Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z javac (CMD)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Chcę skompilować sobie plugin do Minecraft, więc standardowo za pomocą komendy javac poprzez CMD. Plugin to tylko 4 pliki java, więc cmd do tego mi wystarcza. Wpisuje w cmd "javac plik.java 2plik.java i tak dalej.." i pisze, że "javac" nie jest rozpoznawane. Więc podaje CMD lokalizację javac.exe, czyli folder bin. Znów wpisuje i nie działa.. Sprawdzam i tego pliku nie mam. Może mi ktoś go podesłać?

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Kiedyś skompilowałem plugin minecraft poprzez CMD, a teraz nie mogę. Co do tematu to już mam ten javac - nie zanstalowałem JDK - środowiska developerskiego.

Okej: Teraz go ponownie chcę skompilować i wyskakuje 1 błąd. Gdy lekko przerobię, to pojawia się 100 błędów o.O Jestem laikiem w tych sprawach, ale wtedy mi się udało.. A pliki, które kompilowałem wtedy to teraz się niczym nie różnią, a teraz pojawia się błąd.

Dodatkowo pobrałem oryginalny plugin (bo ja tylko przerobiłem - projekt tego plugina został usunięty, a mam jeszcze te pliki :D). Wypakowałem go JD GUI, kompiluje i 90 błędów.. O co tu chodzi.. Pewnie potrzebny jest Eclipse, ale wtedy bez niego to skompilowałem..

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Kiedyś skompilowałem plugin minecraft poprzez CMD, a teraz nie mogę. Co do tematu to już mam ten javac - nie zanstalowałem JDK - środowiska developerskiego.

Okej: Teraz go ponownie chcę skompilować i wyskakuje 1 błąd. Gdy lekko przerobię, to pojawia się 100 błędów o.O Jestem laikiem w tych sprawach, ale wtedy mi się udało.. A pliki, które kompilowałem wtedy to teraz się niczym nie różnią, a teraz pojawia się błąd.

Dodatkowo pobrałem oryginalny plugin (bo ja tylko przerobiłem - projekt tego plugina został usunięty, a mam jeszcze te pliki :D). Wypakowałem go JD GUI, kompiluje i 90 błędów.. O co tu chodzi.. Pewnie potrzebny jest Eclipse, ale wtedy bez niego to skompilowałem..

Wypakowałem go JD GUI, kompiluje i 90 błędów..

lol tak zawsze bedzie.

Skoro jestes laikiem w tych sprawach to to że po przerobieniu masz błędy to mnie akurat nie dziwi.

Musisz dodać zmienna srodowiskową dla javy. Jak tego nie ogarniasz to zamiast javac daj "C:/Programfiles/java/jdk88/bin/javac.exe" plik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...