Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ezreal pod AP ja się pytam co to kurwa jest ...

Mihau.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie grałem przeciwko ez full AP. Po 2/0 na midzie z talonem bił z w każdemu po 1/4 hp. Pod koniec gry zabił mnie na respie jebnął 1500 z ulti. Z w średnio po 800 , q po 500. Ja się pytam co to jest ... Żaden focus nie wchodził w grę , ponieważ graliśmy przeciwko wukongowi kiedy on odpalał ulta ,wszyscy w górę ,ez ult w i siemano. Dlaczego ez AP jest tak rzadko pickowanym champem ?

Opublikowano

Możliwe że ma bardzo trudny early game, i może trudno jest nim feed'ować, więc ludzie nim nie grają.

S4UkBPU.png

Opublikowano

1500 z ulti, to kup ressisty i już nie będzie tego 1500 i jego moc zniknie ;_;

Opublikowano

slaba farma w early ,ale combo ma potezne (e+q+w+r) spory dmg w late

ma potencjał w late i mid game ,ma 2 flashe

da sie nim grac ,sa lepsze picki

­

Opublikowano

mógł wycisnąć 2x większy dmg ale kupowanie 2x rabadon na 30 lvl to jest kurwa mistorzstwo. 0_0 ty pewnie ten varus 10/13 0 itemów na def. ty sie dziwisz ze po 1500 dostajesz?

Opublikowano

Ja master ; ) Mogłem to wygrać ,ponieważ miałem taki as/lifesteal + ult że spokojnie bym rozpierdolił 2 wieże i nexus ,ale jak ezreal 1vs3 wygrał no to chujnia. Poza tym jedynie pod ap była nidalee .

Opublikowano

To jak grałeś YI pod AD i przegrałeś z APC który nie ma żadnych CC, to znaczy, że w ogóle grać nie umiesz. Jak Yi się wbija na ulcie w jakiegoś papierka to ten leci na kilka strzałów. A on was 1v3 rozwalił? Masz się czym pochwalić chłopie.

Ez AP jest słaby, są lepsze picki, choćby Ahri czy Kassadin, rozwalają system, na linii dostaje w dupe bo w early ma słaby DMG. Poza tym to był normal tak? Na normalach idzie carry'ować absolutnie KAŻDĄ postacią z KAŻDYM buildem.

Opublikowano

Nom wygrali to we 2. Jeżeli chciałem focusować ez ok ,ale ja od niego padłem od q+w. Zadałem mu 1/2 hp , padłem , wukong ult , zed ult i gg WP lose.

Opublikowano

Założe się że jakiś bronze, NIE MA ULTA KTÓRY BIJE 1500 dmg. Ahh, oczywiście jeżeli ma feeda to się kupuje tego abysalla lub coś w tym stylu, a jak ma się 30 m. res w late game to sie nie dziw

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Założe się że jakiś bronze, NIE MA ULTA KTÓRY BIJE 1500 dmg. Ahh, oczywiście jeżeli ma feeda to się kupuje tego abysalla lub coś w tym stylu, a jak ma się 30 m. res w late game to sie nie dziw

Jesteś pewien, że nie ma? Dobrze feedniętym full ap nunu w late wali się po 3 500k + z ulta

Wiecie Gdzie Mam te wasze + i - ,?? tam gdzie światło nie dociera (domyślcie się gdzie....)

Opublikowano

Jesteś pewien, że nie ma? Dobrze feedniętym full ap nunu w late wali się po 3 500k + z ulta

Jest wiele takich postaci typu np. veigar czy Nidalee , która może nie bije tyle z ulta ale z dzidy ;p

Opublikowano

3 500k+ O KUR@! Toć to op chemp! 0.1s castowania ult'a i już enemy leża...

Opublikowano

Ojeju , nie ogarniasz że jak postać się nakarmi to jest ona silna jeżeli odpowiednio się pod nią budujesz..?

Ezrael AP? Szczerze? to Master AP by go zjechał jakby chciał.

Ezrael AP to tylko zabawka z Ulta i W bo z Q to przeliczniki lipne ma.

To tak samo jakbyś nafeedował akali na początku albo Karthusa który by ci z ulta pizdnął całe życie..

Opublikowano

"Pod koniec gry zabił mnie na respie jebnął 1500 z ulti."

Jak cie zabil na respie? jego ulti gdy uderzy w jakis cel wczesniej zmniejsza obraznia. No chyba ze sie afkuje pol gry a potemdziwi ze ezreal na 18 lev zabija cie na 10 na hita

u1lc.png
Opublikowano

0 resów nawet hexdrinkera nie raczyłeś zrobić to się nie dziw +dosyć dziwna sprawa bo przeliczyłem że ez miał ok. 200 ad (mało możliwe) + 750 ap +650 bazowe dmg z ulta=1600 (przeliczniki ap to 90%ale nie wazne) bazowo na 18 lvlu masz ok 50 resów. 1600 *0.75=1200 tak mniej wiecej mógłby uderzyć ale 1500 to lekka przesada. A jest rzadko pickowany pickiem: 0cc, mały wpływ na gre w porównaniu do apc jak lux, orianna itd (głownie przez obinizanie dmg z ulta po minięciu kilku postaci/mobów) no i jak wyżej okropne early

Opublikowano

granie ap ezem ma jedna zasade

byle do shena uzbierac i juz gra idzie (q zaczynac byc a lich bane to wogole)

ap ez jest dobry powtarzam i radze pogladac shusheia (niezle gra ap ezem)

polecam na combo (e+q+w) zabija wiekszosc carry

­

Opublikowano

Po pierwsze 1500 z ulta?Na początek dostajesz jakiś tam % arma i mr. To jest po prostu unreal.

Po drugie każdy APC z dobrym harrasem potrafi umiejętnie skontrować Eza. Testowałem to na Lux i Oriannie. Na przykładzie Lux było tak ,że stara się cały czas unikać klatki ,a i tak harras był niezły. Natomiast na Ori po odskoku slow i ulti robiło swoje. Na takiego papierka wystarczy nuker i po nim. Takie jest moje zdanie.

http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227#history

Profil sławnego Kaszy - Adolfa Hipstera. Zmienił nick bo był jednym z najsławniejszych BoLowców. Jak widać wszystkie gry to praktycznie APC. Pare dni nie ma BoLa i kaszce się troszku spadło ale dszelendszer będzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...