności dla każdej klasy, mamy pasywne umiejętności które są dla wszystkich: dłuższy lot, szybszy bieg itp.

informacje zaczerpnieto z ¨Wiki CubeWorld¨

7. Z Programowania przerzuciłem się na hacking bo to już nie multiplayer cheats,więc mnie tu nie chcą i się do tej pory opierdalam -  połowa 2018
  8. I cyk dwójeczka, zostałem współtwórcą niewykrywalnej prywatnej platformy skrypterskiej do League of legends. Po poznaniu paru osób które mnie poprowadziły w odpowiednią strone w końcu stworzyłem coś undetected do lola... PS przypominam ze zajawka pojawiła się w 2013 a mamy 2019
Opublikowano

Bardzo fajny topic. Ja również już wiem kim będe grać. Dzieki !

Liczba postów:

1✔  5✔  10✔  25✔ 50 100✘  250✘  500✘  1000

Opublikowano

3maj gruba garsc info o klasach powyciagaj wazne kwestie i wsadz do swojego poradnika napewno cos znajdziesz ciekawego ;) powodzenia.

WOJOWNIK

Wojownicy mogą używać trzech kombinacji typów broni:

• Broń oburęczna (Miecz Dwuręczny, Maczuga, Topór)
  • Broń jednoręczna (Miecz Jednoręczny, Maczuga, Topór)
  • Tarcza + broń jednoręczna

180px-16.jpg

magnify-clip.png

Przykładowy wojownik

Każdy z trzech typów broni posiada swój zwykły atak (lewy przycisk myszki) i atak specjalny (prawy przycisk myszki). Podstawowym atakiem wojownika są ataki combo, co oznacza, że każdy kolejny atak jest inny. Dodatkowo, gdy trafisz swojego przeciwnika, następny cios zostanie wyprowadzony dużo szybciej. Wojownik może zostać Berserkerem lub Strażnikiem.

[edytuj]Ciosy

Bronie oburęczne

• Kiedy zaatakujesz swojego wroga zwykłym atakiem, pierwszy cios to cios z góry (forward slam).
  • Następnym atakiem jest dźgnięcie (jab attack).
  • Trzecim z kolei atakiem jest odwrót do tyłu (backward swing). Ma on szansę na ogłuszenie przeciwników.
    • Atakiem combo jest przygotowane uderzenie (charged slam). Można go naładować poprzez trzymanie prawego przycisku myszy, ma on również szansę na ogłuszenie przeciwników. Strażnicy mogą blokować ataki podczas ładowania poprzez trzymanie broni bokiem do przeciwnika.

Bronie jednoręczne

• Pierwszym, zwykłym atakiem jest obrót z prawej (right swing)
  • Po nim występuje natychmiastowy szybki obrót. (offhand swing).
    • Specjalnym atakiem jest naładowane wcześniej wirowanie (charged swirl). Wojownik wykonuje szybkie obroty i uderza pobliskich przeciwników cztery razy z rzędu. Strażnicy mogą zablokować atak krzyżując bronie przed sobą w czasie ładowania

Tarcze

180px-4.jpg

magnify-clip.png

Przykładowy wojownik

• Pierwszym, zwykłym atakiem jest grzmotnięcie tarczą (shield bash).
  • Drugim atakiem jest dźgnięcie (stab).
    • Specjalnym atakiem jest naładowany blok (charged block). Podczas ładowania ataki mogą być zablokowane. Kiedy prawy przycisk myszy zostanie puszczony, wirujące cięcie zostanie wykonane, a przeciwnicy na wprost wojownika zostaną ogłuszeni. Strażnicy mają dłuższą przerwę w blokowaniu.

LUCZNIK

Łucznicy atakują swoich wrogów z dystansu. Noszą średnią zbroję i mogą walczyć tylko przy pomocy łuków, kusz i bumerangów. Mają możliwość zostania albo skautem, albosnajperem.

180px-Lucznik007.jpg

magnify-clip.png

Przykładowy łucznik

• Skaut:
    • Mobilny i dobry w walce średniodystansowej.
    • Umiejętność specjalna - "Scout's Swiftness", zwiększa prędkość poruszania się i atakowania na 10 sekund.
  • Snajper:
    • Dobry w wycelowanych strzałach wysoko-dystansowych.
    • Umiejętność specjalna - "Aim", polega na aktywowaniu niewidzialności, która zwiększa mp oraz szansę na atak krytyczny. Podczas trwania skilla musimy leżeć nieruchomo, gdyż poruszenie się dezaktywuje niewidzialność.

MAG DUSZ

Magowie Dusz używają swojego umysłu by kontrolować duszę i rzucać potężne zaklęcia. W przeciwieństwie do innych klas punkty spirit'u pasywnie im się odnawiają. Nosząlekką zbroję i mogą używać kosturów, różdżek, lasek i bransoletek Mogą zostać Magami Ognia lub Magami Wody.

Podstawowe ciosy:

M1.png - Cios kulą lub tornadem.

M2.png - Dłuższe więcej zadające tornado lub kula. (Wymaga Many)

Perki:

1.pngHealing Stream (Leczenie) - Leczy ciebię lub wybraną osobę za kosztem many. ORAZ Ss.pngFire Explosion- Ognista ekplozja - Ognista kula wybucha po pewnym czasie i odpycha przeciwników z zasięgu po wybuchy oraz zadaje obrażenia.

2.pngMana Shield (Tarcza z many) - Jesteś chroniony przez barierę która nie pozwala na jakiś czas otrzymywanie obrażeń.

3.pngTeleport - Zostajesz przeniesiony do zaznaczonej lokalizacji.

180px-120.jpg

magnify-clip.png

Przykładowy Mag (Wody)

• Magia Ognia:
    • Cechuje się zadawaniem obrażeń przy pomocy czarów ognistych.
  • Magia Wody:

180px-84.jpg

magnify-clip.png

Przykładowy Mag (Ognia)

• Specjalizuje się w zdolnościach ochronnych i leczniczych.
    • Prędkość ataku wzrasta z każdym uderzeniem.

ŁOTRZYK

Łotrzyki są cichymi wojownikami wyspecjalizowanymi w skradaniu się, oszustwach, unikach i szybkich atakach. Noszą średnią zbroję oraz mogą używać sztyletów, kastetów,katan oraz broni do rzucania. Łotrzyk jest klasą zadającą duże obrażenia kosztem ilości HP. Łotrzyki mogą podążać drogą Zabójcy lub Ninja.

180px-125.jpg

magnify-clip.png

Przykładowy łotrzyk ze sztyletami

• Assassin (zabójca):
    • Dobry w atakach z ukrycia.
    • Umiejętność specjalna - Niewidzialność. Zwiększa obrażenia zatrutego ataku.
  • Ninja:
    • Dobry w unikach i kontrach.
    • Umiejętność specjalna - "Shuriken Throw", atak i unik w jednym. Polega na wykonaniu obrotu w tył (backflipa) i rzuceniu kilku shurikenów w kierunku wroga.

180px-131.jpg

magnify-clip.png

Przykładowy łotrzyk z kataną

DRZEWKO SKILLI

Drzewko umiejętności jest bardzo ważnym aspektem w Cube World. Każda klasa posiada inne drzewko umiejętności. Umiejętności możemy dodawać dzięki punktom, które dostajemy co 5 poziomów. Drzewko skilli można zresetować za monety, które możemy zdobyć z misji. Oprócz umiejętności dla każdej klasy, mamy pasywne umiejętności które są dla wszystkich: dłuższy lot, szybszy bieg itp.

informacje zaczerpnieto z ¨Wiki CubeWorld¨

Jak teraz sie podoba ?

Bardzo fajny topic. Ja również już wiem kim będe grać. Dzieki !

Ciesze się że ci się podoba i ci pomogłem z wyborem ;)

signature5y.png

Opublikowano

Zmien trochę graficznie tego tuta,bo np. mag wody na niebiesko tego się nie da przeczytać...

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Zmien trochę graficznie tego tuta,bo np. mag wody na niebiesko tego się nie da przeczytać...

Już zmieniłem jak macie jeszcze jakieś sugestie to oczywiście piszcie ;)

signature5y.png

Opublikowano

Mógłbyś jeszcze oddzielić klasy od siebie tak jak jest łotrzyk oddzielony od reszty.

I wieksza czcionka dla klas.

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Mógłbyś jeszcze oddzielić klasy od siebie tak jak jest łotrzyk oddzielony od reszty.

I wieksza czcionka dla klas.

Oddzieliłem lecz czcionki nie zmienie bo jak dla mnie jest dobrze ;)

Warto przypiąć :) wiele sie dowiedziałem mianowicie o klasach :) i skillach

Dobry pomysł :D Ciesze się że się dowiedziałes czegoś z mojego tut'a ;)

signature5y.png

Opublikowano

Warto przypiąć :) wiele sie dowiedziałem mianowicie o klasach :) i skillach

Nie ma na obecną chwilę takiej potrzeby, dział jest za mały i dopiero testowy :)

udyr_signature_2_by_janitsu-d82aykp.png

Opublikowano

spokojnie ten temat pewnie kiedys znajdzie swoje miejsce ;)

@up wiec zróbmy z niego duzy i staly dzial.

Opublikowano

spokojnie ten temat pewnie kiedys znajdzie swoje miejsce ;)

@up wiec zróbmy z niego duzy i staly dzial.

Dzięki też myślę że znajdzie zasłużone miesjce ;)

No to panowie zabieramy sie za pisanie ;D

signature5y.png

Opublikowano

Te Hacki psują gre:( Co z tego wpiszemy numer 100000 i mamy taki lvl o jezu a jaka jest chęć gry? żadna ;( niestety. Odradzam Hacków do tej gry bo ona jest łatwa i gdy się kożysta z hacków staje się bardziej nudna

Wiem ,że to nie ten temat ale coś mnie kusiło do napisania

Opublikowano

Te Hacki psują gre:( Co z tego wpiszemy numer 100000 i mamy taki lvl o jezu a jaka jest chęć gry? żadna ;( niestety. Odradzam Hacków do tej gry bo ona jest łatwa i gdy się kożysta z hacków staje się bardziej nudna

Wiem ,że to nie ten temat ale coś mnie kusiło do napisania

Co tutorial o klasach ma wspólnego z hackami ?

signature5y.png

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...