Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dot. Neverwinter

PrzyjdzAzazelu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc

dzisiaj pogralem troche w neverwinter, zaczalem grac lotrzykiem kobietka i wbilem 10lvl a teraz mam pytania..

Co lepiej kupowac/szukac kryt czy kradzierz zycia itd i jakie bony beda dobre w itemkach

Mozna jakos ulepszac itemki ?

Skad wziac konia czy innego wierzchowca i jakiego na lotrzyka ?

Ktory jest max lvl ?

Sa wojny gildii ?

Bony w itemkach sa do expa czy np mozna trafic % abs na miecze itd jak w mt2 ?

I czy mozna zmieniac bony ?

Opublikowano

1. Krytyk, szukaj itemów z mocą, krytykiem, ozdrowieniem, przebiciem pancerza

2. Nie

3. Mounta można kupić u sprzedawcy wierzchowców w enklawie, koszt mounta to 5g.

4. 60

5. Nie

6. Są takie bony np. 1% więcej golda zdobywasz

7. Raczej nie, ale w IS może być więc nie jestem pewien.

Opublikowano

a z misji tylko dostaje sie expa ? Czy mozna gdzies chodzic na jakies expowiska?

Z questów, dungeonów, skirmishów, pvp ,foundry, inwokacji.

Opublikowano

Skirmishe, dungeony - podziemia czyli instancje w których razem z drużyną przechodzicie.

Inwokacja - modły do naszego bóstwa jakiego wybraliśmy na początku gry. Inwokacja daje nam różne nagrody i możemy je wykonywać raz 1h przy ognisku, używając kombinacji klawiszy Ctr+I.

Opublikowano

Mam kolejne pytania :-)

Skad wziac zlote monety ? Mam tylko miedz

Skad wziac klucz albo kase zeby otworzyc taka skrzynke fioletowa ?

gdzie mozna zdobyc kamienie ktore mozna wlozyc do eq?

Po co nam przedmioty takie jak pioro i inne tylko nazw nie pamietam, przewaznie jest ich pare w skrzynkach

Co daje "moc" ? Wiecej dmg ze skilli i hitow?

I jeszcze jedno, modlimy sie przez nacisniecie klawiszy ctrl + i przy ognisku tak? Mi to jakos nie dziala

Opublikowano

Złota moneta to 100 srebrników. 100 miedzianych to 1 srebrnik.

Skrzynia z ItemShopu lub od graczy.

Kamienie wypadają z potworów lub masz je z questów. Ja dziś wbiłem od 21lvla do 34lvla i mam pełno ich.

reszta potem bo mecz w lola sie zaczyna XDD

1372794467-U137250.jpg

Opublikowano

Mam kolejne pytania :-)

Skad wziac zlote monety ? Mam tylko miedz

Skad wziac klucz albo kase zeby otworzyc taka skrzynke fioletowa ?

gdzie mozna zdobyc kamienie ktore mozna wlozyc do eq?

Po co nam przedmioty takie jak pioro i inne tylko nazw nie pamietam, przewaznie jest ich pare w skrzynkach

Co daje "moc" ? Wiecej dmg ze skilli i hitow?

I jeszcze jedno, modlimy sie przez nacisniecie klawiszy ctrl + i przy ognisku tak? Mi to jakos nie dziala

1. 100miedzi = 1 srebro, 100srebro = 1 złoto

2. Klucz można kupić w IS za Zeny lub kupić od innego gracza za złoto

3. Uroki wypadają z mobów

4. Są to bezużyteczne przedmioty, które nie mają żadnego znaczenia w grze

5. Obrażenia

6. Nie masz pewnie wykonanego questa od Knoxa "Wezwanie bogów".

Opublikowano

ok dxieki za odpowiedz :-)

i mam jeszcze 3 pytania

Mozna jakos wystawic sklep ? i czy jest takie miejsce jak np w metin2 M1

Jak mozna pisac na czacie zeby widzieli to wszyscy gracze? Jezeli nacisniemy enter i cos napiszemy to widza to wszyscy czy tylko ludzie obok nas

Dostanie sie wiecej kasy za misje ? Bo jak na razie zeby uzbierac 1zloto to jest baaardzo trudno

y

Opublikowano

@Up.

Można wystawić coś na aukcji w Eklawie na targu.

Można klikasz alt przechodzisz do czatu -> klikasz na dole na ustawienia i tam masz do zmiany.

Tak w późniejszych etapach + masz z Dungeonów kasę i ze skrzynek.

39935986022375653157.png

Opublikowano

ok dxieki za odpowiedz :-)

i mam jeszcze 3 pytania

Mozna jakos wystawic sklep ? i czy jest takie miejsce jak np w metin2 M1

Jak mozna pisac na czacie zeby widzieli to wszyscy gracze? Jezeli nacisniemy enter i cos napiszemy to widza to wszyscy czy tylko ludzie obok nas

Dostanie sie wiecej kasy za misje ? Bo jak na razie zeby uzbierac 1zloto to jest baaardzo trudno

y

1. Nie, można tylko wystawiać orzedmioty na AH.

2. Na pasku czatu zmieniasz na strefa i wtedy piszesz na ogolnym

3. Z questow, ze sprzedaży niepotrzebnych itemów

Opublikowano

Teraz mam pytanie dotyczące misji, nazywa się gunba's foundry, Detonate shield i mam problem. W tej misji stoją jakieś ogry/orki czy coś i co muszę tam zrobić ? Dookoła nich jest pułapka, nie mogę jej rozbroić, obok stoi dwóch strażników a obok skrzynka, dlaczego tak w ogóle ta misja jest po angielsku ?

Ss z tego miejsca ;

ej2u.jpg

Opublikowano

Rzuć w niego sztyletem, to go przyciągnie bo po prostu zbugował się na pułapkach i dlatego tam stoi. Lub podejdź blisko niego, w najgorszym wypadku wejdź tam szybko, wyciągnij go i uciekaj.

39935986022375653157.png

Opublikowano

Teraz mam pytanie dotyczące misji, nazywa się gunba's foundry, Detonate shield i mam problem. W tej misji stoją jakieś ogry/orki czy coś i co muszę tam zrobić ? Dookoła nich jest pułapka, nie mogę jej rozbroić, obok stoi dwóch strażników a obok skrzynka, dlaczego tak w ogóle ta misja jest po angielsku ? Ss z tego miejsca ; ej2u.jpg

Foundry są po angielsku bo nie ma spolszczenia.

Opublikowano

Gdy rzuce w niego sztyletem nie biegnie do mnie a tutaj kolejny ss, tak jak by było ich więcej ... A jak podejdę bliżej to te potwory spadają na dół nie wiem o co chodzi ;/

9b9n.png

Opublikowano

Gdy rzuce w niego sztyletem nie biegnie do mnie a tutaj kolejny ss, tak jak by było ich więcej ... A jak podejdę bliżej to te potwory spadają na dół nie wiem o co chodzi ;/ 9b9n.png

Najwidoczniej są zbugowane, możesz pokombinować albo anulować foundry.

Opublikowano

Otwierasz dziennik misji -> klawisz "J" klikasz na niechcianą misje i po prawo na dole masz odrzuć :), itemki nie na twoją klasę możesz wywalić, sprzedać u handlarza ew. innemu graczowi to się najbardziej opłaca :)

39935986022375653157.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...