Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] Dlaczego lol z dzwiekiem ma mniej fps

Loth Sugan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka gram na starym kompie (chwilowo) i wkurza mnie juz ze gram caly czas bez dzwieku. Gdy wlaczam dzwiek w ogole nie da sie grac bo laguje ( mam wszystko na minimum). Dlaczego tak sie dzieje? Co muzyka ma zwiazanego z fps?

u1lc.png
Opublikowano

Ponieważ wyłączenie efektów dźwiękowych zwiększa wydajność gry, nawet gdy włączasz/wyłączasz dźwięk to Ci to pisze.
Czyli jak masz włączony dźwięk, masz mniej FPS.

279981407253602336505.png
Opublikowano

każda funkcja w systemie trochę go obciąża tym samym inne programy tracą na wydajności. w Twoim przypadku aktywacja dźwięków siada na procesor i obniża FPS w grze aby móc poprawnie wydobywać dźwięk ;)

mogę Ci polecić trzy rozwiązania.

• graj bez dźwięków dalej ;p (wiem mało kuszące)
  • kup nowego kompa (no ale za co?)
  • ściągnij program taki jak Gboost lub Razer Game Booster (programy te powinny poprawić wydajność gry poprzez dezaktywację zbędnych procesów na Twoim komputerze.)

mam nadzieję że pomogłem ^^

Opublikowano

W każdej grze dźwięki kradną Frames per Second. Np. na moin starym lapropie GTA IV z dźwiękami chodzi na 20-25 fps, a bez dźwięków stałe 30 (dlatego muzyczka i gramy jak mi się komputera nie chce włączać) W LoL'u wszysko płynnie działa. Wybierz kilka rozwiązań od kolegi wyżej.

"Ogień topi lód, ale woda gasi płomień"

Opublikowano

Wystarczy już chyba postów na temat tego, że dźwiek obniża FPS bo obciąża procesor... Każdy następny taki post = 5% za spam.

everybody_lies_by_deadmelkor-d5bl91v.png

"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść

Niepokonanym

Wśród tandety lśniąc jak diament

Być zagadką, której nikt

Nie zdąży zgadnąć nim minie czas..."

| exModerator Inne MMO | exLider League of Legends | exMPC Media Lider | VIP |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...