Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 6k :P

mmiskow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

to moja propozycja i palny

70a484f3cbab6a6f.jpg

Na ta chwile mam ok 4300 zł + inny ram i ssd nie potrzebne na tą chwile.

Ostateczne ma być to:

+ Coller Noctua

+ Wymienione wentylatory

2309009450.png

Opublikowano

zamiast tego Seagate możesz włożyć WD Red'a, zasilacz na jakiegoś BQ albo innego Corsaira a nie "gaming super duper", radziłbym 8GB ram i zmienić obudowę na coś ładniejszego jak już taka kwota

Opublikowano

zamiast tego Seagate możesz włożyć WD Red'a, zasilacz na jakiegoś BQ albo innego Corsaira a nie "gaming super duper", radziłbym 8GB ram i zmienić obudowę na coś ładniejszego jak już taka kwota

Nie żeby ale red jest bardziej do komunikacji typu praca w jakieś firme itp tutaj jak do renderingu polecił bym blue albo black tylko ze z blackiem możesz mieć problem tak jak ja ze co chwila go nie wykrywało albo 2x BSOD ale włączyłem skanowanie pąd katem bad sectorow na 2h i działa jak powinien( program na plytke nagrywany od western digital ) bo jeżeli autor będzie robił rendering to po co mu NAS?

Opublikowano

Nie żeby ale red jest bardziej do komunikacji typu praca w jakieś firme itp tutaj jak do renderingu polecił bym blue albo black tylko ze z blackiem możesz mieć problem tak jak ja ze co chwila go nie wykrywało albo 2x BSOD ale włączyłem skanowanie pąd katem bad sectorow na 2h i działa jak powinien( program na plytke nagrywany od western digital ) bo jeżeli autor będzie robił rendering to po co mu NAS

WD Red jest równie szybki, za to cichszy, chłodniejszy i stabilniejszy.

Co do tematu, możesz jeszcze dołożyć do wentylatorów do tej obudowy. I taka rzecz, nie znam się zbyt na SSD ale zamiast tego 840 polecałbym Plextora m5 pro

Opublikowano

Po 1 Ram mam już 8 gb

Po 2 Ssd nie do zmiany

Po 3 Obudowa nie do zmiany

Po 4 collery jeszcze nie wyszły fajne na 1150

2309009450.png

Opublikowano

Po 1 Ram mam już 8 gb

Po 2 Ssd nie do zmiany

Po 3 Obudowa nie do zmiany

Po 4 collery jeszcze nie wyszły fajne na 1150

No to skoro taki obeznany to po co temat na forum? My Ci doradzamy, a Ty i tak swoje ;x

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

No to skoro taki obeznany to po co temat na forum? My Ci doradzamy, a Ty i tak swoje ;x

Bo wiem co chcę ale szukam lepszych np. Obudowa jest dla mnie więc biorę to co jest dla ok itp

Ram ma być pod rendering kingstona/corsaira

2309009450.png

Opublikowano

Tylko po co brać Regnum'a, jak są lepsze obudowy? Regnum ma tandetne plastiki i jego wbudowany kontroler obrotów lubi siadać. Za S840 przepłacasz sporo. Co z tego, że weźmiesz tego twojego KS/CS z takim dużym CL, jak haski mają kontroler obsługujący max 1600MHz. Balle są tanie i dobre.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...