Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Środowisko graficzne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Mam do zrobienia środowisko graficzne. Chodzi mi o okienko np.800x600 (takie zwykle np.jak ob ramówka folderu czy coś) a w tym okienku: tło (po prostu daje obrazek 800x600 który się będzie w tle wyświetlał) i butony (obrazki np 50x100 które będę mógł ustawić gdzie będę chciał, a i chciał bym by po najechaniu te obrazki zmieniały się na inne o tych samych wymiarach). Chciałbym by te guziki uruchamiały inne pliki.

Jak się do tego zabrać? W jakim języku pisać? Możecie dać jakiegoś przykładowego gotowca.

Oczywiście za pomoc + :)

sygnathl.png

Opublikowano

c++ i winapi sa dosc proste tez i tego typu rzeczy mozna bardzo latwo sie nauczyc zreszta kozysta sie z gotowych funkcji i szablonow, mozna tez uzyc visual basic

Opublikowano

4 miechy i umiesz...

Troche sie nie zrozumielismy bo ja nie chce sie tego nauczyc tylko to miec.

Cztli dajcie mi gotowca w dowolnym jezyku typu.

A i wazna sprawa bo nie wiem czy te obrazki sa zapisane wlasnie w pliku exe a nie poza nim bo interesuje mnie by caly program byl w jednym pliku (pytam ze wzgledu na przyzwyczajenie do html :D)

sygnathl.png

Opublikowano

koles win api to jeden wileki gotowiec gdzie zmieniasz kilka rzeczy

a latwiejszy jest vb lub c# do robienia okienek jesli sie nie myle taqm poprostu rysujesz i ustawiasz.

Opublikowano

"Cztli dajcie mi gotowca w dowolnym jezyku typu." chyba sobie jaja robisz, poprosić się nie da?

Przepraszam że nie użyłem słowa proszę, ale to nie powód do nabijania sobie postów.

koles win api to jeden wileki gotowiec gdzie zmieniasz kilka rzeczy

a latwiejszy jest vb lub c# do robienia okienek jesli sie nie myle taqm poprostu rysujesz i ustawiasz.

win api? nawet nie wiem co to

vb lub c# ... to są języki i tam sie nie rysuje...

sygnathl.png

Opublikowano

o.O

To jest edytor... Ale mi sie spodobał i spróbuje coś w nim zrobić.

POPROSZĘ jeszcze o jakis mały poradniczek jeśli ktoś ma.

sygnathl.png

Opublikowano

Dobra problem rozwiązany użyłem programu Microsoft Visual Basic i otrzymałem efekt o jaki mi chodziło.

Wszyscy wnoszący coś do tematu otrzymają + :)

Do Zamknięcia

sygnathl.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...