Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Battlefield 3 a internet mobilny

Ballbreaker538

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie forumowiczów !

Jestem "szczęśliwym" posiadaczem internetu mobilnego cyfrowego polsatu,bo nie moge mieć neta na kablu ze wzgledów technicznych.

Po obejżeniu kilku gameplayów z gry na mulit naszła mnie ochota na kupienie gry,kwota nie duża około 50zł jak na ceneo sprawdzałem.

Ale zacząłem się obawiać ile transferu z moich 18GB będzie to zabierało oraz czy będe miał lagi.

Mój internet nie ma jako tako limitu prędkości,ale głównie waha się przy 700kb/s-1000kb/s pobierania a w nocy do 4000kb/s

I chciałbym,żebyście ocenili sytuacje,sprawdzili ile wam BF3 zużywa transferu,czy jest sens kupować czy lagi będą itp.

Dodam,że jestem nałogowym graczem COD'a i w nim pingi są ok.75-100,ale lagów nie ma,a zjadany transfer to jakieś 45mb wysłanych i odebranych na 1h gry.

Opublikowano

Myślę, że nie powinieneś mieć lagów jednakże nie wiem jak to będzie z transferem, bo osobiście nie mam internetu mobilnego, więc za dużo powiedzieć nie mogę. Internet niby masz szybki, ale to wciąż internet mobilny, który potrafi zaskakiwać. Kolejną rzeczą jest to, że COD np. MW3 ciągnie o wiele wiele mniej niż BF3, więc to też jest różnica.. Jeśli twój internet jest stabilny to raczej nie będziesz mieć lagów, ale jak już powiedziałem nie wiem ile transferu zżera BF.

Opublikowano

ja mam 7Mb/s mobilny net ale za to mam problemy z ładowaniem map powyżej 32 osób, obecnie żadko co się załaduje taka mapa ;/

Opublikowano

Patche ważą ponad 15 GB (tak na samej podstawce) więc możesz mieć problem z transferem :( Co do transferu podczas gry to jest kilkanaście MB na godzinę

@UP To zależy od komputera nie internetu.

Opublikowano

Dziwne ja problemu ze ściąganiem nie mam bo pamiętam że patch pobrałem w 8h te 15GB, bardziej chyba chodzi o wysyłanie pakietów nież pobieranie.

A w kwestii komputera to działą mi Battlefield 3 na Ultra detalach w ustawieniach, więc dziwna spraw...

mam Ultrabooka: Asus Aspire Timeline i3 2x 1,8Ghz 4GB Ram Karta graficzna Intel HD 4000 + Nvidia Geforce 640M 1GB

Opublikowano

Dziwne ja problemu ze ściąganiem nie mam bo pamiętam że patch pobrałem w 8h te 15GB, bardziej chyba chodzi o wysyłanie pakietów nież pobieranie.

A w kwestii komputera to działą mi Battlefield 3 na Ultra detalach w ustawieniach, więc dziwna spraw...

mam Ultrabooka: Asus Aspire Timeline i3 2x 1,8Ghz 4GB Ram Karta graficzna Intel HD 4000 + Nvidia Geforce 640M 1GB

Gościu ty chyba bajki powinieneś pisać, na dwu rdzeniowym po 1.8ghz chodzi ci BF3 na ultra?! This is impossible.

Opublikowano

jakie bajki kolego , pisze że mi działa bo sam testowałem po co mam kłamać ?

działa mi na ultra detalach wszystko oprócz opcji " opóźniony antyaliasing " bo z tym trochę spada wydajność płynności rozgrywki

i praktycznie nic nie widać jak sie biegnie czy obraca bo wszystko rozmazane

Opublikowano

jakie bajki kolego , pisze że mi działa bo sam testowałem po co mam kłamać ?

działa mi na ultra detalach wszystko oprócz opcji " opóźniony antyaliasing " bo z tym trochę spada wydajność płynności rozgrywki

i praktycznie nic nie widać jak sie biegnie czy obraca bo wszystko rozmazane

@Top - Wszystko powinno być w porządku z pingiem. Sam mam internet z Plusa i ping ~90 a lagów nie odczuwam.

@Up - Jako dowód prosze nagraj jakiś chociaż pół minutowy filmik z multi BFa3 :)

<span style="font-family: lucida sans unicode" ,="" 'lucida="" grande',="" sans-serif'="">Handluję tosterami, mikrofalówkami oraz wodą w proszku.

Opublikowano

@Top - Wszystko powinno być w porządku z pingiem. Sam mam internet z Plusa i ping ~90 a lagów nie odczuwam.

@Up - Jako dowód prosze nagraj jakiś chociaż pół minutowy filmik z multi BFa3 :)

Popieram też chciałbym to zobaczyć, bo nie chce mi się wierzyć.

Opublikowano

Ballbreaker z tym że będziesz mieć wysoki ping raczej nie powinno być problemu natomiast problemem moze byc limit, sama podstawka to pobieranie 15gb, z premium to juz 25 gb, podczas samej gry już z limitem powinno być ok, tyle aż nie żre ;D

Linaxis nwm po co wkręcasz ale na takim procku N I G D Y BF3 nie pójdzie na low a co dopiero na ultra, przy tym twoim filmiku również proszę o pokazanie tego procesora z HWM monitor czy CPU-Z żeby nie było że filmik jest nagrywany z i7...

LOL

Opublikowano

Mam problem z wrzuceniem filmu na YT więc dodam go do winrar i wysle link do downloadu

Dodatkowo dodam film do konta Chomikuj tam można go przeglądnąć bez pobierania format pliku to Avi

Link do Download

http://przeklej.org/file/JCYDOh/Desktop.2013-07-13.17-12-43.rar

" Nie wpisujemy kodu z obrazka tylko bezpośrednio klikamy na potwierdź "

Chomikuj.pl

http://chomikuj.pl/haxxn

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...