Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPS

GoldenDrax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z grą Cube World a mianowicie chodzi o małą ilość FPS. Ścina nie tylko w czasie gry, ale również kursor w menu. Wszystkie opcje mam na najniższe ustawienia, a mój komputerek to:

Intel Pentium® Dual-Core 2.00 GHz
3GB RAM
Windows 7 32-bit
Nvidia GeForce 512mb

Wyczytałem coś o najnowszych sterownikach do kart graficznych Nvidii, które podobno zamulają grę (ale nie wiem czy to prawda), i takowe najnowsze sterowniki posiadam.
Jeżeli ma ktoś jakiś pomysł jak temu zaradzić, proszę o odpowiedź :)

Opublikowano

mam sterowniki od nVidii i mi polepszają właśnie wydajność w grach.
Karta 512Mb, to trochę mało jak na gry z losowo generowanymi światami, które wczytują się na bieżąco .

Powyłączaj wszystkie zbędne procesy, odpal grę w oknie, zmniejsz render distance, wyłącz antyaliasing i powinno być lepiej.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

no to jeszcze możesz spróbować zainstalować jakieś starsze sterowniki. jeżeli to nie pomoże to niestety ale już tylko wymiana sprzętu.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

UP przez ten program gra mi ścina jak cholera... ale świat renderuje się szybciej i lepiej...

Opublikowano

Karta graficzna i procek do tej gry zabardzo sie nie nadaja.

-przeczysc kompa

-zrob porzadek w rejestrze za pomoca CCLeaner

-odstresuj go (wywal zbedne procesy i uslugi) wejdz w start i wpisz msconfig

-w uslugach i uruchamianiu odznacz to co ci nie potrzebne,zastosuj i zrestartuj kompa

-z tym sprzetem pozostaje ci tylko podkrecic procka,ram,grafike

-poczytaj w google i na yt poradniki jak podkreca sie procesor,grafike i ram(najwazniejszy procek u cb)

-czytaj wszystko i wiedz ze z podkreceniem nie wolno przesadzic , ale to pomoze ci najbardziej jak nie to wymiana podzespolow.

-robisz to na wlasna odpowiedzialnosc.

-zawsze ten tekst mnie odstraszal ale nie jednokrotnie podrecalem kompa i smigal pieknie ( raz przesadzilem to musialem restartowac biosa) :P

beater-sy_eneaesp - Kopia.png

1. WarRock- Rozkodowany w 100% - 08.04.2011
  2. CombatArms - Rozdkodowany w 100% - 14.04.2011
  3. Elsword - Rozkodowany w 100% - 03.03.2012
  4. Cube World - Rozkodowany w 100% - 21.07.2013
  5. League of Legends - Rozkodowany w 50% - 22.07.2013
  6. Jakoś nie znalazłem nic ciekawego a z lola zrezygnowałem - 2015
  7. Z Programowania przerzuciłem się na hacking bo to już nie multiplayer cheats,więc mnie tu nie chcą i się do tej pory opierdalam -  połowa 2018
  8. I cyk dwójeczka, zostałem współtwórcą niewykrywalnej prywatnej platformy skrypterskiej do League of legends. Po poznaniu paru osób które mnie poprowadziły w odpowiednią strone w końcu stworzyłem coś undetected do lola... PS przypominam ze zajawka pojawiła się w 2013 a mamy 2019
Opublikowano

Masz bardzo slaba karte graficzna, ktora jest zapewne przyczyna niskich fpsow. Ta gra poprostu nie chce dzialac tak jak powinna na niektorych kompach i nie ma na to rozwiazania. Np na moim starym kompie, ktory ma taki procesor jak Twoj + 2gb ram i 1gb na grafice gra chodzi na 50% renderingu bardzo plynnie.

Opublikowano

Wejdź w panel sterowania kartą graficzną (NIVIDIA)

Następnie otwórz 'Zarządzanie ustawieniami 3D'

Potem w zakładkę ustawienia programu

Dodaj Cube world'a

Następnie poniżej, wysuń tą szczałke i ustaw 'Procesor NIVIDIA o dużej wydajności'

Zapisz i idz graj :)

Opublikowano

UP przez ten program gra mi ścina jak cholera... ale świat renderuje się szybciej i lepiej...

Może tobie ścina ,ale mi pomogło, więc napisałem :P

Opublikowano

Może tobie ścina ,ale mi pomogło, więc napisałem :P

Ty może masz lepszego procesora. Ja mam 2.00Ghz Intel Pentium Dual. Przed wgraniem tego AntyFreeze co dałeś do niego linka , świat renderował mi się bardzo wolno ale gra śmigała szybko a jak wgrałem AntyFreeze to świat renderuje się na większą skale i mi tnie :( Miałem to samo w Minecrafcie ale tam jest więcej opcji to jakoś go ogarnąłem a w CubeWorld strasznie biednie jest w opcjach...

Opublikowano

Masz bardzo slaba karte graficzna, ktora jest zapewne przyczyna niskich fpsow. Ta gra poprostu nie chce dzialac tak jak powinna na niektorych kompach i nie ma na to rozwiazania. Np na moim starym kompie, ktory ma taki procesor jak Twoj + 2gb ram i 1gb na grafice gra chodzi na 50% renderingu bardzo plynnie.

No sorry koleś mam 2gb ram procek 2,4 duo karta graficzna 2gb ddr3 i słabo idzie na render distance 25% ;/ ale chyba dlatego że to pirat ;/

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

No chyba nie.
2gb Ram to nie jest już dużo... sam gram na piracie płynnie + mogę spokojnie nagrywać...

Mój pc.
Amd Phenom II x4 840 3.2GHz (4 rdzenie po 3.2GHz)
GTX 560Ti (1 Gb)
4Gb DDR3

ustawienia na jakich gram.

35600168187453478909.png

więc nie pitol mi tutaj że to wina pirata.

1394725204-U719057.png

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...