Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie/Dyskusja] Nerfy Annie i ogólna grywlaność

renzrul78lk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przez kochanych forumowiczów postanowiłem powrócić do LoLa. Zamierzam grywać Anką na midzie. Zastanawia mnie jedna rzecz - mianowicie usseles czy OP? Jak się sprawuje na dzisiejszej mecie i czy daje rade na midzie? Nie grałem z 5 miesięcy i nie wiem jakie nerfy dostała. Czekam na wasze opinie i byłbym wdzięczny za wypis nerfów/bufów o ile to możliwe.

http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227#history

Profil sławnego Kaszy - Adolfa Hipstera. Zmienił nick bo był jednym z najsławniejszych BoLowców. Jak widać wszystkie gry to praktycznie APC. Pare dni nie ma BoLa i kaszce się troszku spadło ale dszelendszer będzie.

Opublikowano

Wiem tyle że dostała parę buffów , jeden z nich to taki że jej tibbers ma teraz (chyba)3k hp czyli wielki plus ;) , postać jest dobra ale mało osób nią gra , z AoE ulti+stunem jest bardzo dobrym wyborem ,przydaje się do teamfightów.

Opublikowano

Dla Mnie w cholere Mocna ... Burst jest przeboski, miażdzysz większość przeciwników na midzie jednym combo ( R na stunie / q / w ) i Przeciwnik albo Śpi albo spier*olił z małą ilością hp. Bardzo łatwe farmienie z Q które nie zabiera many za zabicie. Drugi największy zasięg z gry zaraz po Caitlyn.

Ludzie mówią że w Lacie już nie sprawdza się tak dobrze jak w Early i w Mid gamie, być może bo w Lacie jej zadaniem jest sie flashnać do wrogiego adc lub w środek wrogiego Teamu, wyje*ać Tibersa na stunie i reszte spelli i zginąć, lub jakimś szczęśliwym trafem jeszcze uciec :)

Opublikowano

Dobra jest na normale. Na rankedy raczej nie gdyż aby wyprowadzić swojego bursta w TFie musiałaby być w środku TF.

Ma potencjał i burst z miśkiem lecz na wyższym poziomie ludzie wiedzą jak na to grać i nie dają się robić na czarno

Na normalach polecam, na rankedy nie

Opublikowano

Slaba to ona nie jest, lecz jest to dosyc trudna postac ktora trzeba dobrze wymasterwoac ze wzgledu na jej range skilli, ktory jest bardzo malutki. Ma spory dmg i swietna mozliwosc farm (darmowe Q jezeli zabije miniona), super pasyw, mozliwe 2 AoE stuny, fajna tarcza. Jednakze mozna powiedziec ze prawie wszystkie postacie z wysokim range, jak orianna, brand ja kontruja. Bez wiekszego feeda w mid game imo troszeczke odstaje.

Opublikowano

Moim zdaniem ania nie jest ani OP ani ussules.

Minusy to:

• Mały range
  • słaba mobilność.

Plusy to:

• Dobre combo
  • częsty stun
  • duży dmg na combo
  • nie zjada many jeśli last hitujesz z q
Opublikowano

Nie jest op, jest dużo lepszych picków od niej. Dostanie stuna na ryj w tf i po kombie, strasznie papierowa. IMO OutOfMeta

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Lol czy każdy champ musi być op albo useless? chyba nie wiesz co to znaczy

Co do anki to powiem że jes imo hujowa. Mały range skilli czyni ją łatwym celem w tfach. Na pewno nie pocarrujesz, chyba że warzywa. Faktem jest że na 6lvlu ma chyba najmocniejsze combo z gry.

xxx

Opublikowano

Jedyny minus Annie to że nie ma żadnego dasha czy coś by uciec, ale rekompensuje to zajebista inicjacja w tf za pomocą ulti, burstem, cc i ładnymi animacjami.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Lol czy każdy champ musi być op albo useless? chyba nie wiesz co to znaczy

Co do anki to powiem że jes imo hujowa. Mały range skilli czyni ją łatwym celem w tfach. Na pewno nie pocarrujesz, chyba że warzywa. Faktem jest że na 6lvlu ma chyba najmocniejsze combo z gry.

Najmocniejsze combo/burst na 6 lvlu ma Syndra z dobrze uzytym ultem :)

A co do Anki to nadaje sie to gry 4fun bo na rankedy to nie za bardzo, no chyba, ze gdzies w brązie :)

Opublikowano

Mhm w takim razie jakim midderem opłaca się najbardziej grać w Bronzie bądź Silverze?

Profil sławnego Kaszy - Adolfa Hipstera. Zmienił nick bo był jednym z najsławniejszych BoLowców. Jak widać wszystkie gry to praktycznie APC. Pare dni nie ma BoLa i kaszce się troszku spadło ale dszelendszer będzie.

Opublikowano

Dlaczego Ahri skoro ponoć jest słaba po nerfach i ciężko nią mida wygrać?

Opublikowano

Ahri, Kha Zix, Zed

Ale mam nadzieję że takim Kha, który pierwsze max'uje Q, a ewoluuje doskok. (jeżeli wróg harrasuje ofc)

"Ogień topi lód, ale woda gasi płomień"

Opublikowano

Mocny champion, dobry burst , jedynie brak mechanizmu escape to jej największy problem. Nie ma useless championów, są tylko useless gracze którzy nie potrafią wykorzystać potencjału danej postaci :)

Opublikowano

Dlaczego Ahri skoro ponoć jest słaba po nerfach i ciężko nią mida wygrać?

Jest bardzo mocna, a wygrać mida łatwo. Miała kilka nerfów, ale dalej jest potężna, więc nie wiem skąd masz takie info.

Opublikowano

Ahri słaba ? haha lepszego żary nie słyszałem od dawna :D

ta postać ma niesamowita mobilność bo ulti nie ma wcale dużego cd

poza tym true dmg pod Q i niszczysz każdego jeżeli naprawdę ogarniasz tą postać ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...