Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Dlaczego tak jest ? <------- Zapraszam do oddania własnego głosu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was Bardzo Serdecznie.

Tematem naszej dyskusji będzie:

"Dlaczego ludzie popełniają takie błędy"

No więc zaczynamy ...

Oto cytaty paru błędów.

Odemnie nie jest leprzy.

Jeślji jesteś taki mondry to powiedz... hmmm .. H**

Prostak i tyle. Rze jest glopi to nie moja wina.

Są to trzy przykłady błędów spotkanych, napotkanych przeze mnie.

Powód dla, którego piszę ten temat jest prosty:

Wiem, że w Mozilli nie podkreśla błędów, ale te posty piszą 18-latki.

Jak można popełniać takie błędy.

Dyskusja na odpowiedzi:

Co sądzicie o takich ludziach .

Według Was jaki jest tego powód.

Czy komputer doprowadził do tego ?

Zapraszam do wyrażania opinii.

Pozdrawiam

2h5l7av.png

50*/100*/150*/200*/250*/300*/350*/400*/

Opublikowano

Dlaczego tak jest?

Każde młodsze pokolenie = pokolenie bez nadziei.

Deal with it.

Są wyjątki od reguły, ale te wyjątki są potępiane

Opublikowano

Ludzie prawdopodobnie robią sobie jaja.Ale nie wszyscy ,bo są właśnie tacy co tak piszą spotkałem się z takim czymś nie raz , wiem ,bo mojego brata kolega rl tak piszę.Komputer też mógł do tego doprowadzić ,ale nie musiał. Ludzie po prostu są analfabetami kompletnymi ja to w szkole się nie uczyłem ,nie uczę i raczej nie będę się uczyć ,no trochę tylko , ale bez przesady aby być takim analfabetą.

Opublikowano

@up, widziałem przykład człowieka, który wątpię by robił sobie jaja, na maturze.

P.S. Nie ucząc się wiele nie zyskasz .

Pozdrawiam

2h5l7av.png

Opublikowano

Ludzie zazwyczaj nie znają podstawowych zasad pisowni lub robią to specjalnie zwłaszcza tu na forum można spotkać takie błędy.

Opublikowano

Niektórzy nie znają zasad a inni robią to specjalnie no ale trudno tak jest i ty tego nie zmienisz

smite-SkoczekPL , Drejk

Combat Arms-Baxiu11

2i03s51.png

Opublikowano

Dysmózgia :3. Ja kiedyś miałem taki okres że pisałem z Caps'em, potem tak jak oni a nawet gorzej, a następnie normalnie, jak teraz. Miejmy nadzieje że im przejdzie ;_;

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Nie uczą się i nie chodzą do szkoły, to jest przyczyna.

Jeżeli nie potrafią pisać po polsku to nie wiem co szukają na takich forach, lepiej sobie odpuścić i się pouczyć.

Opublikowano

Dysmózgia :3. Ja kiedyś miałem taki okres że pisałem z Caps'em, potem tak jak oni a nawet gorzej, a następnie normalnie, jak teraz. Miejmy nadzieje że im przejdzie ;_;

Są rzeczy z których się nie wyrasta niestety... Chociaż w przypadku pisania ala pokemon czy też dysmózgi, to wyjść można z tego.

Problem w tym... Jak tak patrzę na młodsze pokolenia, to mam wrażenie że dla nich ważniejsza jest moda właśnie, na takie pisanie niż dobre obyczaje.

Opublikowano

Fakt, faktem, że nadzieję trzeba mieć.

Ale uważam, że w tym przypadku nie ma szansy.

Jest takie przysłowie:

"Czego Jaś nie nauczy, tego Jan nie będzie umiał"

Odnosząc się do tego:

Oni mają za dużo lat, i za mało chęci.

Powinni być tacy banowani.

Prostym argumentem jest to, że młodsze pokolenie uczy się od nich.

A potem się rozmnażają takie "Lamusy"

Pozdrawiam

2h5l7av.png

Opublikowano

Niech zgadnę w którego globala zawartość wszedłeś hmm ..

@top

Ludzie popełniają takie błędy bo coraz dłużej siedzą przed komputerem i grają a w grach najczęściej nie ma podkreślania więc jak coś napiszą z błędem to już tak się przyzwyczają.

Opublikowano

Wiem, że w Mozilli nie podkreśla błędów

Czyli ja mam jakąś pro mozille?

Ludzie robią takie błędy bo są głupi. Nic więcej na to nie wpływa.

Opublikowano

Ale beka z autora.. większość takich błędów to pewnie popełniał troll.. sam czasem sobie piszę z błędami od tak.. dla beki.

Nikt nie jest taki głupi, aby napisać "rze" nieumyślnie.. no chyba, że przez to trollowanie już mu to weszło w krew i przez przypadek popełnił błąd.

1372794467-U137250.jpg

Opublikowano

Czasem niekturzy robiom takie błędy specjalnie, np. "rze", natomjast czasem serio ktoś nie zna podstawowych zasad ortografii, co w niekturych przypadkach aż się prosi aby żucić w kogoś słownikiem ;_;

Game Over

Opublikowano

W mozilli podkreśla błędy, bynajmniej u mnie, gdyż pobrałem jakiś dodatek ze strony mozilli i takowe błędy mi wykrywa :)

Według mnie te rzekome ,,18-latki'' nie powinny mieć dostępu do internetu -.- . Naszemu ,,kraju'' oni robią tylko wstyd, mój 10 letni brat z dyktanda ma same szóstki :) Z pewnością z ortografii 10 latek jest lepszy od nich. Jest to wręcz żałosne, żeby o 8 lat młodsze dziecko poprawniej funkcjonowało znajomością ortografii. Pozdro ;)

@Edit

ja też dla beki i dla trollu czasem SPECJALNIE piszę z błedami :D np. mugł, chfile itp itd :D

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

To nie są żadni 13-latkowie+ (trafiają się, ale naprawdę wyjątki), tylko dzieci, które siedzą przed komputer po kilka godzin od 5/6 lat, zamiast wyjść na dwór...

Opublikowano

Moi kumple mówią na to "duże d", dawniej oduczano dysmózgii niejednokrotnie radykalnymi i bolesnymi metodami ale oduczono, a teraz mają jeszcze ku*wa przywileje... Olać tylko i śmiać się jak ktoś próbuje ustawić się z lenistwem i głupotą...

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Szkoda że nikt z was nie pomyślał o dysleksji. o.O

Może właśnie Ci 18latkowie są dyslektykami i dlatego tak piszą? Oni nie panują nad tym a dokładniej wychodzą z założenia że jak ma dysleksje to nie musi się dostosowywać do podstaw ortografii i nie musi z tym walczyć. W sumie nie wierzę w dysleksję i uważam że nawet po kilku latach szkoły, czytania, pisania powinni zapamiętać pisownie podstawowych słów.

Opublikowano

Imho to wynika z między innymi braku oczytania. Gdy czyta się książki, to człowiek tak się opatrzy z tekstem, ortografią i interpunkcją, że potem potrafi "na czuja", nawet bez znajomości zasad.

#don't care

Opublikowano

A ja myślę tak.

Kiedyś za moich czasów gdy się uczyłem, to znajomość ortografii była podstawą. Dziś mam wrażenie, że ta podstawa zanika... Nie przez to że kiepsko jej uczą, tylko że uczniowie się rozleniwili na maxa...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...