Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] INTERNET HSDPA A LEAGUE OF LEGENDS

Quaren

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Forumowiczów!

Mam pewną prośbę a zarazem pytanie, a mianowicie posiadam internet radiowy , lecz od dłuższego czasu nie działa <ddzwoniłem
już do administratora -zwala to na moją antenę "jest za stara" a
wymieniał ją rok temu , za nową każe sobie dać 200 zł.- wydałem już za
dużo na tego Pana.
> więc wpadłem na pomysł zrezygnowania i kupienia sobie internetu mobilnego od Cyfrowego Polsatu. ( Nie posiadam linii telefonicznej.)

W mojej wsi mam Punkt sprzedaży owego operatora, gdy sprawdzałem dostępność internetu ,okazało się że jestem w pełnym zasięgu HSDPA / HSPA+. I tutaj tkwi problem czy opłaca się kupować internet od Polsatu: 1.Czy będę mógł swobodnie grać w LOLA bez większych lagów?

2.Ile mb danych zabiera jednorazowy mecz ?

3.Jaki pakiet wybrać jeżeli chciałbym grać w lola i korzystać z serwisów typu facebook?

Za wszystkie sensowne odpowiedzi serdecznie dziękuję i pozdrawiam.

Quaren

Opublikowano

1. Nie znam niestety oferty Polsat'u. Także Ci nie powiem.

2. Ok 15-20 mg.

3. Jedna gra 30-45 min z 15 mg.. Policz sobie ile w niego grasz i czy internet ten będzie tylko do lol'a. Ja mam 15gb i mi jak najbardziej starcza zarówno na granie, jak i domowe użytkowanie.

Opublikowano

Z góry mówię, że będziesz mieć pewnie spory ping, więc granie przez internety mobilne mija się z celem, przynajmniej moim zdaniem.

Opublikowano

dobra to ja sie wypowiem bo reszta kablowców nie ogrnia xDDD

1) ja posiadam internet bezprzewodowy w play WCDMA czyli do 2 mb i naprawde nie narzekam,Ty bd posiadał HSDPA do 14,2 Mb/s ( wiadomo tyle raczej nie uzyskasz :D ) ale bedzie napewno szybszy od mojego neta . Wiec da sie grać.Ping bedzie Ci oscylował od 60 do max90-100 czyli na ZIELONO .

2) ok 50 mb w zależności od długości gry

3) Ja dużo gram w lola,fb,youtube i mi starcza 25 Giga

Opublikowano

Myślałem nad ofertą 10 gb za 49.90. Jeżeli coś to pomoże to mogę jeszcze dodać, że posiadam także Telewizję w Polsacie.

Opublikowano

a co ma telewizja do tego??

da Ci to tyle że bedziesz miał tylko korzystniejsza oferte na neta.

choć moim skromnym zdaniem Cyfrowy ssie.

zobacz na necie który u którego z operatorów bd miał najlepszy zasięg , bo na wsi net lubi sprawiać psikusy

Opublikowano

Jak złapiesz HSPA+ to polecam. Sam mam taki tylko że z plusa, ping średni ~70 i wcale nie skacze do 100+. Transferu za gre je mało jednak może być gorzej z patchami ale te nie zajmują duzo poza tym w nocy masz free transfer więc sobie je zrobisz i pobierzesz to co chcesz. Sam miałem radiówkę i przeniosłem się na taki, nie żałuje. :)

P.S. Internet HSDPA do 7,2Mb/s a HSPA+ 20Mb/s

Z góry mówię, że będziesz mieć pewnie spory ping, więc granie przez
internety mobilne mija się z celem, przynajmniej moim zdaniem.

W tych czasach takie internety to już różnią się tylko tym, że masz ograniczony transfer :-)

fjlw0o.jpg

Opublikowano

StudzeKisiel dzięki za to , że wreszcie wypowiada się osoba która miała taki sam problem jak ja. Myślę że do Piątku spróbuję się udać do Sklepu i zapytać sprzedawcę o ofertę internetu która mnie interesuję , potem zdam relację...

Mam jesczę jedno pytanie czy jeżeli posiadam Komputer Stacjonarny to mam brać Modem usb czy router?

Opublikowano

StudzeKisiel dzięki za to , że wreszcie wypowiada się osoba która miała taki sam problem jak ja. Myślę że do Piątku spróbuję się udać do Sklepu i zapytać sprzedawcę o ofertę internetu która mnie interesuję , potem zdam relację...

Mam jesczę jedno pytanie czy jeżeli posiadam Komputer Stacjonarny to mam brać Modem usb czy router?

Bierz modem usb, przez router możesz miewać jakieś tam głupie problemy choćby z samym pingiem, chyba że się znasz na jego konfiguracji to bierz. A poza tym, możesz taki internet brać na próbę, mniej więcej na tydzień, ja brałem :) Gdyby coś CI nie pasowało po prostu zwracasz. Więc ryzyka brak.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Dopytam się Sprzedawcy w sklepie ile trawa testowanie urządzenia. Czy jeżeli mam antenę od Telewizjii to sygnał będzie lepszy, czy będę musiał posiadać inną antene , aby polepszyć odbiór internetu?

Opublikowano

Rodzaj antenty jaką musisz posiadać jest zależny od rodzaju modemu. Wątpie by taka telewizyjna antena działała wraz z modemem. Ale ja mam zwykły modem, 3 kreski, i śmiga.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

YHY.. Nie mam za wielkiego wyboru gdyż nie posiadam lini telefonicznej.. :D

Więc myślę że z opini forumowiczów mogę wywnioskować, że intenet HSDPA od Cyfrowego Polsaatu jest dobrym wyborem .

Opublikowano

Yyy nie że nie, ale HSDPA nie polecam, zauważ, różnica między HSDPA a HSPA+ nie jest tylko w prędkośći, ale i w pingu. Na HSPA+ jest niższy, co może przeważyć o tym czy będzie dało się grać komfortowo w lola.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Spokojnie. Dopytam się bardzo szczegółowo sprzedawcy . :) Szkoda że nie ma zasięgu LTE w mojej miejscowości . Będę się pytał o internet HSDPA +. Dziękuję bardzo za szczegółową pomoc . :>

Opublikowano

Mam internet Play Online (4G). Modem, 24gb transferu. Ping w lolu od 50 do 100 max. Mimo oglądania flmików na yt, przeglądania internetu i grania w lol'a transferu mi jeszcze nie zabrakło.

Kezzas_eune_99_5_nozg.png

"Zbuduj ze mną lepszą przyszłość"

Opublikowano

1. Ping w lolu to 40-90(Bez lagów) siedząc na skype .

2.Jeden mecz Od 15 do 30 mb max .
3.Ja mam 15 Gb i starcza na miech :D gram codziennie Z 20 rund w lola xD

Opublikowano

Posiadam internet mobilny LTE z Plusa i:

1. Ping 30-50 max ;>

2. od 10 do 50 mb w zależności od czasu trwania meczu

3. 15 starcza mi spokojnie przez miesiąc na oglądanie filmów,granie itd. + można od 24 do 9 rano pobierać za free ( nie ściąga ci limitu ustalonego)

Polecam :)

up@ 20 rund dziennie? Polecam zbadać wzrok :D

Opublikowano

jak ja nie polecam o boże xD , masz połączony net niby ok ale co jakiś czas poprostu nie działa , up jak i download jest zero ! Przynajmiej w play , ale to tylko operator technologia ta sama wszędzie. Co do pingu jest ok nigdy mi nie przeszkadzał.

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...